Produkttest: Nidar Fylte SjokoladeEgg med Kremet Melkefyll

Jeg føler at det er sjeldent jeg skriver en negativ vurdering av et produkt jeg har testet, men det blir litt feil å skryte av noe jeg syns virkelig er et under middels produkt. Derfor skal jeg i dag skrive hva jeg syns om Nidar Fylte SjokoladeEgg med Kremet Melkefyll.

Da jeg først så disse i butikken på fredag ble jeg ganske excited, jeg likte den friske turkise fargen på pakken og de søte gule kyllingene. Det minnet om påske. Det gledet meg også at det var et nytt produkt med melkekrem fordi det er virkelig en av mine favoritter og såvidt jeg husker så finnes det nå bare to produkter på markedet med melkefyll; Freia Melkebart og Freia Påskeegg. Jeg forventet vel at disse eggene skulle være noe liknende Freia Påskeegg bare i mindre størelse. Det var de ikke. 

Skuffelsen startet vel allerede da posen ble åpnet og min med-tester Morten utbrøt at “de er jo ikke runde!”. I og med at det var egg så hadde vi vel begge forventet at de skulle være formet som egg, men disse var eggformet på ene siden og flate på den andre siden. Litt kjedelig. De var heller ikke pakket inn individuelt, noe som ga dem et litt billig preg syns jeg. Men hei, pluss for å ikke belaste miljøet med enda mer papir!

Smaken var vel egentlig det mest skuffende. Sjokoladen ligger i et tykt hardt lag rundt kremen, og jeg er somregel veldig glad for mye sjokolade men denne var litt merkelig på smak og hadde en voks-aktig følelse i munnen. Melkekremen var også ganske hard og smakte i grunn ingen ting. Jeg hadde forventet en mykere krem med litt tangy men søt smak slik jeg har opplevd melkefyll fra Nidar før. Dere husker kanskje “Plommen i Egget” fra påsken i fjor? Den syns jeg var veldig god og hadde kanskje sett for meg noe mer som den.


Bilde lånt fra Nidar.no

Med andre ord; ikke god smak og ikke god konsistens. Og da er det på en måte ikke så mye annet å hente… Nei jeg ble virkelig skuffet ovet dette produktet, absolutt ingen vinner hos meg.

Disse kunne jo ha vært så gode med bare et par små endringer! Mye fyll og mye sjokolade er somregel veldig positivt, men her fungerte det bare desverre ikke…

Fant forresten ikke noe info om det nye produktet på Nidar.no, og ikke på Facebook siden deres heller. Det er også grunnen til at det bare ble et dårlig mobilbilde av produktet og ikke noe offisielt bilde fra produsenten.

Terningkast; Nei.

 

 

#nidar #sjokolade #fylteegg #fyltesjokoladeegg #påske #påskeegg #melkekrem #produkttest #melkefyll #plommeniegget #mat #dessert #smågodt #godteri #matblogg #thevanillamonologues

Produkttest: Solo 80 år Jubileumssmak; Melon & Sitron!

I dag ble det noen impulskjøp i butikken av nyhetene som er kommet, blant annet denne brusen: Solo melon & Sitron!

km9nmIlF2V

Check it, du kan til og med se de små ivrige fingrene mine…

Den er den første av flere smaker som kommer i sammenheng med at Solo fyller 80 års jubileum. De skal da fiske frem våre favorittsmaker gjennom tidene i et begrenset opplag. Ifølge Solo.no skal det også være “noe stort på vei”, hva nå enn det skal bety? Det er faktisk også det eneste som står på solo.no så det er ikke akkurat den mest informative produktsiden jeg har vært innom! Det står også at man skal følge med på Facebook.. men altså, hva med en liten link? Solo er nemlig ikke den første som dukker opp når man søker på “Solo” på Facebook… Jeg fant til slutt DETTE innlegget på Ringnes sin Facebook side og DER var det endelig en link!

Anyways, over til produktet!


Bildet er lånt fra Solo sin Facebookside.

