Vareslipp 17. Februar!


Bilde lånt fra side2.no

Leste nettopp denne artikkelen: http://www.side2.no/aktuelt/article3747886.ece

Bare jeg som gleder meg som en liten unge? Håper bare Meny og diverse andre butikker i nærområdet slenger seg på bølgen og faktisk gjør en liten innsats for at dette skal bli stas!

Merker det blir flere av produktene her som skal prøves hjemme hos meg! Kan nevne både Fjordland’s nye lunsjprodukter, Polly peanøtter i sjokoladeplate og Synnøve Findens Gresk joggurt med vanilje *gisp* kanskje den til og med kan rivalisere min kjære Vaniljevile Skyr!?

Også veldig spent på Sørlands Chips Utvalgt For Sesongen, I mean Bacon og Honning? Hm…  Litt skeptisk til brunost på tube, blir ikke det egentlig bare prim? Eller tenker jeg helt feil? Dette er litt for spennende for en sart sjel!

Og var det noen som fikk med seg at Oreo kjeks kommer til å komme i nye varianter? VarientER! Det betyr kanskje at de har mer å rutte med enn den litt lunkne Freia sjokoladeplaten med Oreosmuler… Det er da lov å håpe.

 

#vårslipp #17februar #matprodukter #soexcited #pollypeanøtter #synnøvefinden #fjordland #meny #sørlandschips #brunostpåtube

Ukens Matblogger på www.matbloggsentralen.no!

Må bare dele dette! Jeg er ukens matblogger på Matbloggsentralen!

Det er så spennende, I’m so excited at jeg feiret med å prøve en ny oppskrift på Vegan Peanutbutter Chocolate Chip Blondies, og de kommer på bloggen denne uken!

Intervjuet er litt langt men håper noen gidder å lese det haha, det her er i det minste skikkelig gøy for meg ^^ Du kan lese intervjuet HER.

 

 

 

#ukensmatblogger #ukensblogger #mat #matbloggsentralen

Nugatti Pai + Salted Peanutbutter Cookie Crust!


Før jeg laget denne paien hadde jeg helt glemt hvor godt det er med toasted marshmallows!


I dag har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før, jeg har brukt maisstivelse! Maisstivelse er nemlig det som gjør at dette paifyllet blir et fast fyll og ikke en flytende saus. Veldig spennende for meg det her, jeg var jo som vanlig ganske skeptisk, men jammen om fyllet ikke tyknet fint opp, ganske magisk. Og som vanlig når jeg finner noe nytt og genialt så vil jeg jo prøve det i alt, så ikke bli overasket om det kommer flere oppskrifter med maisstivelse altså!

Over til dagens bakst. Vel, det er jo ikke direkte bakst, for den er ikke stekt, men den er kjøkkenmaskinet, kokt, blandet og satt sammen! Jeg har nemlig slått litt på den mellomstore tromma og laget meg en Nugatti pai med saltet peanøttsmør kjeksbunn mmmm peanutbutter!

Jeg fikk idéen da jeg var borte på www.lifeloveandsugar.com, hun hadde nemlig laget en nutella pai med marshmallow fluff og peanøttsmør bunn, og me being me kunne jo ikke lage den akkurat sånn som hun gjorde, men gjorde den litt om til min egen smak. Originaloppskriften finner du HER , og oppskriften jeg utarbeidet finner du under her, sammen med fremgangsmåte.

Du trenger

Bunn:

200 gram Digestive kjeks

125 gram usaltet peanøttsmør (creamy/smoothe)

2 ss smør med salt (jeg brukte Bremykt)

1/2 ts salt

Fyll:

580 ml melk

2 ss + 2 ts maisstivelse

1/2 boks + 1 ss Nugatti Crunch eller vanlig Nugatti

1 ss mørk bakekakao

1/2 ts vanilje ekstrakt

Marshmallows til å dekke paien (jeg brukte nesten en hel pose)

 

Du gjør:

Start med bunnen.

Kjør Digestive kjeksene i en kjøkkenmaskin til de er smuler. Eventuelt kan du legge dem i en frysepose og slå løs på dem med en kjevle. Sett dem til side.

Legg smør og peanøttsmør i en kjele og smelt sammen på lav varme mens du rører.

Bland sammen smør/peanøttsmør blandingen og Digestive smulene. Du trenger ikke å avkjøle smør/peanøttsmør blandingen først.

Trykk bunnen ned i en paiform på 23 cm, og sett til side mens du lager fyllet. Du trenger ikke å sette den i kjøleskapet enda.

