Produkttest: Maarud Kickers; Nacho Cheese!

Jeg har vært så veldig heldig å få tilsendt Maaruds sommerprodukter som blir lansert 1.Mai!

Jeg elsker virkelig å få pakker i posten, spesielt når de inneholder så mye godt!

Dere kan med andre ord virkelig glede dere, Maarud har slått på stortromma og kommer med en del nylanseringer, blant annet denne posen med noe de har valgt å kalle “Kickers”.


Bildet er lånt fra maarud.no

Akkurat denne posen inneholder Kickers i smaken Nacho Cheese.

Posen er på 150 gram, den ser større ut, men det er fordi innholdet er så luftig og lett så det må liksom en del til for å veie 150 gram. Den har et oransje og hvitt design som ikke er spesielt appellerende for meg, men jeg regner med at det skal gjenspeile nacho osten den smaker av.

Og den smaker virkelig ost! Chipsen har samme konsistens som “kyllingklubbene” i Chicken Pomms for de som husker den, og smelter på tunga etter et par tygg. De er også dekket av et oransje og rødt krydderpulver, og ser ut som trekantede osteskiver, med sånne hull som noen oster har.

Jeg kan ærlig innrømme at jeg var skeptisk etter første bit, det smakte ikke så mye som jeg kunne tenke meg, og konsistensen var uvant sammen med denne smaken, som får tankene til å gli mot nacho chips og tortilla chips.

Men så tok jeg et par biter til og da greide jeg plutselig ikke å stoppe! Det smakte mer og mer for hver bit, og etter noen biter merker man også et spicy innslag som bringer noe positivt til smaksbildet. Liksom en rund og god cheddar-smak med litt kick. Nam!

Det her var faktisk skikkelig godt, og jeg har funnet på et slagord til Kickers, sånn uoffesielt: Once you snack, you won’t go back! 

 

#produkttest #maarud #sommernyheter #produktslipp #nylansering #matblogg #bakeblogg #nyhet #produktanmeldelse

Mørk Sjokoladepannacotta + Whipped Cream og YumNuts!

I dag skal jeg dele noe veldig enkelt og veldig godt med dere; sjokoladepannacotta!  Vel.. det står sjokoladepannacotta, men det er en her som insisterer på at pannacotta er lettere og mer fluffy, og dette var mer mykt og hadde mer konsistens som vaniljekrem. Ikke at jeg klager, det var innmari godt.

Denne oppskriften fant jeg da jeg surfet litt rundt på nett etter forskjellige matblogger. Et skikkelig inspirasjonskick! Fant 17 nye matblogger med masse godt og masse fantastiske bilder, elsker når det skjer! Blant disse nye matbloggene jeg fant var blant annet en svensk blogg som heter Made By Mary. Snakk om nydelige bilder.

Her finner du originaloppskriften!

Jeg fulgte for en gangs skyld oppskriften omtrent til punkt og prikke. Eneste forskjellen jeg gjorde var å tredoble oppskriften og bytte ut en tredel av sjokoladen med 70% mørk sjokolade for en sterkere smak. Det er forresten ikke sant, jeg utelot også olivenolje da det er en smak jeg virkelig ikke kan utstå… det er forøvrig mange som bedyrer at sjokolade og oliven er utrolig godt sammen, så er du eventyrlysten så prøv gjerne det!

Jeg serverte min sjokoladepannacotta med pisket krem, og pyntet med YumNuts, geniale nøtter ristet med sjokoladesmak!

 

Sjokoladepannacotta (4 glass á 2 dl )

Du trenger:

6 dl kremfløte

3 ss hvitt sukker

200 gram Dronningsjokolade

100 gram Kokesjokolade 70%

1 1/2 plate gelatin

 

Du gjør:

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Mål opp kremfløten og kok opp sammen med sukkeret.

Hakk opp sjokoladen i mindre biter, ha i en stor bolle og hell over kremfløten.

La sjokoladen “trekke” i kremfløten et minutt eller to og visp så sammen til en glatt røre.

Fordel i 4 glass, 2 dl i hvert glass.

