Produkttest: Findus Ovnspotet med søtpotet og brokkoli!


Bildet er tatt fra Findus.no

Dette er noe annet enn det jeg pleier å skrive produkttest om, nemlig et middagsprodukt. Et frossent et sådan.

Jeg har testet Findus’ nye Ovnspotet med søtpotet og brokkoli, krydret med rosmarin og hvitløk. Jeg kan si med en gang at jeg ble positivt overasket over smaken, men ikke så positivt overasket over informasjonen man kan finne på Findus.no.

La meg forklare. Da jeg skulle finne Findus sin egen fakta om dette produktet ble jeg litt skuffet, det står så godt som ingen ting om produktet på hjemmesiden, hverken innholdsoversikt, kalorioversikt eller noe annet. Det eneste som står er følgende: “Poteter og grønnsaker i en og samme pose. En herlig sammensetning som passer like godt til fisk som til kjøtt.” Jaha… Det var jo ikke stort…

Men tilbake til testen.  Smaken er god og rund, med hvitløk og mye smakfulle biter med myk og småsøt søtpotet. Det er også rødløk, vanlig potet, og brokkoli, og noe jeg misstenker å være gul gulrot. Rosmarinsmaken er behagelig og ikke for sterk, og hvitløken er heller ikke for markant, men god. En pose inneholder ca. 600 gram grønnsaker, og kaloriinnholdet passer godt til hverdags med 70 sunne kalorier per 100 gram. Veldig kjekk når man skal ha grønnsaker til middagen og man ikke orker å sette i gang å lete i matbutikken etter ditt og datt, og heller ikke har så lyst å stå og skrelle og kutte grønnsaker i en halvtime.

Posen er også helt ok i design, og grønnsakene ser fristende og høstlige ut.

Jeg har spist disse grønnsakene sammen med kyllingfilet i to dager nå faktisk, så begeistret ble jeg over denne blandingen som jeg bare kaller “Søtpotet and friends!” 

Jeg har enda ikke testet den til fisk, eller annet kjøtt, men jeg kan tenke meg at den er god til for eksempel svinekoteletter.

Har du lyst å prøve selv så finner du den i frysedisken!

Gjennkjøp: Ja absolutt, nå som Findus har vist meg at jeg liker søtpotet!

Produkttest: Noisy Winter!


Bildet er lånt fra likenshare.no da bildet på tine.no var veldig lite

Ja, da har jeg fått smakt på Noisy Winter, takket være en gratiskupong fra Like’n Share! Hadde det ikke vært for dem så hadde det nok drøyd litt før jeg fikk smakt.

Først litt fakta:

  • Produsert av Tine Meierier
  • Inneholder 62% naturlig fruktjuice
  • Ingen kunstige smakstilsetninger
  • Ikke tilsatt sukker (bortsett fra fruktsukkeret i juicen)
  • Kan inngå som 1 av 5 om dagen
  • Flaske a 0,4 liter
  • 31 kcl per 100 ml

Så hva syns jeg? Vel, den var mer vintrete enn jeg først trodde. Da jeg leste ingrediensene kunne jeg ikke skjønne hva drue, eple og bringebær hadde med vinter å gjøre, men som Tine selv skriver på sine hjemmesider kan dette være et godt alternativ til julebrusen, og det kan det faktisk, det smaker nemlig litt julebrus, bare mildere og med mykere bobler.

Fargen er også rødlig, noe som gir den julebrus følelsen. Det hadde vært interessant å se hvilke fargestoffer som egentlig er i den “vanlige” julebrusen (jeg vet det er mange forskjellige, men den jeg drikker er fra Ringnes og er knall rød) i forhold til denne juicebrusen som vistnok ikke har noen kunstige farger eller smaker.

Embalasjen er iallefall veldig julete, med snøfnugg på rød bakgrunn, og en liten snøhette på innholdsfortegnelsen. Cute!

Alt i alt var dette en ganske okej brus, antakeligvis bedre for deg enn vanlig julebrus, kan forøvrig ikke bekrefte om det er tilfellet da jeg prøvde å søke opp Julebrus på Ringnes sine hjemmesider så kom det ikke opp annet enn en feilmelding. Håper ikke dette betyr at de skal ta julebrusen ut av sortimentet, for den er jul for meg!

Uansett, Noisy Winter var absolutt ikke dum, bedre enn jeg trodde, mild og god, og et litt sunnere brusvalg!

Gjennkjøp? Kanskje.

#produkttest #noisywinter #noisy #naturligbrus #tinemeierier #julebrus #brus

Orange Cranberry Sticky buns med Creamcheese Cinnamon Glaze!

I dag fikk vi besøk, og da så jeg mitt snitt til å bake litt! Det vil si, jeg satt deigen i går, og bakte den i dag, gjærdeig er best ferskt!