Nå kan du lage fyllet.

Bland maisstivelsen med 60 ml av melken i en liten bolle og sett til side.

I en medium stor kjele plasserer du resten av melken, Nugatti, mørk bakekakao og vaniljeekstrakt og smelter sammen på lav varme.

Bland inn maisstivelse jevningen og kok opp.

La koke i ca. 2-3 minutter mens du rører konstant. Røren vil tykne.

Bre fyllet over bunnen og la stå i kjøleskapet ca. 1 time for å stivne.

Du kan velge om du vil sette på marshmallows før du setter paien i kjøleskapet eller om du vil gjøre det like før servering.

Når du er klar til å servere paien din putter du den øverst i ovnen (kald ovn) og skrur på grill elementet i ca. 2-3 minutter, IKKE gå ifra paien din, dette går fort.

Ta ut paien når toppen er gyldenbrun, og dytt forsiktig på toppen så marshmallowsene blir litt squishy og det flytende i dem lager et slags “lokk”.

Enjoy!

#nugatti #nutella #pai #pie #bakst #dessert #sjokoladepai #thevanillamonologues #matbloggsentralen #mat #marshmallows 

Sugarfree Chocolate Mugcake – Two ways!

Jeg har sjeldent nyttårsforsetter, men dette året har jeg tenkt meg litt om og bestemt meg for et par! Det ene er at jeg vil gjøre leiligheten mer miljø- og dyrevennlig, det vil si at jeg vil bytte ut for eksempel rengjøringsprodukter med økologiske, miljøvennlige, mindre giftige og ikke dyretestede produkter, og jeg gleder meg sånn til å få gjort det! Jeg har undersøkt litt merker og priser, og bestilt meg et par produkter fra www.kinsarvik.no. De har også fysiske butikker i Sandvika like utenfor Oslo, og i Bergen. Det føles så bra, og jeg gleder meg til pakken er i hus!

Det andre nuttårsforsettet var at jeg ikke bare skulle se på oppskrifter på nett eller i bøker og tenke: “De vil jeg prøve en gang” og så bare legge dem i favoritt folderen, men at jeg faktisk skulle prøve dem ut! For det blir ofte sånn, iallefall for meg, at jeg tenker at jeg vil prøve ditt og datt, men så går det i glemmeboksen.. og det er så dumt, det blir som å stjele opplevelser fra seg selv! Så nå har jeg faktisk eksperimentert litt på kjøkkenet, og det var veldig gøy, og dere skal få se to av oppskriftene jeg kom frem til nå.

Dette lille eksperimentet ble sterkt inspirert av baksten til Bakekona, Linda Stuhaug og Kristine Weber, noen utrolig flotte damer som kommer med masse godt og sukkerfritt på bloggene sine. Det var nemlig også et av nyttårsforsettene mine, å lage mer sukkerfritt, i og med at blodsukkeret mitt har en tendens til å hoppe litt hit og dit, så er det greit med noen skikkelig gode sukkerfrie oppskrifter også.

Den første oppskriften er en oppskrift helt fra bunnen av, og litt mer tidkrevende, som du finner HER, og den andre er med Funskjonell Mat sin Kakemix, og kommer fra Bakekona sin hjemmeside. Den sistnevnte er superrask å lage! Den andre er også vegansk!

Til den første mugcaken fikk jeg også en idé inspirert av damene ovenfor om å lage en kake med innebakt “ostekake” fyll, og det ble faktisk veldig godt! Jeg slang sammen noen ingredienser litt på måfå, etter hvilke smaker jeg liker, og det ble veldig bra!

Til Mugcake Nr. 1 trenger du:


4 ss mel

2 ss sukrin gold

2 ss kakaopulver

1 egg

3 ss melk (jeg brukte rismelk)

3 ss olje

1 ts vaniljeekstrakt


1 ss Philadelphia Light

1 ts peanøttsmør eller PB2

3 dråper steviadråper (eventuelt 1 ts sukrinmelis)

1 klype salt

 

Du gjør:

Miks sammen mel, sukrin gold, og kakaopulver i en bolle, eller rett i en stor kopp. 

Tilsett egg, melk, olje og vaniljeekstrakt og rør godt.

I en liten bolle mikser du Philadelphia Light, peanøttsmør eller PB2, stevia søtning og eventuelt en klype salt.

Om du har laget kakerøren i en annen bolle enn den du skal “steke” i så kan du nå overføre røren til en kopp eller bolle som tåler mikrobølgeovn, og topp røren med ostekakefyllet. Husk at kaken kommer til å heve når den mikres, du trenger derfor en ganske høy/stor kopp eller bolle.