 

 

#pannacotta #sjokolade #sjokoladepannacotta #italienskdessert #dessert #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #chocolate #matbloggsentralen

 

Belgiske Liège Vaffler!

Dette var mitt bidrag til Matbloggsentralens Sjømannskirke Utfordring 2014!

Sjømannskirken fyller nemlig hele 150 år i August 2014, og vil feire litt med oss alle sammen! De åpner også en ny kirke i Rio, Prinsesse Ragnhilds Kirke. Jeg er ikke personlig kristen, men man trenger ikke å være det for å være omsorgsfull, inkluderende og imøtekommende, slik skjømannskirkene er for folk omkring i verden.

Jeg synes dette her rett og slett er en skikkelig hyggelig utfordring, og jeg håper mange kommer til å delta. Har du lyst å lese mer om Sjømannskirken så kan du gjøre det på deres sider på Facebook.

I tillegg til et innlegg med vaffel oppskrift, ønsker Matbloggsentralen og Sjømannskirken også at vi som er med sier et par ord om Sjømannskirken, og her er mine.

Da jeg var liten var familien min ofte i Belgia. Vi har familie der, blant annet tanten til mamma som tilfeldigvis har vært organist i Sjømannskirken i Antwerpen i mange mange år. Vi har derfor også vært med på mang en kirkekaffe, og blant annet blitt servert norske vafler. 

Like vel husker jeg spesielt en gang vi var der, hvor jeg ikke spiste vafler, men hvor jeg snakket med mannen i den bittelille kiosken som var åpen under kirkekaffen. Han ga meg en rull med Smil-sjokolade og spurte om jeg kunne smile. Jeg husker at jeg smilte så stort jeg kunne og fikk sjokoladen min, og at det føltes på en måte trygt og hjemmekoslig å spise den Norske sjokoladen, selv om jeg var i et annet land. Og det er nettopp dét Sjømannskirken betyr for så mange; det trygge og hjemmekoslige. A home away from home, som de sier på engelsk.

Jeg vil i dag derfor dele en Belgisk vaffel oppskrift med dere, istedenfor en Norsk vaffel oppskrift. Som et lite minne om landet der jeg først ble kjent med Sjømannskirken.

Belgiske vafler er annerledes enn norske på flere måter; blant annet fordi de lages av en gjærdeig, og fordi de inneholder store klumper av perlesukker som et bidrag til konsistensen i tillegg til det vanlige sukkeret som er bidrag til selve smaken. 

De kan serveres enkelt med et dryss melis som ovenfor, eller….

Belgiske Liège Vaffler (10-15 stk)

Du trenger:

375 gram hvetemel

2 ss hvitt sukker

1 ss vaniljesukker

1/4 ts salt

150 gram smør

135 gram melk

35 gram gjær til søt bakst

2 hele egg + 1 eggeplomme

200 gram perlesukker

 

Du gjør:

Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og sett til side.

Elt sammen melblandingen, halvparten av smøret, og halvparten av perlesukkeret.

Varm melk til det blir fingervarmt og rør ut gjæren, elt sammen med melblandingen.

La deigen hvile i 30 minutter.

Elt inn det resterende smøret og perlesukkeret .

Pisk eggene og eggeplommen lett sammen og elt inn i deigen, la så deigen hvile i 15 minutter.

Sett et belgisk vaffeljern på medium varme og bruk en cookiescooper til å fordele klumper med deig midt på på jernet.

Jernet skal ikke smøres.

Stek til vafflene er gyldenbrune og server med ønsket topping.

 

#vaffler #belgiskevaffler #vafler #sjømannskirken #matbloggsentralen #liege #matblogg #dessertblogg #kakeblogg #sommer #vår #17mai

Produkttest: Sport Lunch Power Break 1 & Sport Lunch Power Break 2!

Er det flere som gleder seg til nylanseringene 1. Mai? Jeg gleder meg som en liten unge, og jeg tenkte jeg skulle dele en liten nyhet med dere mens vi venter. En liten oppvarming rett og slett.

Det er mye å glede seg til fremover mot våren og sommeren. Det er rett og slett litt ekstra gøy å være matblogger når det er produktslipp!

Den kjente Sport Lunch Power Break relanseres nå under navnet Power Break 1, og har fått en liten venn! Nemlig Power Break 2!