Dagens bakst er altså Orange Cranberry Stickybuns med Creamcheese Cinnamon Glaze, som på norsk blir Appelsin og tranebærs klissne boller med kremost og kanel glasur. Høres ikke like fint ut gitt.

 

Dette er også litt stort for meg for dette er den aller første gjærdeigen jeg har laget fra bunnen av! Jeg pleier nemlig å sky alt som krever gjær, kjevle og mel på hendene, men denne gangen slo jeg til, og jeg kan med glede melde at jeg ikke er en så forferdelig kjevler som jeg trodde! Pluss at det er første gang jeg lager sticky buns. Jeg trodde det kom til å være litt ekkelt med det våte i bunnen av formen men det ble faktisk innmari godt! Det brune sukkeret og tranebærene lager en slags karamel som glaserer bunnen av bollene. Det smakte rett og slett litt jul, selv om jeg vanligvis ikke forbinder tranebær med jul. Merkelig.

Jeg pleier generelt å være litt skeptisk til appelsinskall, men her ble den ikke bitter, og den smakte veldig godt sammen med tranebærene, som ble til små sukkertøy på toppen av bollene og hverken var sure eller bittre.

Disse Sticky Buns er både søte, syrlige og runde i smaken, og følges av en søt og såvidt syrlig creamcheese glaze med appelsin og kanel. Nam! Disse kan absolutt anbefales, til og med fra en som er skeptisk til appelsin i bakverk! Oppskriften er hentet fra Smitten Kitchen og moderert noe. Jeg brukte også to former, da jeg fikk litt flere enn 12 boller, og viser her kun bilde av den lille formen. Så ikke fortvil om du står igjen med en hel haug med boller, det er en stor oppskrift, beregnet på en veldig stor eller to medium store former.

Til ca. 12 store boller trenger du:

Deig:

4 store eggeplommer

1 helt stort egg

50 gram hvitt sukker

85 gram smeltet smør

175 ml kulturmelk

skall av 1 appelsin, finrevet

470 gram siktet hvetemel

7 gram tørrgjær

vaniljeessens

litt salt

Fyll:

20 gram mykt smør

190 gram brunt sukker

1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

115 gram ferske tranebær

1 ss appelsinskall, finrevet

Glaze:

1 pakke Philadelphia light

50 gram melis

1 squeeze appelsinsaft

Du gjør:

Lag først deigen. Legg sukker og appelsinskall i en bolle og visp sammen til sukkeret begynner å ta farge. Her blandes oljene fra appelsinskallet med sukkeret og frigjør mer smak og lukt. Bland så inn det smeltede smøret, egget, eggeplommene og kulturmelken og vaniljeessensen.

I en annen bolle visper du sammen mel, salt, og tørrgjær. Bland først en kopp av det tørre i det våte, og så resten av det tørre i det våte. Jeg lånte min mors Kitchen Aid og det gjorde ting veldig enkelt! Har du kjøkkenmaskin med deigkrok lar du den bare elte i noen minutter.

Deretter tar du deigen ut av bollen, smører bollen med litt olje og putter deigen tilbake. La heve til dobbel størelse, ca. 2 1/2 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet, her er det også veldig praktisk med kjøkkenmaskin. Legg tranebærene i kjøkkenmaskinen og puls til små biter. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke tranebærene.

Bland tranebær med appelsinskall og vaniljepulver og la stå til du skal bruke det. Jeg blandet også inn det brune sukkeret, men jeg vil anbefale å heller vente med det brune sukkeret til du skal ha over fyllet på deigen.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du en ut til en firkant og stryker over smør. Deretter strør du over det brune sukkeret og tranebærene som er blandet med appelsinskall og vanilje. Rull sammen til en lang pølse og skjær forsiktig av emner, slik du gjør når du lager kanelboller.

Plasser flatt i en smurt form med god plass mellom bollene, de skal heve under plastfilm i kjøleskapet over natten og kommer til å bli større.

Når du er klar for å steke bollene tar du dem først ut av kjøleskapet og lar dem hvile på kjøkkenbenken i en halv time. Deretter steker du på 175 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Mens bollene kjøler noe kan du vispe sammen alle ingrediensene for glazen med en gaffel. Ringle over glaze og server resten på siden.

#orange #appelsin #cranberry #tranebær #stickybuns #breakfastbuns #creamcheese #philadelphialight #philadelphia #glaze #cinnamon #kanel #gjærbakst #jul #bakst #mat #boller #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #matbloggsentralen

Produkttest: Starbucks White Chocolate Mocha Iskaffe!

I og med at det ikke ble noe baking denne uken så tenkte jeg at jeg kunne ta en produkttest av noe nytt jeg så i butikkhyllen her om dagen, nemlig (trekk pusten) Starbucks White Chocolate Mocha Iskaffe! (puh!)