Utseendet er greit, en litt dypere og kanskje en tanke mer grumsete gulfarge, og en emballasje med gult og litt grønt gjorde at jeg så flasken med en gang. Jeg tror faktisk jeg likte disse fargene bedre en den originale røde emballasjen. Pluss at de har tatt en smart en og gjort om S’en i Solo til et 8-tall og O’en regner jeg med skal være en null, da blir det 80 da vet du! Sånn siden det er 80 års jubileum, pretty smart.

Det skal sies at jeg veldig sjeldent kjøper brus med sukker, da jeg er pepsi max avhengig til de grader, men når jeg kjøper sukkerholdig brus så er det ofte enten Vanilla Coke eller Fanta Exotic. Denne smakte litt Fanta Exotic, bare mildere og friskere syntes jeg. Ikke egentlig sur, men man kjenner igjen sitronsmaken bakerst på tunga, litt syrlig. Noe som overasket meg var at man faktisk kjenner melonsmaken, og det er kanskje også dette som gjør den såppas mild og god. Jeg hadde forventet at melonsmaken skulle gå bort i den sure sitronen, men det gjorde den da altså ikke, syns denne var søt, syrlig og faktisk veldig god! 

Lurer på hva den nesten Jubileumssmaken blir? Noen som har tenkt å smake?

Gjennkjøp? Kanskje, om jeg skal unne meg en brus med sukker. Ellers hadde det vært veldig gøy med noen jubileumssmaker uten sukker 🙂 Kanskje selskapene til og med kunne vært så gærne at de søtet med Stevia?

Chocolate Coconut Pudding!

I dag skal jeg dele en oppskrift med dere som jeg eksperimenterte meg frem til her om dagen, noe jeg har valgt å kalle Chocolate Coconut Cream Dessert! Den er ganske mektig, er kremete og med smak av sjokolade og et hint av kokos. Ikke er den spesielt vanskelig å lage heller, så den er grei å slenge sammen før middag så har du noe til kveldsko(ko)sen.

Det krever forresten litt planlegging, i og med at boksen med kokosmelk skal stå i kjøleskapet en dag eller to før du åpner den og samler kokoskremen på toppen.

Den er også superlett å lage vegansk, det er bare å bruke vegansk sjokolade!

 

Du trenger:

250-300 gr kokoskrem ( det tykke laget på toppen av boksen med full fat kokosmelk når du åpner boksen)

1/2 dl kokosmelk

1/2 ts vaniljepulver

2 ss Smelt Mørke sjokoladedråper (bruk vegansk sjokolade for en vegansk versjon)

2 ss Smelt Lyse sjokoladedråper (bruk vegansk sjokolade for en vegansk versjon)

1/2 ts sukker (kan sløyfes)

 

Du gjør:

I en større bolle blander du kokoskremen du har tatt ut av kokosmelkboksen, kokosmelk fra samme boks, vaniljepulver og eventuelt sukker. Pisk lett sammen.

Smelt så sjokoladen og pisk i kokoskremenn.

Fordel i to glass og la stå i kjøleskapet et par timer eller over natten, til det har stivnet.

Jeg pyntet med kokos og revet sjokolade, men det var også utrolig godt med litt ekstra smeltet sjokolade.

 

#kokos #kokoskrem #kokosmelk #sjokolade #sjokolademousse #mat #dessert #matblogg #matbloggsentralen #vegan #vegansk #whatveganseat #sjokoladepudding #smelt #bakeblogg

Gjesteinnlegg: “En smak av sommer” Bloggtreff hostet av Nortura, Gilde og Prior!

Hei dere, i dag skal dere få et gjesteinnlegg fra min partner in crime, Peter, som dro på bloggtreffet istedenfor meg, da jeg ikke kunne. Her er hans beskrivelse av treffet og produktene han fikk teste.

 

Jeg ble invitert med på et bloggtreff som gjesteblogger for bloggen The Vanilla Monologues. Hvem er ?jeg? tenker du kanskje nå. Vel, jeg er Peter, bor i Oslo og jeg elsker hamburgere.