Bildet er lånt fra www.cloetta.no

Produsenten Cloetta har følgende å si om Power Break 1: “Smaken her er den samme som før – sprø kjeks, toffee og hasselnøtter – dekket av deilig melkesjokolade. Power to get there!”

Og om Power Break 2: “Nyheten til Powerbreak er en chunky sjokoladebar med deilig sjokoladenougat og mandler. Power to get there!”

På selve pakken står det også det samme, i en tegneserierute, bare på engelsk. 

Så hva syns jeg?

Power Break 1:

Kjeksen er virkelig sprø, men ikke tørr. Og smaken av hasselnøtt er absolutt tilstede. Man kjenner også bittesmå biter av hasselnøtt på tungen. Toffee’en er myk og glatt, søt og god, men ikke overskyggende. Melkesjokoladen er søt og god, og ligger i et tykt lag rundt sjokoladebaren. Jeg kan ærlig innrømme at jeg syntes denne var utrolig god. Smakene komplimenterer hverandre og det er akkurat passe mengde av de forskjellige komponentene. Sjokoladen ser også faktisk helt ut som den gjør på reklamebildet, og det er veldig positivt. Ikke noe McDonalds- bildejuks her!

Emballasjen er egentlig ganske kul, med et comic book (tegneserie) design, rød skrift og comic book effekter i skriften. Dette gjør at den skiller seg ut, noe som alltid er positivt når det kommer til emballasje. Man vil få kunden til å legge merke til produktet man skal selge. Valget av type design får meg til å tro at Cloetta her har sett seg ut en ung kundegruppe; barn og ungdom tenker jeg.

Det er heller ikke for “voksne” smaker, som mørk sjokolade eller chilli. Dette er ikke en sjokolade som legger sjul på at den er usunn, men den fremhever det heller ikke. Den fokuserer heller på at; ja, denne sjokoladen er stappfull av energi, og det er det den er ment for å være!

Personlig kommer jeg nok ikke til å bruke denne i trenings/sports – sammenheng, men heller som det den er: en veldig god sjokolade.

Gjennkjøp: Dessverre for midjemålet; ja!

 

Power Break 2:

Denne baren er ikke én sjokoladebar, men to små. Hver bit har chewy nougat med en svak sjokoladesmak, bittesmå biter av mandler og et lag melkesjokolade. Jeg merket ikke så mye til mandlene her, jeg merket såvidt bitene i munnen, men de smakte i grunn ingen ting, og ble derfor litt unødvendige. Nougatten er ok, men heller ikke supersmakfull. Det smaker hvit nougatt med et streif av sjokolade. Nougatten er tykk og litt vanskelig å tygge gjennom. Den setter seg også lett i tennene. Den kunne med fordel vært mykere og lettere å tygge. 

Sjokoladen smaker godt den, men det kunne gjerne vært et tykkere lag av den.

Smakene er litt småkjedelige og jeg føler ikke at de skiller seg ut noe særlig, eller tilfører noe spennende til markedet.

Designet er det samme som Power Break 1, bare i et blått/ turkis fargespill. Jeg la faktisk merke til denne før jeg la merke til “broren”. Det er kanskje ikke så mange sjokolader der ute med denne fargen på papiret?

Gjennkjøp: Nei ingen vinner for meg..

 

 

#produkttest #matblogg #cloetta #powerbreak #test #lørdagsgodt #sjokolade #sjokoladebar #sportlunch #produktslipp #1mai #vårslipp #nylansering

Banankake med sjokoladebiter + Hjemmelaget karamell glaze!

I dag skal jeg dele med dere oppskriften til den kaken jeg la ut på Instagram i påskeferien!

Den er myk og god, med en crunchy skorpe, og stappfull av banan, sjokoladebiter og bananchips. 

Den har også en hjemmelaget karamellglaze og holder seg veldig bra. Den blir faktisk bedre og bedre jo lenger den står på kjøkkenbenken!

Perfekt med et glass melk til!