Denne lille koppen med iskaffe skilte seg ut i hyllen over iskaffer på Meny med sin røde og grønne, julete emballasje og sitt fancy navn.

Smaken var ganske god, søt, rund, og mild sjokoladesmak. Likevel ble jeg litt skuffet. Jeg hadde på en måte forventet noe litt mer julete, kanskje noe kanel eller chai spice? Jeg vet jo at det ikke sto kanel og at det derfor blir litt urettferdig å forvente det, men jeg tror det var den røde og fine emballasjen som økte julesmak-forventningene. Denne iskaffen er Fairtrademerket, noe som betyr at kaffen og sukkeret i produktet er Fairtrade sertifisert.

En annen ting jeg kom til å tenke på var at det kanskje var litt snodig å satse på en iskaffe i den kalde perioden av året. Det kunne vært spennende å få en jule-mocha mix som skulle blandes med varm melk eller vann for eksempel, det hadde jeg likt! Likevel, ihuga iskaffeelsker som jeg er så kan det nok hende at jeg kjøper meg en kopp eller fem med iskaffe til og med i vinter.

Merkelig nok har jeg ikke funnet noe offesielt bilde av denne iskaffen på Starbucks Norge sin Facebook side, og heller ikke på den vanlige hjemmesiden. Jeg fant derimot et liknende bilde på 7- Eleven Norge sine sider, men denne hadde snømenn og en.. eh.. snøkanin. Kanskje det er forskjellig emballasje på de som selges på 7-Eleven og de som selges i matbutikken?  Nuvel. Der hadde de forresten også flere julenyheter, blant annet Jule-Litago med smak av brente mandler, og Winter Noisy med smak av bringebær og drue, hvorfor er det wintery egentlig?

Vi får se om jeg faller for fristelsen å prøve disse også! Jeg må ærlig inrømme at jeg syns det er veldig gøy når det kommer sesongbaserte varianter av produkter. Er det bare jeg som syns det er gøy?

Her er forøvrig bildet fra 7-Eleven Norge sin Facebook side:

Gjennkjøp: Meget mulig, men da for stemningens skyld, og med et håp om at det kommer en litt mer spennende smak senere i sesongen eller til neste jul.

#produkttest #starbucks #christmasedition #jul #iskadde #whitechocolatemocha #starbucksdiscoveries

Produkttest: Mini Milk Chocolate Cookies fra Aunt Mabel’s!


Bildet er stjålet fra Aunt Mabels Facebookside: https://www.facebook.com/auntmabels

Jeg får bare si med en gang at dette var et gledelig tilskudd til kjekshyllen! Ifølge facebook så har disse vært å få kjøpt siden 1.september, men jeg har da altså ikke fått dem med meg før nå, snodig.

Jeg oppdaget nemlig disse små godbitene da jeg var på en kjapp søndagshandletur i går, og bare skulle kjøpe middag. Vel det ble ikke bare middag. 

Et lite gisp etterfulgt av: se så små og søte de er! Og et lite hopp i mitt myke cookie hjerte.

Disse cookiesene er de første myke småkjeksene jeg har funnet noen gang, og jeg elsker virkelig myke og chewy cookies. Vanligvis kan man enten velge mellom små, knasende kjeks eller store myke kjeks, og noen ganger så skulle man kanskje ønske at det gikk ann å få en kjeks man kan dele med andre, som også er myk. Det er disse! De kommer nemlig i en hendig liten 10-pakning.

Jeg skal ikke legge ut i det vide og det brede om smak (nam!), tekstur (mmmmyk!) og mengden sjokoladebiter (mmmmye!), men jeg kan si så mye som at du kommer til å ville ha hele pakken for deg selv.

Disse kjeksene treffer virkelig spikeren på hodet for meg, og han som var så vennlig å kjøre meg til butikken i går uttalte at de smaker som hjemmelaget. Det er vel et ganske stort kompliment? De lukter til og med godt, som vanilje og søt melkesjokolade og brunt sukker… mmm sugarcoma <3 En ting jeg også litke med disse er at de faktisk har en utløpsdato i nermeste fremtid, hvilket leder meg til å tro at de faktisk kan være i nærheten av så ferske som de smaker, og ikke produsert for å vare i en og en halv evighet. Mat som ikke mugner er faktisk litt creepy.

Dessuten var de akkurat passe store, veldig hendige og jeg likte at de lå i en søt liten pappeske bunn. 

Gjenkjøp: Oh yes, så ofte kroppen tillater! Jeg har faktisk allerede planer om å servere dem ved neste kaffeselskap…

 

#produkttest #minicookies #milkchocolatecookies #auntmabels