Små Eplepaier med Mors Hjemmebakte Eplefyll!

I dag har jeg slått to fluer i én smekk og fått bakt, og gjort en produkttest på samme tid! Jeg har nemlig brukt nyheten Eplefyll fra Mors Hjemmebakte til å lage små eplepaier med butterdeig!

Disse små paiene er enkle å lage, og kjempegode!

Fyllet kommer i en pose på 330 gram, og kan enten trykkes ut rett fra posen, eller så kan du gjøre som jeg gjorde og ha det i en bolle og mikse inn litt krydder. Det er nemlig ukrydret fra før av, og jeg synes smaken ble litt vel søt. Det smaker godt av epler, og det er fin størelse på eplebitene i posen, men for min del kunne smaken vært enda litt mer kraftig, og ikke fult så søt.

På den positive siden er dette et perfekt produkt å bruke om du liker å legge til en personlig touch når du baker. Her har jeg tilsatt kanel, ingefær og bittelitt vanilje for å komplimentere eplesmaken, og det gjorde seg absolutt!

Fyllet i seg selv er mykt men ikke rennende, og holder formen når det bakes, det vil si at det ikke renner utover, og det er bra!

Det kan faktisk godt hende at jeg kjøper inn dette fyllet igjen om jeg skal lage pai, eller epleboller, men jeg kommer nok til å legge til krydder!

Dette fyllet er med andre ord et godt utgangspunkt, som både har god kvalitet og er enkel i bruk! Litt i søteste laget kanskje, men til sammen med butterdeigen ble dette en god og høstlig smaksopplevelse!

Du trenger (til 5 små paier) :

1 pakke frossen butterdeig (5 plater)

1 pose Mors Hjemmebakte Eplefyll (330 gram)

2 ts kanel

1 ts malt ingefær

1 klype vaniljepulver

1 egg 

3 ss hvitt sukker

 

Du gjør:

La butterdeigsplatene tine i ca. 30 minutter.

Kjevle ut platene til dobbel lengde og del dem i to på midten, loddrett.

Visp sammen egget og pensle kantene av halvparten av butterdeigsplatene.

Ha eplefyllet i en bolle og bland det med kanel, ingefær og vanilje.

Fordél ca. 1 ss med fyll på halvparten av platene, de som er penslet med egg.

Trykk ut et hjerte på de deigplatene som skal være lokk. Har du ikke hjerteutstikker kan du skjære et hull.

Legg lokkene over hver paibunn med fyll og bruk en gaffel til å trykke ned og forsegle kantene.

Pensle med egg og strø sukker over hver pai.

Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.

Avkjøl på plate eller rist.

Server med vaniljesaus eller is!

 

#morshjemmebakte #butterdeig #puffpastry #applepie #handpies #eplepai #fall #autumn #produkttest #cinnamon #matbloggsentralen #godtno #bakemag #tarasmak #matblogg #matbloggerne #bakeblogg #matfoto #foodphotography #sebloggen #hjemmebakt #pai

Produkttest: Maarud Tortilla Mucho Cheese & Chili og Maarud Fresh Dipmix Holiday!

Jeg har vært så heldig å motta en pakke med høstens nyheter fra Maarud! De har så mye gøy gående denne høsten, så her er det bare å holde øynene åpne etter både nykommere, gamle kjente i nye størrelser og kampanjer med morsomme premier!

Maaruds nye tortilla chips kommer i to spicy varianter; Mucho Cheese & Chili, og Mucho Sourcream & Pepper, jeg har her prøvd den første.

Samtidig har Maarud også lansert to nye ferske dipmixer i smakene Holiday og Texmex, og jeg testet Holiday-versjonen mens jeg like vel var i gang! Mer om den nederst i innlegget.

Det som er spesielt med denne tortilla chipsen er at den faktisk har ekte biter av chili bakt rett inn i chipsen, og Maarud selv beskriver produktet slik:

“En unik verdensnyhet i Norge. Tortilla Mucho har ekte biter av chili bakt inn i flaket. Chilibitene gir ekstra mye smak i hvert flak. I tillegg til chilibitene har vi krydret chipsen med det velkjente nacho cheese krydderet. En smakfull kombinasjon – og akkurat passe sterk!