Du trenger:

Kakedeig:

100 gram smør

200 gram brunt sukker

2 egg

200 gram siktet hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts natron

300 gram banan (Et tips fra meg er å kjøpe fairtrade bananer, i min erfaring så modner de fortere og du vil ha så modne bananer som mulig til denne baksten, de er søtest og mest bananete)

2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

2 håndfuller tørket bananchips

100 gram mørk sjokolade

Karamellglaze:

4 ss smør (med salt)

100 gram brunt sukker

1 ss mørk lønnesirup

1 ss vaniljeekstrakt

 

Du gjør:

Kakedeig:

Sikt sammen mel, bakepulver og natron i en bolle.

I en større bolle mikser du sammen brunt sukker og romtemperert smør til det blir fluffy. 

Miks inn ett og ett egg i sukkerblandingen.

Tilsett så moste bananer og vaniljepulver.

Deretter mikser du inn melblandingen litt og litt til du har en jevn deig.

Hakk den mørke sjokoladen, og hakk bananchipsene i mindre biter.

Vend inn mørk sjokolade og halvparten av bananchipsene.

Ha deigen i en springform du har smurt og melet og stek på 200 grader i ca. 50 minutter eller til en prøvepinne kommer ut tørr.

Resten av bananchipsene kan du strø over kaken før du setter den i ovnen, eller bruke dem til å pynte kaken med når den er stekt. Jeg liker å ha dem med i ovnen, da blir de på en måte karamellisert, og får en rundere smak.

Karamellglaze:

Når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden kan du begynne å lage karamellglazen. Den skal påføres kaken mens den fremdeles er varm.

I en jernkjele legger du brunt sukker og smør og smelter sammen på medium varme.

Når blandingen begynner å boble kan du ha i vanilje og lønnesirup.

Rør ofte og pass på at det ikke brenner seg.

Blandingen vil begynne å tykne etterhvert som den bobler. For meg tok det ca. 10 minutter før jeg hadde ønsket konsistens.

Når kaken er ferdig stekt tar du den ut og stikker noen hull i toppen. Hell så over halvparten av glazen og la den renne ned i kaken.

Hell så over resten av glazen ved servering.

Kaken trenger ikke å stå i kjøleskapet, men kan oppbevares tildekket på kjøkkenbenken.

 

Produkttest: Fanta Peach Tropical!

Se hva jeg fant i dag!

Bildet er lånt fra Coca-Cola Enterprises Norge sin Facebook side.

Jeg var innom Shell og der sto den gitt. Det er rart for jeg pleier aldri å drikke brus med sukker, men jeg ble jo nysgjerrig da, når den står der og er ny! Jeg fant faktisk en annen nyhet også; Cloetta Power Break 2. De har nettopp kommet med en til som heter Power Break, bare at den er i oransj og rødt design. Power Break 2 er i blått design. Eget innlegg om disse senere. 

Over til den nye Fantaen! Den har vist vært ute en stund, men jeg har altså ikke sett den før nå. Er det noen andre som har smakt den?

Designet var litt så som så, ikke akkurat noe man legger merke til om man ikke vet at man leter etter spesifikt denne flasken, jeg kom over den helt random da jeg så etter en Fanta til venninnen min.

En ting skal de ha pluss for, formen på flasken gjør at den er enkel å holde og behagelig å drikke av. Bedre en tradisjonelle “rette” flasker syns jeg.

Fargen på selve drikken er dus og delikat nok. Men minner om Fanta Lemon og gir derfor en forventning om en sitronsmakende drikk. På en annen side, hvordan skal man representere fersken gjennom en farge.. rosa kanskje?

Smaken var også grei, ikke noe å hoppe i taket for, men god og søt og litt tropisk som navnet tilsier.

Jeg merket derimot ikke så mye til denne fersken smaken. Det var heller en litt mildere versjon av Fanta Exotic.

En litt tydeligere ferskensmak hadde vært godt, siden den like vel heter Peach Tropical. Hvor er ferskenen?

Ikke for at den ikke var god, det var den, bare litt utydelig rett og slett. Good, but not great, you know?

Det hadde også vært fint om det faktisk kom noen nye smaker for oss som liker brus uten sukker. Kanskje til og med stevia varianter? 