I regi for bloggtreffet stod matgiganten Nortura, med Prior og Gilde sine sommernyheter i spissen. Grillmat er noe som opptar nordmenn mer og mer, da spesielt hamburgere. Det var nettopp dette bloggtreffet handlet om. Rett og slett en sommerfest i vinterdrakt med fokus på grillmat og hamburgere.

Som iherdig hamburgerelsker var dette et perfekt stykke bloggtreff for meg. Jeg må påpeke at jeg aldri har vært på bloggtreff, eller noe liknende dette tidligere, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg hadde oppfattet at jeg skulle på “burgerworkshop”, samt få teste og gi tilbakemelding på grillmat. Det er jo rett og slett good times.

Naturlig nok møter jeg opp en halvtime før det begynner, og får æren av å innvie Norturas fakkel-opplyste inngangsparti med hutring og OL-floke i en før jeg blir tatt i mot av en hyggelig dame, og geleidet inn i heisen opp til 6. etasje. Her blir jeg møtt av et herlig pyntet rom fylt av flere hyggelige mennesker. 

Rommet var vel kanskje ikke fylt med mennesker, jeg var jo tross alt tidlig ute, så det var meg og Nortura, Gilde og Prior. Heldigvis kom de andre like etter. En etter en kom de inn i den lune atmosfæren Nortura hadde skapt i ellers regnfulle omgivelser på Løren. Til sammen 10 matinteresserte kvinner og meg.

 

Etter en rask produktpresentasjon fra Prior og Gilde fikk vi smake på nyhetene deres. Norturas merkevarer leverer virkelig varene i årets, la oss kalle det, sommerkolleksjon. Gilde lanserer 15 nyheter denne sommeren, mens Prior-sommer konseptet består av hele 25 produkter. Prior lanserer også to helt nye kyllingvarianter, som du ser under.

 

Før jeg visste ordet av det begynte jeg å lukte grillmat. Herlige BBQ glasert kyllinglår, chilimarinerte biffer, nydelige supergrill og nygrillede gourmet hamburgere.

“Da er det klart, velbekomme!” Ordene lød som musikk i ørene mine og jeg grep lynraskt tallerkenen med den ene hånden og tok løpesats med beina. Jeg hadde ikke før reist meg fra stolen før jeg så at alle de andre reiste seg like lynraskt, men med kamera fremfor tallerken. Åja stemmer det, jeg er på bloggtreff.

 

 

Sånn. Mission complete, nå kunne jeg endelig smake på denne nydelige maten. Det er noe helt spesielt å spise mat samtidig som man snakker med en produktutviklingssjef for et nasjonalt firma. Ikke bare må jeg huske og ikke snakke med mat i munnen, jeg kan gi direkte tilbakemelding på produktet jeg spiser. Til den som kan gjøre noe med det!

Hva kan man si? Det er bare å glede seg til et stappfullt grillsortiment til sommeren. Det kommer mye saftig kylling, spennende pølser og biffer i magisk marinade. Siden jeg er hamburger-fanatiker vil jeg skrive mest om hamburgere i dette innlegget.

Hamburgere er jo allment kjent som kunst, og det var Gilde sine nye gourmetburgere jeg var mest spent på å teste. Selv pleier jeg å få min dose gourmetburger ved å kverne opp biff og lager hardcore hjemmelagde burgere i alle mulige varianter så ofte jeg kan, så jeg må si at jeg på forhånd var skeptisk til en industriprodusert gourmet burger.

En av hjernene bak denne burgeren er en tidligere verdensmester i BBQ som har en lidenskap for hamburgere. Da jeg hørte dette begynte jeg virkelig å lure på om det kunne være håp for industrigourmet. Burgeren består av 94 % storfekjøtt, og da jeg spurte om hva de siste seks prosentene var fikk jeg “krydder” til svar. Under workshoppen for hamburgere senere på kvelden fikk jeg også innblikk i hvordan gourmetburgeren var laget, og jeg ble imponert. Kvernet kjøtt som blandes med krydder rett i form? Ferdig. 