Tortillachipsposene kommer i en størrelse på 140 gram hver og har et gult, orange og rødt design. Midt på posen er det også bilde av en tortilla chips, med to chili horn ut til siden, som en okse! Alt med dette designet skriker: SPICY!

Jeg liker designet jeg, det får det liksom til å spille et lite mariachi band i hodet mitt, Arriba!

Jeg har tidligere prøvd den vanlige tortilla chipsen med ost og synes den er veldig god så her var jeg spent, og litt nervøs, jeg er somregel ikke så god på sterkt krydret mat eller chips. Derfor allierte jeg meg med en kompis som har høyere toleranse for chili, så da har vi smakt begge to!

For testperson 1 gikk smakingen som det her: *tygge tygge* Hm.. jeg merker egentlig ikke så mye til chilien.. den er god.. men ikke for sterk. Nei merker ikke noe særlig spicy.

For testperson 2 gikk smakingen som det her: *tygge tygge* Crunchy, god ostesmak, egentlig ikke så OI! Den satt gitt! Puuuuh!

Gjett hvilken jeg var….

Man kan virkelig se chiliflakene i disse tortillachipsene, de har ikke bare kastet litt ekstra chilikrydder på, de har virkelig tatt den helt ut. Jeg syns det er litt kult jeg, at de satser litt! Ser du chilien?

Smaken var god den, man smaker osten og chilien, og varmen fra chilien er definitivt til stede! For min del litt i sterkeste laget, like vel var den såppas god at jeg tok et par ekstra flak selv om jeg hadde litt røyk ut av ørene!

Angående den nye dipmixen så er det en ny type flytende fersk mix som Maarud kaller “Fresh Dipmix”.

Først trodde jeg at den var ferdig utblandet med rømme siden pakken var squishy å trykke på, men så leste jeg om den og fant ut at pakken inneholder en slags puré av grønnsaker og krydder. Den er laget med fryste grønnsaker og urter, og inneholder biter av grønnsaker. Den er helt naturlig og inneholder ingen E-stoffer, og dét liker man! 

Man trenger bare å blande med rømme og så servere. Her var vi enige begge to om at dippen var god og ekstra smakfull. Man smakte den velkjente Holiday-dip smaken, samtidig som det var noe ferskere og kanskje litt syrligere over den. Man merket faktisk også en del til disse grønnsaksbitene det var snakk om. Jeg ble sittende og mumse på den dippen selv om jeg egentlig ikke er et dip-menneske, og det bør da være et godt tegn?

Jeg hadde også en tanke da jeg åpnet pakken med dipmix, det lukter.. salsa! Og det fikk meg til å tenke at denne kunne man jo lett ha brukt som salsa i for eksempel wraps, eller på taco? Eller som dressing på salat kanskje til og med? Ublandet altså, bare rett fra pakken.

Si ifra om noen av dere prøver det, hadde vært gøy å høre hva dere synes!

Så var det spørsmålet om gjennkjøp da.. Når det kommer til tortillachipsene så holder jeg meg nok til min favoritt, den originale med ost. Jeg har rett og slett litt for pysete smaksløker, men du skal ikke se bort ifra at jeg kjøper den dipmixen igjen, den var skikkelig god!

 

 

#produkttest #produktslipp #maarud #tortillamucho #spicy #chili #salsa #holiday #dip #dipmix #tortillachips #matblogg #matbloggsentralen #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #sebloggen #godtno #gottalovefall

Produkttest: Freia Oreo Muffins Mix!

Det er bare å innrømme, her tok jeg feil.

Min iboende skeptiker hadde forventet et mye dårligere produkt enn det jeg faktisk fikk, denne mixen var virkelig god!

Jeg hadde mer eller mindre forventet en slapp sjokolademuffins med melisglasur, pyntet med et par oreosmuler. Spesielt etter at jeg testet Freia Brownies med Melkesjokolade Mix var jeg mindre enn begeistret over å prøve denne mixen, men jeg er veldig glad for at jeg gjorde det like vel.

Det jeg fikk, var fluffy muffins med biter av Oreos som smeltet perfekt sammen med resten av røren, og både luktet og smakte Oreos, søt og syrlig kremostglasur, og enda mer Oreobiter på toppen, NAM!

Emballasje:

Mixen kommer i en enkel pappboks, med blått design. Det kommer godt frem hvilke varemerker vi har med å gjøre; Oreo og Freia. Boksen skiller seg lett ut fra de andre bakemixene på hylla, og er lett å få øye på, lurt!