Mikre kaken på høyest varme i ca. 3 minutter.

Spis som den er eller topp med sukrinmelis, sirup, sjokoladesirup eller som jeg gjorde, med sukkerfri mini Reese’s Peanutbutter Cups og sukrinmelis. De er forøvrig litt vanskelige å få tak i, så du må gjerne bruke Atkins sukkerfri Peanutbutter Cups eller salte peanøtter. Mange valgmuligheter her!

 

Til Mugcake Nr. 2 (vegan) trenger du:


20 gram proteinpulver

20 gram Kakemix fra Funksjonell Mat

2 ss kakaopulver (kan sløyfes om du bruker Sjokoladekakemixen fra Funksjonell Mat, jeg brukte den lyse mixen og tilsatte derfor kakao)

2-3 ss vann

 

Du gjør:

Bland alle ingrediensene i en kopp, til du får en glatt røre.

Mikre på høyest varme i 1 minutt. Ønsker du en fondant liknende kake reduserer du tiden med et halvt minutt.

Pynt med sukrinmelis og sukkerfri sjokolade.

TIPS: Du kan selvfølgelig bruke ostekakefyllet til denne varianten også, da er det samme fremgangsmåte bare at du topper med fyllet før du setter koppen i mikroen. Vil du fremdeles holde oppskriften vegansk så bruker du vegansk creamcheese.

 

#mugcake #sugarfree #sukkerfri #sukrinmelis #sukringold #funksjonellmat #vegan #vegansk #kriweb #kristineweber #proteinbakst #matformuskler #lindastuhaug #bakekona #sjokolade #sukkerfrisjokolade #sugarfreemugcake #sukkerfrimugcake #mat #dessert #frokost #bakst

Snowbunnies! Vel… Nesten.

Jeg fikk en god idé da jeg skulle sove i går, og det var å lage boller formet som kaniner og kalle dem snowbunnies, you know, siden det nå er masse snø ute. Dessuten hadde jeg en bollemix i skapet jeg har ment å prøve ut en god stund nå; “Havra” havreboller med havregryn, noen som har prøvd den? Den skal vist være en tanke sunnere enn vanlige boller. Personlig syns jeg den var litt anonym og rundstykke-aktig. Så smått søtlig, men ikke helt boller som man er vant til. Smak og behag.

Jeg hadde sett fremgangsmåten på disse bollene et sted men nå husker jeg ikke hvor, noen som har sett dette før?

Så jeg satt i gang og er sånn halvveis fornøyd med produktet. Egentlig hadde jeg tenkt å sprøyte på øyne og munn med royal icing men det viste seg at jeg ikke hadde melis, så da ble det ikke noe “snødryss” på kaninene heller. Men jeg tok i det minste bilder i snøen!

Fremgangsmåten er enkel:

Lag bolledeig som du pleier, enten mix eller fra bunnen av.

Form små kuler av deigen og sett på bakepapir.

La heve en time.

Klipp to hakk loddrett midt i bollen, disse skal bli ører.

Pensle med egg eller melk og stek bollene i ca. 15 minutter, avkjøl på rist.

Lag royal icing og sprøyt på neser og øyne, eller la være som de er.

Jeg synes mine ble ganske like katter, men snowcats høres ikke like bra ut, pluss at jeg var så bestemt på snowbunnies at det hadde vært synd å ikke bruke det navnet.

Flere som har prøvd og feilet litt på kjøkkenet i dag?

 

 

 

#snowbunnies #havra #havreboller #boller #vinter #vinterbakst #gjærbakst #kawaii #tutorial #bakst #mat

Allergivennlig-salg på Coop Mega, Gilde’s nye klær og Norsk Gull fra Maarud!

Her om dagen svarte jeg på et spørsmål på Facebook lagt ut av dagligvarekjedden Meny. De lurte nemlig på hva man ville se på facebooksiden deres, og tar ellers imot ris og ros med tanke på sortement og utvalg. Så da sa jeg at jeg ønsket meg tilbudsavis på facebook (istedenfor i papirform), og at jeg ønsket meg tilbud på allergi-varer, ikke fordi jeg har allergier selv, men fordi jeg alltid ser sukkervarer og hvetemelsvarer på tilbud, og det må være utrolig kjedelig å føle seg utelatt og oversett. For det er faktisk veldig mange som ikke kan eller ønsker å spise de “vanlige” varene. Dessuten trenger man jo ikke å være glutenintollerant for å spise glutenfritt.