De burgerne smakte fantastisk. Personlig foretrekker jeg en ennå grovere burger med litt diverse spennende sauser og oster innbakt i hamburgerkjøttet, men “Gourmet Charlois & Limousin” er et produkt jeg gleder meg til kommer i butikken og kommer til å kjøpe flere ganger.

Etter smakstesten bar det ned tre etasjer til en miniatyr av et digert industrikjøkken. Her ble jeg møtt av det vakreste jeg noen gang har sett på et kjøkken:

 

Etter en rask presentasjon av kjøkkenet gikk vi i gang med å lage burgere. Den samme burgerentusiasten bak Gourmet Charlois & Limouisin, Chris, innovasjon og grillsjef hos Gilde tilbydde seg å håndkutte noe av det møreste jeg har sett av entrecôte til burgerkjøtt.

Siden dette tross alt er en matblogg og jeg lager en slem bbq chili cheese burger er dette oppskriften på kjøttet jeg tilberedte hos Nortura:

250 g finkuttet entrecote (eventuelt kvernet)
1/4 del finkuttet medium chili
Litt worcestersaus (må bare føle seg frem)
Grovkvernet pepper
Litt finkuttet rødløk

 

Strø salt på før du steker den. Som du ser av bildet var jeg litt utålmodig hos Nortura og jobbet ikke nok med kjøttet. Når du finkutter kjøtt må du jobbe litt mer med den enn med kvernet.Velg et hamburgerbrød og legg på det du vil. Personlig går jeg for rødløk, litt isbergsalat/rucula, tomat, bbq saus (Hickory smoked med bilde av okse på fra Meny) og cheddar.

Det hullet du ser i midten av burgeren lager jeg for to grunner:

1) at kjøttet ikke skal få den kjente “kjøttsaftvulkanen” på midten når du steker kjøttet.

2) All ost, saft og bbq saus havner i midten av kjøttet til en legendarisk “center-bite” på hamburgeren.

 

Alt i alt var torsdag kveld et utrolig godt initiativ av Nortura. Det kommer mye spennende nyheter i matverdenen til sommeren.

Jeg vil avslutte dette gjesteinnlegget med å takke for invitasjonen og muligheten til å få gjesteblogge her hos The Vanilla Monologues, samt en liten oppfordring til Nortura og Gilde om at gode hamburgere ikke bare er en sommertrend, men noe en kan nyte hele året. Norge fortjener gode hamburgere med godt kvalitetskjøtt rett fra kjøledisken i sin lokale dagligvareforetning til alle årstider.

 Mer om de nye produktene og test av disse kommer i eget innlegg!

 

#nortura #gilde #prior #bloggtreff #matbloggsentralen #gjesteinnlegg #thevanillamonologues #matblogg #mat #burger #kyllingspyd #grillspyd #grill #sommer

Vårsleppet 2014 har startet!

I dag var jeg i butikken for å kjøpe inn middag, og forventet egentlig ikke at de etterlengtede nyhetene skulle være i butikken før aller tidligst på mandag, men jammen om de ikke var på plass allerede! Det er en god oppmuntring når man er litt i halvveis form, hurra! Jeg kjøpte jo ikke alt jeg så, men jeg tok noen snikbilder, og jeg tok med noen nyheter som jeg har hatt lyst til å teste. Jeg tok til og med, med meg en nyhet som jeg allerede hadde fått tilsendt fra Maarud bare fordi den var så god! Jeg begrensert meg faktisk en del, så jeg tror det blir et par turer til i butikken snart! Her er det jeg plukket med meg i dag:

Blant de jeg gleder meg til å teste er Double Oreos! Her heter de vist bare Double, men i USA heter de “Double Stuffed Oreos” og det er akkurat det jeg har planer om å bli når jeg spiser disse; double stuffed! (Supermett…)

Som dere vet så elsker jeg å titte rundt i butikken etter nyheter og hadde det ikke vært for feberen så hadde jeg tatt meg en liten happy-dance midt i butikken. Takk til Meny på Rykkin for at de hadde hengt opp “Nyhet” merker på omtrent alle nyhetene, det er veldig hjelpsomt og gjør det litt mer gøy å gå på “jakt” mellom hyllene 🙂

Her er noe av det jeg fant:

 

 

Så, hvem gleder seg?