Det er også illustrert hvordan muffinsene skal se ut når de er ferdiglaget.

Innhold:

Mixen består av tre poser; muffinmix, oreobiter og melismix til glasuren. Hver pose er godt merket med innhold illustrasjon av innhold, pluss for det!

Det følger også med muffinsformer, 12 stykker, blå med hvite prikker.

Frengangsmåte/Instruksjon:

Fremgangsmåten er enkel og godt beskrevet, det står både hva pakken inneholder og hva man kommer til å trenge i tillegg.

Gøy at man skal blande inn halvparten av Oreobitene i selve røren og ikke bare pynte med dem. Ellers skal man bare blande mixen med vann, olje (eller smeltet smør) og egg. Jeg ble igjen litt skeptisk da jeg hadde røren min ferdig, den var innmari tynn og litt snodig i fargen.

Melismixen skal blandes med Philadelphia Ost. Jeg regner med at det står spesifikt denne kremosten fordi de eies av samme selskap, men den har også en veldig spesifik småsyrlig smak som passer godt til akkurat denne mixen. Pluss for at melispulveret er såppass lett å røre ut, ingen klumper, og du trenger bare å bruke en skje som det står på pakken.

Det følger med muffinsformer i pakken, som er helt like som de på illustrasjonene, pluss for sammenheng mellom bilde og faktisk produkt. Også pluss for at det står hvor langt opp man skal fylle røre.

Disse muffinsformene er også mye tykkere og stødigere enn hva jeg er vant med fra bakemixer, og man trenger faktisk ikke å putte dem i et muffinsbrett for å få fint stekte muffins. Ofte når man bruker vanlige muffinsformer uten brett har muffinsene en tendens til å skli ut og bli halvflate og veldig lite pene når de steker. Men her testet jeg både i brett og uten, og etter steking kunne jeg faktisk ikke se forskjell på de som hadde blitt stekt med brett og de som ble stekt uten, veldig veldig bra!

Muffinsformene ble heller ikke missfarget under steking, og beholdt både farge  og form, selv etter to dager i kjøleskapet.

Smak/ Konsistens/ Utseende:

Jeg sa vel det meste helt først i innlegget. Muffinsene ble luftige og fine og smakte godt av Oreos, uten å egentlig smake kjempe mye. Jeg ble også fornøyd over at det ikke var noe smak av natron, eller litt kjemisk bismak som det ofte kan være i bakemixer.

Kremen ble akkurat passe søt og syrlig for min del, ostekrem var helt riktig her, og Oreobitene på toppen passet veldig godt til. Det var godt med litt crunchy på toppen av det myke og lutige.

Jeg trodde det kom til å bli for lite krem for alle muffinsene, det så veldig lite ut da jeg laget den, men det ble faktisk helt passe. Nok til at man får pyntet hver lille muffins med hver sin dært krem. Noe mer hadde fort blitt kvalmende tror jeg.

På pakken er det også bilder av pyntede muffins, og der er det tydelig brukt en sprøytepose med stjernetut. Et lite minus for at kremen er ganske glatt og lite fast, så den glir litt ut selv om man bruker sprøytepose, og holder ikke formen noe særlig. Jeg brukte nemlig sprøytepose med stjernetut på mine muffins, og det synes nesten ikke. Eventuelt kunne man jo ha blandet inn mer melis for å få en fastere krem, som egner seg mer til pynting. Men det er også det eneste jeg har å pirke på.

Oppsummering:

Nei hva kan jeg si, jeg er fornøyd jeg altså! Et produkt som rett og slett virker skikkelig gjennomtenkt og godt utført. Bittelite trekk for det med kremen, men skal man lage disse muffinsene kun for kos og bakeglede med ungene så tror jeg ikke det kommer til å bli noe problem. Koselige muffins med vante og gode smaker som harmonerer godt sammen.

Om man ikke allerede er lei Oreos så tror jeg disse kommer til å slå veldig ann, både hos store og små.

Gjennkjøp: Ja, det tror jeg faktisk!

 

 

#produkttest #gjennkjøp #oreos #oreomuffins #freia #bakemix #helgebakst #søndagsbakst #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #mat #cupcakes #muffins #matbloggsentralen

Produkttest: Freia Melkesjokolade Brownie Mix!