Ikke helt min greie med andre ord, men jeg tror fremdeles det er mange som kommer til å prøve den nå som solen gløtter og minner folk om sommer, frukt, saftis og strand.

Gjennkjøp: Antakeligvis ikke. Litt fordi jeg sjeldent drikker brus med sukker og litt fordi den ikke stakk seg noe særlig ut.

 

 

#produkttest #matblogg #kakeblogg #matvarer #fanta #cocacolacompany #cocacola #nyhet #sommer #brus #fantapeachtropical #gjennkjøp #matvarebransjen

Sukkerfri Melkekremtrøfler med Hvit sjokolade og Kokos!

I går var virkelig den store bakedagen for meg. Jeg laget disse nydelige sjokoladetrøflene OG bakte en stor banankake med hjemmelaget karamellsaus.  I tillegg har har jeg flere idéer på lur som jeg har tenkt å sette ut i livet i nærmeste fremtid. Med andre ord, mye godt å glede seg til her på bloggen!

Denne oppskriften er utrolig enkel, og utrolig god, så det er egentlig bare å sette i gang!

Anywho, disse trøflene er sterkt inspirert av fyllet i Linda Stuhaug sine “Hjerteegg” . Hun slutter liksom ikke å være genial hun! Det er en ren glede å lese bloggen hennes, det må jeg virkelig si. OM du mot formodning ikke har hørt om henne enda så anbefaler jeg på det sterkeste å ta en titt på alt det nydelige og sukkerfrie hun lager.

Nå, over til trøflene! Jeg har laget disse med sukkerfri sjokolade som er søtet med stevia og inneholder litt kokos. Jeg syns det var innmari godt med den svake kokossmaken i tillegg til den hvite sjokoladen, men liker du ikke kokos så velger du heller ren hvit sjokolade. Den jeg brukte inneholder også litt kokosflak, og om du vil kan du alltids tilsette enda mer kokosflak for å gjøre trøflene litt mer chewy og kokosnøttete! Om du vil kan du også rulle dem i kokosflak istedenfor kakao, det er egentlig bare fantasien som setter grenser her. Bland inn de smakene du liker best!

Du trenger (8-10 trøfler) :

100 gram Philadelphia 

160 gram Hvit sjokolade med kokos, sukkerfri (jeg brukte Cavalier Stevia sjokolade)

4 ss Sukrinmelis

1-2 ss kokosflinger (valgfritt)

Usøtet kakao

 

Du gjør:

Sett Philadelphia osten i en bolle og la den bli romtemperert.

Smelt den hvite sjokoladen over lav varme og visp inn i Philadelphia osten.

Visp inn Sukrinmelis litt etter litt, og tilsett så kokosflingene.

Putt bollen i kjøleskapet i 30-60 minutter. Deigen skal bli fast, men ikke steinhard.

Skyld hendene dine i kaldt vann før du begynner å forme trøflene. De er veldig sensitive for varme og kan komme til å smelte om de ikke er tilstrekkelig avkjølt, eller om du er for varm på hendene.

Scoop ut en spiseskje av massen og form til en kule. Rull den så i kakao eller kokos og sett på en plate dekket med sølvfolie eller bakepapir. Fortsett til du har brukt alt av massen, jeg fikk ca. 8 trøfler.

Sett trøflene i kjøleskapet igjen i ca. 30 minutter. Du kan også sette dem i fryseren, da litt kortere tid.

Oppbevares i kjøleskap til de skal spises.

 

 #påskegodt #påskekake #påske #melkekrem #sjokoladetrøfler #chocolatetruffles #whitechocolate #whitechocolatetruffles 

#sukrinmelis #funksjonellmat #sukkerfri #sugarfree #cacao #godtno #Matbloggsentralen #matblogg #kakeblogg #stevia

Sukkerfri Flettebakst med Vaniljekrem og Bringebær!

I dag har det regnet så og si hele dagen.. ikke direkte påskestemning merker jeg, men det går fint, for jeg har nemlig bakt!

Husker dere denne?

Dette er en litt annen versjon, fylt med vaniljekrem og bringebær. Flettekransversjonen av mitt aller første blogginnlegg kan man nesten si. Husker dere disse? Dette er de samme smakene, bare stuffet inn i en bolledeig.