Produkttest: Maarud Røffe Rifler Grillet Ost og Løk!

Jeg har vært så utrolig heldig å motta en produktpakke fra Maarud som inneholdt nyhetene som kommer til å dukke opp i butikkene fremover, OG en Maarud – buff som jeg etterlyste i DETTE innlegget. Jeg gleder meg allerede til å ta den med ut på tur, den er faktisk fõret også så den er supercomfy!

Angående nyhetene så greide jeg å vente sånn ca. en time før jeg kastet meg over den første posen, måtte jo spise middag først! Fort.. Og her er det noe for enhver skulle jeg tro!

Den første jeg prøvde har jeg tenkt å skrive litt om nå, og det var fra den nye linjen Røffe Rifler, av smaken Grilet Ost og Løk.


Bildet er lånt fra maarud.no

Som det står på posen er fokuset her sprøe flak og masse smak, og det er akkurat det det er: MASSE smak! Den var faktisk såppas sterk at den minnet litt om sourcream & onion, bare uten de persilleflakene (eller hva nå enn de grønne flakene på Sourcream & Onion potetgull er..). Den smaker først vanlig ost og løk og så smaker den bare mer og mer syns jeg, jeg ble faktisk sittende å tenke “hvordan har de fått den til å smake så mye? Altså ikke sterkt.. bare… mye”? Ellers skal dette være en riflet chips som er V-formet for masse smak. Hva som får en V-formet chips til å smake mer enn en O-formet chips får noen prøve å forklare meg for det er jeg ikke helt sikker på, jeg tenkte heller ikke så mye over at den var V-formet.. kanskje jeg bare var for opptatt med å spise den til å legge merke til formen?

Jeg huket også tak i mamma og pappa for å høre hva de syns om den nye smaken og den ble godt mottatt. Pappa sa at smaken var såppas kraftig at det kunne vært godt med rømme til, og det kunne det nok også for de som liker det, med andre ord ikke meg. Jeg liker min chips for seg selv! Og med det så mener jeg både uten tilbehør og uten noen jeg må dele med!

Jeg likte forsåvidt innpakningen også, sterke farger, det liker jeg nesten alltid. Størelsen var også grei. Men hvem er denne macho mannen på forsiden? Er han Maarud potetgull-hugger? Jeg tror det, for det står nemlig at det er hogget i potet på info siden om produktet. IIsåfall har han gjort en god jobb for denne chipsen var det smak i!  

Når det gjelder valg av navn og smakskombinasjoner så er det ikke noe som kjennes helt nytt og villt, det er ikke kapers og struts liksom, men smaker vi kjenner fra før av, bare litt annerledes.

Dette med at de tar utgangspunktet i en smak som finnes fra før av gjør også at det ikke føles for skummelt å prøve dem, men heller ikke så nyskapende at man tenker WOW den MÅ jeg ha! – bare ved å se på navnet. Med andre ord både positive og negative sider ved å spille på allerede eksisterende smaker. Når det er sagt så håper jeg at mange kommer til å la seg friste med å smake for jeg synes dette var veldig godt. Det er som den gamle smaken, bare bedre.

Hadde vært interessant å høre litt om brukerprofilen til denne linjen, hvem den er myntet på osv, jeg gjetter at den antakeligvis er myntet på menn i og med at det er veldig lite feminint over både navnet og pakningen, men det gjør da virkelig ingen ting så lenge jeg også får lov å spise den.

Ellers gleder jeg meg til å prøve de andre smakene og vil samtidig gi Maarud creds for at de har kommet med en liten potetgull pose! Dette er noe jeg liker veldig godt, og selv om jeg er ganske sikker på at den er myntet på barn, i og med at den heter Salt Sjørøver Gull, så tror jeg det er mange voksne som kommer til å kjøpe den til seg selv også. 80 grams poser er nemlig meget praktisk. Enda en positiv ting med akkurat denne pakken er at den er krydret med mineralsalt som inneholder mindre natrium enn vanlig salt.