Ja, da har jeg endelig fått testet en av bakemixene jeg dro med meg hjem fra butikken her om dagen; Melkesjokolade Brownies fra Freia!

Dette er et helt nytt produkt på markedet, og sammen med Oreo Muffins mixen de lanserte samtidig så tror jeg faktisk ikke Freia har kommet med noen bakemixer før? Rett gjerne på meg om jeg tar feil.

Jeg gjennomfører testen slik jeg gjorde i våres, da jeg testet ut  blant annet Møllerens Devil’s Food Cake fra Love Manuela serien, og vurderer etter emballasje, innhold, fremgangsmåte/instruksjon og smak/konsistens/ utseende.

Emballasje:

Kakemixen kommer i en gul, firkantet boks, med mørkeblå skrift og et stort rødt Freia emblem øverst på boksen. Fargene er lett gjennkjennelige fra Freia Melkesjokolade platene og skaper assosiasjoner til det. Og det er jo bra, med tanke på at det er nettopp Freia Melkesjokolade som skal være spesielt med denne mixen.

Boksen har et litt lekent design, med  illustrasjoner av Freia-kuer, en visp med brownie røre, og en bit med stekt brownie.

Jeg synes designet er relativt klassisk og appellerende, og det er lett å se blant de andre kakemixene, pluss for synlighet!

Innhold:

Pakken inneholder to poser, som hver har illustrasjoner som viser hva posene inneholder. Pose 1 inneholder Freia melkesjokoladedråper og pose 2 inneholder selve bakemixen. Jeg syns det var gøy at også disse posene hadde illustrasjoner! Det gjør det også lettere å holde oversikt mens man baker.

Frengangsmåte/Instruksjon:

Instruksjonen står bak på boksen, og er i 3 trinn merket Røren, Formen og Steking. Det er oversikt over hva pakken inneholder, og hva du kommer til å trenge i tillegg. Det er også et bilde av hvordan browniene skal se ut når de er ferdige, pluss for det. Instruksjonene er enkle å følge, og du trenger bare å røre sammen posen med mix med olje (eller smeltet smør), vann og egg. Deretter har du røren over i en smurt form og strø over melkesjokolade “bitene”. Det er strengt tatt mer dråper enn det er biter, lite minus der. Deretter skal man steke browniene i 35-40 minutter, og la dem avkjøles før man skjærer dem opp. Enkelt og greit.

Pluss for at det står hvor stor formen skal være, og alternativ til rund form om du ikke har en browniepanne. Det er superirriterende å ikke vite hvor stor form man skal bruke når man baker, så absolutt stjerne i boken til Freia for grundig beskrivelse.

Smak/ Konsistens/ Utseende:

Den ferdige brownien har en veldig fudgy og klissete konsistens, selv om den er stekt i 40 minutter. Det kunne med fordel vært enda mer melkesjokoladesmak, eller på den annen side, enda mørkere sjokoladesmak som motstykke til melkesjokoladedråpene. Det smaker søtt, men bittelitt anonymt. Kanskje det til og med kunne vært mer melkesjokoladedråper, eller større biter?

Browniene har en fin tynn flaky skorpe på toppen, og en nydelig chewy sideskorpe. De smaker veldig søtt, og jeg tenker at det ikke hadde vært nødvendig med fult så mye sukker. Kanskje bytte ut litt av det vanlige sukkeret med brunt sukker for en fyldigere smak? De er ganske mektige! Ikke at det trenger å være en negativ ting.

Som noen av dere kanskje har fått med dere fra tidligere vurderinger, så synes jeg alltid det er teit når produktet du sitter igjen med ikke likner på produktillustrasjonen på pakken. Dette er ikke et problem her! Stor tommel opp for at produktet likner helt på illustrasjonen!

Oppsummering:

Jeg er ganske sikker på at disse kommer til å slå kraftig ann hos det yngre publikum.

For min del syntes jeg de var gode, spesielt god skorpe, men manglet samtidig det lille som gir toppkarakter.

Liker du fudgy brownies er jeg ganske sikker på at du kommer til å elske disse.

Vil igjen nevne hvor gjennomført jeg synes emballasjen var. Informativ, godt design, og strålende kvalitet. Virkelig en av de bedre.

Noen som har smakt enda?