Selv har jeg en veninne som er vegeterianer (Hei Ida!) Og jeg merker at jeg ser litt ekstra i butikker og på nett etter vegan produkter som jeg vet hun hadde satt pris på, det vil si produkter uten animalske ingredienser, slik som melk.

Så ved en ren tilfeldighet så satt jeg og leste tilbudsavisen fra Coop Mega hos min mor, jeg får nemlig ikke tilbudsaviser selv da jeg prøver å forminske forbruket av papir i leiligheten min, and lo and behold: TILBUD PÅ ALLERGIVARER! Woop!


Dårlig mobilbilde fra tilbudsavisen.

Jeg ble så glad! Jeg tror jeg faktisk skal ta meg turen selv og kjøpe inn litt glutenfri og melkefri varer hos dem i næreste fremtid! Så om noen fra Coop Mega leser dette, tusen takk for at dere setter allergivarer likt som de “vanlige” varene, det vet jeg det er mange som vil sette pris på.

Nå mangler det bare salg på sukkerfrie varer så skal jeg være superfornøyd!

Apropos dagligvarer så var jeg innom Meny på Kolsås i dag og der fant jeg ut at Go’ og Mager produktene fra Gilde har fått nye klær, jeg likte dem forsovidt, lilla, grønne og friske, og de skiller seg absolutt ut i påleggshyllen. Jeg liker det lilla veldig godt, og det varierer fra produkt til produkt om det er mest lilla eller mest grønt på pakken, som dere ser nedenfor her.


Begynner å bli relativt god på snikfotografering i matbutikken nå føler jeg!

Men ett lite drawback er at ved de produktene som har mye grønt på innpakningen så likner de veldig på innpakkningen til de økologiske kjøttproduktene deres (som jeg forøvrig er veldig glad for at de har begynt å produsere, håper på mer av dette!), og man kan derfor i farten tro at man får et økologisk produkt. Kanskje en annen frisk farge hadde gjort seg, blå eller turkis?

Andre som har tanker om det?

Jeg fikk også med meg de nye Maarud posene “Norsk Gull”. Må ærlig inrømme at jeg falt veldig for designet, meeen 400 gram potetgull er kanskje litt for mye for denne magen.. man kan jo alltids dele men.. dele, virkelig? Og så sjekket jeg ikke prisen heller, det var urutinert av meg.. Anywho, tror disse kommer til å bli ganske populære. Selv savner jeg riflet salt potetgull som man fikk før i litt mindre poser. Norsk Gull-designet får du i riflet salt, paprika og salt og pepper for de som måtte lure på det. Her skulle jeg da legge ved et bilde av den med salt, som jeg sneik meg til å ta i butikken, men i og med at det bildet nekter å komme opp her så får jeg stjele et fra Maarud sine hjemmesider på facebook, jeg vet, jeg er en liten rakker.


Tenk om de hadde hatt effekter da? I would be so excited! Kjøp en pose få en Marius matboks for eksempel, eller en buff (sånn til å ha rundt hodet/hals) nå som det plutselig ble grisekaldt.

Er det bare jeg som aner at denne matbloggeren kommer til å gå fullstendig bananas i matbutikken når Vårslippet 2014 er et faktum? Good Lord, jeg får begynne å spare allerede nå.

 

 

 

 

#maarudpotetgull #maarud #norskgull #gilde #gildegoogmager #googmager #allergivennlig #glutenfri #soyamelk #rismelk #semper #alpro #anglamark

Instagram Konkurranse, Reese’s Peanutbutter Cup – Samsung cellphone cover!

———————————————-Vinneren er trukket og kontaktet———————————–

 

For å feire at vi har kommet oss over på andre siden av jula så holder jeg en liten nyttårskonkurranse! Premien er 3 Reese’s Peanutbutter Samsung mobiltelefon covere. Coverene kommer også med skjermbeskytterbelegg man kan velge om man vil ha på.

ioFXhXFF69

Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn på Instagramsiden til bloggen, finne innlegget om konkurransen HER, reposte og tagge meg og så trekker jeg tre vinnere innen slutten av uken. Easy right?

Coverene ble gitt meg av Lime Nordic som premie i en bildekonkurranse jeg deltok i, i høst, men i og med at jeg ikke har en mobiltelefon som passer til disse coverene så gir jeg dem heller bort!

Godt nyttår alle sammen 🙂

#konkurranse #instagram #instagramkonkurranse #reesespeanutbuttercups #samsung