Også dette bildet er lånt fra maarud.no

Vil du lese mer om Røffe Rifler Grillet Ost og Løk kan du gå HER, og vil du lese om Salt Sjørøver Gull kan du gå HER.

Apropos! Da jeg var i butikken i dag så la jeg merke til at de hadde fått alle smakene av Røffe Rifler i hyllene og også denne lille sjørøverposen, hvem skal løpe ut og lete?!

 

#maarud #produkttest #røfferifler #chips #potetgull #maarudsåmaarud #grilletostogløk #mat #dessert #snacks

Produkttest: Provit Go’Biten Frysetørket Vom

I dag har jeg vært så heldig å få tilsendt en pakke med Provit Go’Biten frysetørket Storfevom. 


Bildet er lånt fra Norsk Dyremat AS

Som mange av dere vet så har jeg en hund som er superviktig for meg, og jeg tror vi alle kan være enige om at hun er ganske bortskjemt, på kjærlighet selvfølgelig! Så da jeg fikk muligheten til å gjøre en liten produkttest sammen med henne så ville jeg jo det!


Her har vi prinsessen min på en av turene våre!

Muligheten til å teste dette produktet fikk jeg gjennom en side som heter Like’nShare. Jeg vet mange av dere er skeptisk til sider hvor man får produkter gratis og jeg inrømmer gjerne at jeg først var ganske skeptisk selv, men de har vist seg å være veldig ordentlige og pålitelige, og jeg har aldri opplevd noen problemer med dem.

OK så her er det jeg tenker om produktet!

Først litt fakta fra produsenten, Norsk Dyremat AS:

Innhold:

Ublandet forvare.

Nettovekt tilsvarer ca. 150 gram rå storfevom.

Nærignsinnhold: Råfett 57%, Råprotein 33,9%, vann 3%.

Bruksområde:

Til godbiter i trening og kos til både katter og hunder.

Forpakning:

50 gram per pakke.

I tillegg er produsenten veldig klare på at deres produkter er rene, uten tilsetningsstoffer og uten E-stoffer.

 

Så hva syns hunden, og hva syns jeg?

Først og fremst kan jeg si at hunden min elsket disse godbitene, hun likte dem faktisk så godt at etter hun hadde fått en godbit for å være flink å komme på plass så satt hun seg rett ned igjen og bare stirret på meg til jeg ga henne en godbit til, og det sier ganske mye med tanke på at hun somregel er over alle hauger så fort hun har fått belønningen sin. Med andre ord en stor hit hos henne!

Jeg har et par issues med produktet desverre. Jeg liker jo at hun liker smaken, helt klart, men jeg syns kubene var for porøse og smuldret veldig lett opp. De er med andre ord ikke så godt egnet til bruk som godbit under trening, da de smuldrer lett opp i lomme eller godbitpose. Da jeg mottok godbitene var faktisk halve posen smuler, og det blir veldig lite godbit for pengene om man skal kjøpe den selv.

På en annen side tenker jeg at de kunne vært veldig gode strødd over vanlig fõr som apetittvekker for småspiste hunder. 

Så om jeg kunne ønske meg noe så hadde det vært en fastere og ikke så smuldrete godbit, med samme smak som hunden helt tydelig elsket.

En annen ting jeg reagerte litt på er at jeg ikke finner noen sted hvor produktet blir produsert og hvor kjøttet de bruker kommer fra, og det er noe som gjør meg skeptisk…

Gjennkjøp?

Meget mulig,men da som appetittvekker og ikke treningsgodbit! (gitt at jeg greier å finne informasjon om produksjonssted og vareopprinnelse).

Noen andre som har prøvd denne? Hva syns hunden din?