Gjennkjøp: Nei. Mest fordi jeg liker mørkere brownies som er enda litt mer chewy.

 

 

#brownies #melkesjokolade #freia #produkttest #matblogg #matbloggsentralen #bakeblogg #kakeblogg #høstslipp #produktslipp #bakemix #chocolate #sjokolade #chewybrownies #fudgybrownies #sebloggen #matfoto #foodphotography

Produkttest: Lindt HELLO Strawberry Cheesecake Bar og HELLO Cookies & Cream bar!

Håhå hello beautiful!

Jeg starter herved produkttest-sesongen min med disse herlige sjokoladene fra Lindt, et Sveitsisk merke. 

Jeg har en stor forkjærlighet for melkesjokolade fylt med melkekrem, og disse to herlighetene er nettopp det: nydelig melkesjokolade med melkekrem og cookiesmuler. 

Ikke bare har disse barene et morsomt og stilig design, som er mer flashy enn vi er vant med på norske produkter. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg tiltrekkes av fancy emballasje!

De har også morsom skrift på selve sjokoladen som HELLO <3 og Nice to Sweet you!

Disse pratsomme små barene er rett og slett fine nok til å gi bort, men så gode at du vil beholde dem selv….

Cookies & Cream baren er veldig søt, med både melkesjokolade, melkekrem og søte cookiebiter,  kanskje litt i meste laget for noen, men jeg elsket den.

Strawberry Cheesecake baren er litt mer syrlig, og alle smakselementene kommer virkelig frem; søt melkesjokolade, syrlig jordbærmelkekrem med ekte jordbærbiter, og crunchy cookiesmuler.

Hver bar er på 100 gram, og 10 ruter, og har et pappomslag som kan lukkes igjen om du ikke orker å spise alt på en gang. (Not really a problem)

Flere av dere har kanskje smakt Freia Melkesjokolade med Oreo smuler, og personlig synes jeg disse barene har det den sjokoladen mangler. Det blir ikke like tørt og kjedelig når man legger til melkekrem og litt syrlighet. Når det er sagt gleder jeg meg veldig til å prøve Freia sine nye bakemixer med melkesjokolade og Oreos. Jeg har allerede tatt en titt på boksene og jeg må si at så langt er jeg imponert. Der er veldig forseggjorte og om innholdet er like profft som emballasjen er det bare å si seg godt fornøyd.

Nei hva mer kan jeg si, jeg er superbegeistret! Om det er noen som helst tvil om du skulle teste ut disse til helgen så er svaret ja, ja det skal du.

Sveitserne altså, de kan sin sjokolade.

Er det forresten noen som vet hvem som er importør av Lindt i Norge? Jeg fant disse på Meny i dag, men har aldri sett de der før. Anyone?

Gjennkjøp: Uten tvil, ja.

 

 

#lindt #melkesjokolade #melkekrem #HELLObar #freia #matbloggsentralen #matblogg #bakeblogg #produkttest #test #strawberrycheesecake

Veganske mørke sjokoladehjerter med Cappuccino-Ostekake fyll!

Nå har jeg endelig fått prøvd ut en idé jeg hadde om vegansk hjemmelaget konfekt, fylt med cappuccino cheesecake-krem, og det ble skikkelig digg!

Resultatet ble disse nydelige konfekt hjertene, med masse mørk sjokolade og kremete cappuccino fyll. Perfekt til en kopp mørk kaffe.

Du trenger:

200 gram vegansk mørk sjokolade

25 gram kokosolje

—-

225 gram vegansk kremost

100 gram melis

100 gram vegansk mørk  sjokolade

1 klype salt

1 klype vaniljepulver

1 ss varmt vann

1 ts espresso pulver

 

Du gjør:

Smelt sammen 200 sjokolade og 25 gram kokosolje, sett til side.

Fyll 1 ts med sjokoladeblandingen i valgfri konfektform, jeg brukte hjerteformer i silikon.

Bruk en liten børste eller baksiden av en skje, og trekk sjokolade oppover sidene av formen, for å lage et skall som kan holde fyllet.

Sett formene i kjøleskapet og la stivne mens du lager fyllet.

Pisk kremosten glatt i en stor bolle.

Ha i salt, vanilje og melis, og pisk godt.

Smelt 100 gram sjokolade og bland inn i kremosten.