En meget saftig og god bolledeig som også tilfeldigvis er sukkerfri og vegansk. Det betyr at den er veldig allergivennlig, og at de som ikke tåler melk, meieriprodukter eller egg kan spise denne uten å bekymre seg. Blir vel ikke så mye bedre enn det?


Den kladden på midten skal være et hjerte for de som lurte på det…

Dere ser kanskje at det er noen ekstra boller med på bildene? Jeg doblet nemlig oppskriften for å bruke halvparten til porsjonsboller og halvparten til denne fletten, og det ble veldig bra. Eventuelt kan du jo lage boller av hele deigen og fryse ned halvparten.

Du trenger:

Deig:

70 gram vegansk smør

2 dl melk

1 pakke tørrgjær for søt bakst (12 gram)

200 gram usøtet eplepuré

4 ss sukrin gold (toppet)

2 ss sukrin

1 ss kanel

1 ts vaniljepulver

8 ss fiberfin (toppet)

16-17 ss hvetemel (toppet)

Fyll:

2 bokser friske bringebær

1 pakke vaniljekrem (Eldorado har sukkerfri vaniljekrem)

 

Du gjør:

Smelt smør og visp sammen med melken i en stor bolle.

Pass på at væsken er fingervarmt før du visper inn tørrgjæren.

Visp så inn eplepuré, sukrin gold, sukrin, kanel og vaniljepulver.

Visp inn fiberfin og halvparten av hvetemelet.

Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og justér til du har en elastisk bolledeig.

Elt fort sammen og sett til heving i en time på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Del deigen i to.

Flette:

Kjevle deigen ut til en firkant litt større enn et A4 ark.

Skjær strimler på hver side av deigen. La det være en stripe i midten til å putte på fyll.

Legg en stripe med vaniljekrem i midten og putt på bringebær.

Brett inn endestykkene og brett så annenhver strimmel over hverandre til du har en flette.

Legg i smurt form eller på bakepapir og pensle med egg.

Stek på 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Boller:

Del deigen i seks like store emner.

Rull emnene til kuler og trykk hver kule ned og ut så det er plass til både fyll og til å skjøte sammen bollen.

Sett 1 ss vaniljekrem i midten av hver bolle og putt på 3 bringebær. Skjøt sammen bollen ved å trykke endene av bolledeigen sammen.

Form til en bolle og legg hver bolle på et bakepapir med skjøten ned.

Pensle med egg og stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips:

Vil du gjøre denne fletten fullstendig vegansk så anbefaler jeg å fylle kun med bringebær og heller ha vegansk pisket krem på siden. Da kan du også bruke rismelk eller soyamelk til å pensle med istedenfor egg.

 

#vegansk #veganskbakst #sukkerfri #sugarfree #sukringold #sukrin #fiberfin #funksjonellmat #sunneboller #sunnbakst #kosthold #dessert #bakeblogg #dessertblogg #kakeblogg #matblogg #matbloggsentralen #bringebær #vaniljekrem #påskebakst #påske

Egghunt Påskekake!

I dag skal jeg dele en kake med dere som jeg har ment å lage i minst en uke nå. Jeg har tenkt meg frem til denne lille søtingen og prøvd å komme frem til en påskekake som ikke er den samme gamle appelsinsjokoladekaken med melisglasur. Jeg ville ha med appelsin, men jeg ville ikke ha det i selve kaken denne gangen, og jeg ville ha en litt mer fancy krem.

Til slutt kom jeg altså frem til dette: Sjokoladekake med gresk yoghurt i deigen, fylt med hvit sjokolade smørkrem, med appelsinmarmelade. Pyntet med mørksjokolade fylte iskremkjeks. Nam!

Smørkremen er Manuela Kjeilends Hvit Sjokolade Frosting  iblandet appelsinmarmelade, og kakebunnen er en mindre utgave av hennes Devils Food Cake, bare med gresk yoghurt istedenfor rømme.

Denne kaken er nemlig ganske liten. Den er bakt i to 15 cm springformer og er en mini-utgave av den vanlige Devils Food Kaken. Jeg har enkelt og greit delt oppskriften på to. Vil du lage en vanlig kake må du doble den.