 

#hund #vom #godbit #hundetrening #dressur #hundedressur #hundemat #produkttest #provit #norskdyrematas #husky #likenshare

Sukkerfri Sjokolademousse til “Bakekona” Bursdag!

I morgen er det bakebloggen www.bakekona.blogg.no sin bursdag, den blir hele ett år! And who doesn’t love a cute one year old, right? Så i den sammenheng har jeg kommet frem til en sukkerfri sjokolademousse basert på en oppskrift på et ostekakefyll fra nettopp denne siden. Bakekona har nemlig masse geniale sukkerfrie og sunne oppskrifter til inspirasjon for oss alle, så hva kan passe bedre enn en sukkerfri bursdags treat? 

Det er alltid gøy å se hva Bakekona finner på og hun er alltid imøtekommende og hyggelig. Det var faktisk damen bak Bakekona som hjalp meg med å få de galleribildene nederst i innleggene mine! Så hurra for deg og happy birthday til bloggen!

 

Dette trenger du:

2 gelatinplater

vann til bløtlegging av gelatinplater

———–

100 gram mager kesam

3 ss melk

1 ss sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver (vaniljesukker er også godt men da blir det ikke sukkerfritt)

3 ss Walden Farms Chocolate Syrup (Annen sukkerfri sjokoladesirup fungerer også)

2 ss kokende vann

 

Dette gjør du:

Legg gelatinplatene i bløt, jeg brukte en liten bakebolle og fylte på vann til det dekket gelatinplatene. De skal ikke løses opp her, bare bli myke.

I en annen bolle måler du opp 100 gram mager kesam og blander inn 3 ss melk (ku/havre/ris/mandel/soya), 3 ss Walden Farms Chocolate Syrup eller annen sukkerfri sjokoladesirup, sukrinmelis og vaniljepulver.

Rør sammen med en balongvisp til en jevn røre.

Løft de myke gelatinplatene ut av bollen sin og legg dem i en liten mugge/desilitermål med helletupp, da blir det lettere å helle i kesamrøren. Tilsett 2 ss kokende vann til gelatinplatene og rør rundt et par ganger til de er oppløst.

Hell en stråle med gelatinen over kesamrøren mens du rører godt til alt er mikset sammen.

Fordel i to mindre eller et vanlig glass og la stå i kjøleskapet et par timer til moussen har stivnet.

Gratulerer så mye med dagen og jeg gleder meg til mange år med supre sukkerfrie oppskrifter fra deg! 

 

 

#sukkerfri #sjokolademousse #bakekona #waldenfarms #sjokolade #sukkerfrisjokolade #mat #dessert #sugarfree #sukrinmelis

 

“Bare til mamma”- Oatmeal Chocolatechip SandwichCookie + Chocolatechip Cookiedough Caramel Buttercream til Morsdag!

I dag har jeg laget en stor sandwichcookie til mamma som hun skal få i morgen. Tenkte det var gøy å få en svær sandwichcookie som bare er til henne i og med at det er Morsdag i morgen! Denne oppskriften er opprinnelig til en supersvær Sandwichcookie, men jeg syntes det var bedre å gå large istedenfor extra large akkurat i dag.

For de av dere som lurer på hva en sandwichcookie er så er det bare to cookies som er lagt sammen med krem imellom, easy peasy 🙂

Jeg greide jo selvfølgelig også å sette kameraet mitt til en helt feil innstilling så bildene mine har horribel kvalitet.. tok kun ETT jeg ikke fikk rykkninger i øyekroken av å se på så da blir det dette jeg viser dere! Blir så inn i granskauen irritert når jeg bruker laaaang tid og krefter på ting som ender opp dårlig pga en slurvefeil, meeeen det får gå for denne gang.

Originaloppskriften kommer herfra: http://sallysbakingaddiction.com/2014/02/03/1-giant-oatmeal-creme-pie/

Denne oppskriften gir deg to svææære eller 4 store cookies!