Så gjenstår det bare å spørre hva dere har bakt til påske, eller hva dere skal bake? Har dere noen tradisjoner i hatten?

 

Du trenger:

100 gram smør (romtemperert)

1,5 dl hvitt sukker

1/2 ts vaniljepulver

2 egg

2,5 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 store ss bakekakao

1 dl kokende vann

1 dl gresk yoghurt

Kremfyll:

230 gram smør

4 dl melis

200 gram hvit sjokolade

3 ss appelsinmarmelade med biter av skall

Grønn konditorfarge

 

Du gjør:

Kakebunn:

I en stor bolle pisker du smør og sukker hvitt.

Tilsett vaniljepulveret og pisk inn.

Pisk inn ett og ett egg.

I en medium stor bolle sikter du hvetemel, natron og bakepulver. Sett til side.

I et litermål eller en kopp rører du bakekakao ut i kokende vann og setter til side.

Bland melblandingen inn i smørblandingen.

Tilsett kakaoen og yoghurten og bland godt.

Forbered to springformer på 15 cm med smør og mel og fordel deigen likt i de to formene.

Stek på 175 grader i 25-30 minutter.

Avkjøl på rist.

Kremfyll:

Knekk sjokoladen i biter og smelt på lav varme. Rør ofte, og avkjøl når massen er helt jevn.

Ha romtemperert smør og melis i en stor bolle.

Pisk sammen smør og melis på lav hastighet. Øk hastigheten når blandingen er jevn og pisk til kremen er hvit.

Bland så inn den smeltede sjokoladen og miks til en jevn krem.

Ta ut 1/3 av kremen og ha over i en mindre bolle. Bland inn konditorfarge til ønsket sjatering, jeg brukte 1 ts gelfarge. Sett i kjøleskapet. Det er enklere å sprøyte ut når kremen er litt fast.

I den resterende kremen blander du inn 3 ss appelsinmarmelade og rører godt. Sett også denne kremen i kjøleskapet.

Montering:

Legg et godt lag av den hvite kremen mellom kakebunnene, og dekk kaken med et tynt lag av samme krem.

Sett i kjøleskapet en halv time for å bli fastere.

Fyll en sprøytepose med den grønne kremen, bruk en stjernetipp.

Bruk den grønne kremen og trykk ut “gress” på toppen av kaken og plassér egg i midten. 

Dekk sidene av kaken med mer av den hvite kremen og trykk inntil én og én kjeks. Sikre med litt hyssing rundt kaken så kjeksene skal få sjans til å feste seg.

Sett i kjøleskapet en halv time og fjern så hyssingen.

 

#matblogg #mat #dessert #kake #sjokoladekake #påskekake #kakeblogg #dessertblogg #bakeblogg #matbloggsentralen #påske #påskeegg #festkake #påskeferie #godpåske #bakst #påskebakst #manuelakjeilen #passion4baking

Følg meg med Bloglovin’ !

Dette er litt gøy, nå kan du faktisk følge meg med Bloglovin’!

Jeg har brukt Bloglovin en del i det siste og det er virkelig veldig hendig! Å ha alle bloggene du liker i en og samme feed, smarte greier! Det er også helt gratis.

Du kan enten følge linken øverst i innlegget, søke opp bloggen på navn, trykke på Bloglovin’ knappen til høyre på siden.

Om du ikke vil gå glipp av noen godbiter fremover, så anbefaler jeg absolutt å følge meg på Bloglovin’ ! Jeg skal blant annet komme med en ganske så yummy kake til påske, så det er bare å glede seg.

Her er noen av søtsakene du kan finne her fra før av:

Crostata med Frangipane og Fiken!

Devil’s Food bursdagskake!

 

Vegansk Peanutbutter Chocolate Pie!

Stickybuns med tranebær og appelsin!

Nugatti Pai med Salt Peanøttsmør Bunn!

 

Happy Blogging!

 

#followme #bloglovin #pai #dessert #kake #festkake #oppskrift #matblogg #matbloggsentralen #crostata #devilsfood #sjokoladekake #bursdagskake #gjærbakst #vegansk #vegan #crueltyfree