 

Du trenger:

Cookies

70 gram hvetemel

40 gram havregryn

1/4 ts natron

1/4 ts kanel

60 gram smør

100 gram lyst brunt sukker

1 egg

1/2 ts vanilje ekstrakt

 

Kremfyll:

100 gram salt smør

200 gram melis

3-4 ss kjekssmuler (jeg brukte Digestive kjeks)

3 ss mini chocolate chips

1 stor ss flytende karamell

 

Du gjør:

Bland hvetemel, havregryn, natron og kanel i en bolle og sett til side.

Pisk romtemperert fluffy og tilsett sukkeret. Pisk til en jevn blanding.

Tilsett egget og vanilje ekstrakten.

Hell melblandingen i det våte og pisk på lav hastighet til du har en klissete deig.

Fordel på bakepapir i 2 eller 4 like store hauger, pass på at kjeksene har rom til å spre seg.

Stek på 175 grader i ca. 20 minutter, da bør sidene være gylne.

Avkjøl på stekeplaten i 15 minutter og så avkjøl helt på rist.

For å lage kremfyllet mikser du sammen smør, melis og vanilje ekstrakt til en jevn krem. Tilsett deretter karamellen.

Til slutt vender du inn chocolate chips og kjekssmuler.

Bre et godt lag krem på en cookie og legg den andre på toppen, trykk litt ned.

Dig in!

#mothersday #morsdag #cookiedough #mat #dessert #kjeks #cookies #matblogg #thevanillamonologues

Produkttest: Snyder’s Cheddar Cheese Pretzel Pieces!

I dag har jeg testet en liten pose med Cheddar Cheese smakende snacks som jeg nettopp har mottat fra Lime Nordic. Som jeg har skrevet tidligere er de en norsk importør av amerikanske snacks og sukkervarer, og som flere av dere vet så er dette et felt jeg har en liten svakhet for. Amerikanerne vet hvordan snacking skal gjøres altså!

Snacksen heter Snyder’s Cheddar Cheese Pretzel Pieces og ser altså sllik ut:


Bildet er lånt fra Lime Nordic sine Facebook sider som du finner HER.

Tidligere har jeg fått smake en versjon med sennep (mustard), men i og med at jeg i utgangspunktet ikke liker sennep så var det ingen vinner for meg. Pappa, derimot, elsket den.

Men over til dagens smak. Jeg må si at jeg faktisk syns det smaker ganske cheddarete av den, det er ikke alltid ting smaker det de er annonsert for å smake, men denne smaker mye og godt. Den er rund men også litt spicy, men akkurat den spicy biten merker man først etter et par biter. Skal jeg være helt ærlig så har jeg litt problemer med å legge den fra meg, det er sånn man bare vil ha mer og mer av! Enda en positiv ting er at bitene er crunchy uten å være harde, og at bitene er i forskjellige størelser så du får forskjellige grader av smak for hver bit, love it!

Jeg liker innpakkningen også, gull og litt mer flashy enn vanlig norske saltstenger, som forøvrig ikke kan måles med disse pretzel bitene. Posen er relativt liten, 125 gram, men den føles ikke liten fordi bitene er chunky og så veldig smakfulle at smaken tar over for mengden. Noen som skjønner hva jeg mener? Egentlig er det bra at den er i en liten pose, ellers hadde jeg bare spist enda mer :p

Og utseendet på selve produktet har jeg heller egentlig ikke noe å si på, se for deg en stor tykk saltstang som er blitt brukket opp i biter og rullet i cheddarpulver. Det høres kanskje ikke så delikat ut med saltstangbiter, men det er det da altså.

Smaken minner litt om Cheetos Extra Crunchy som jeg smakte da jeg var fjortis, bare “voksnere” smak:

 

Noen som husker de? Fikk kjøpt dem på Deli de Luca. Anyways, pretzel bitene til Snyder’s er som disse bare mer spicy og mer… pretzely.. og, om jeg får være så freidig; bedre!

Alt i alt en god snack syns jeg, og en smak man ikke finner så mye i norske snacks, bortsett fra kanskje ostepop men det er mye mildere og ikke så cheddarete.

Gjennkjøp: Du skal absolutt ikke se bort ifra det!