Bland vann og kaffepulver til en sterk kaffe og pisk inn i kremostmiksen.

Når du har en jevn masse har du den over i en sprøytepose og fyller nesten opp i konfektformene.

Lukk inn fyllet med mer smeltet sjokolade, og sett i kjøleskapet for å stivne.

Enjoy!

Krydrede Gresskarkanelboller med Cream Cheese Frosting!

Jeg fikk litt blod på tann (forferdelig uttrykk forresten), etter siste oppskrift med gresskar, så jeg begynte å tenke på andre steder jeg kunne bruke denne fantastiske grønnsaken. Valget falt på kanelboller, som jeg har spritet opp med masse høstlig krydder, og en søt og kremete frosting med kanel og vanilje.

Jeg bruker her Apple Pie Spice fra iHerb, men har du ikke det kan du godt bruke kanel, tørket ingefær, nellikk, eller andre høstlige krydder du liker.

Jeg har også gjort disse bollene veganske, men har du ikke vegansk smør, eller mandelmelk er det bare å bruke animalske produkter om du er komfortabel med det. Jeg prøvde også denne oppskriften med den nye Bremykt Steke og Bake og de ble veldig gode!

Jeg har dessuten sjeldent vanlig melk i kjøleskapet, jeg drikker nemlig ikke melk, bruker det kun i for eksempel pannekakerøre eller potetmos. Bruk det du har og kos deg med bakingen!

Tok litt bilder mens de sto og hevet også, elsker dette høstlyset!

 

Du trenger:

Bolledeig:

70 gram Smør

2 dl mandelmelk

12 gram (1 pose) søt tørrgjær

40 gram hvitt sukker

65 gram brunt sukker

200 gram gresskarpuré

450 gram hvetemel + 100 gram til elting

1 ss apple pie spice ( har du ikke apple pie spice kan du istedenfor tilsette 1/4 ss kanel, 1/4 ss malt ingefær, 1/4 ss malt nellik, og 1/8 ss malt muskatnøtt!)

1 ts vaniljepulver

1 klype salt

Cream Cheese Frosting:

200 gram Tofutti Creamy Smoothe (Philadelphiaost funker også bra om du ikke er veganer)

160 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

1 ts kanel

Du gjør:

Bolledeig:

Smelt sammen smør og melk.

Ha brunt og hvitt sukker i en stor bolle og visp inn melkeblandingen.

Ha i tørrgjæren og visp den ut.

Tilsett gresskarpuréen og visp til en jevn masse.

Ha 450 gram mel, krydder, vanilje og salt i en bolle og vend sammen.

Sikt melet inn i melkeblandingen og elt til en fast deig.

Jeg eltet først inn 450 gram mel, og spedde så på med 2 ss av gangen til jeg fikk en fast deig. 1 ss måler 15 gram, så jeg endte til slutt opp med å elte inn 150 gram mel.

La stå lunt og heve i 1 time.

Kjevle ut deigen.

Smør romtemperert smør over deigen og strø over kanel.

Rull sammen deigen og skjær av emner som du setter i en smurt ildfast form.

La etterheve i 30 minutter.

Stek på 200 grader i 15-20 minutter.

Frosting:

Ha romtemperert cream cheese i en miksebolle og miks den glatt.

Ha i melis og miks til en jevn blanding.

Tilsett til slutt vanilje og kanel og bland godt.

Ha frostingen på avkjølte boller.

Ønsker du en fastere frosting kan du sette den litt i kjøleskapet før den brukes, der vil den tykne og sette seg litt.

#godtno #bakemag #matbloggsentralen #brodogkorn #5omdagen #matbloggerne #hotcinnamon #cinnamon #vegan #whatveganseat #pumpkin #gresskar #høst #fallinspo #autumninspo #dairyfree #eggfree #allergyfriendly #allergibakst #matblogg #bakeblogg #matfoto #foodphotography #feedfeed #vegan #vegansk

Produkttest: Popcorn Indiana FIT Sea Salt!

Ja nå er høstens produktslipp like rundt hjørnet, og jeg har vært så heldig å få en liten smakebit på høstens fristelser fra de snille menneskene i Lime Nordic! Denne gangen var det sunnere popcorn fra Indiana Popcorn sin serie “FIT”, som jeg tidligere har skrevet om her i varianten Parmesan & Urter.


Bildet er lånt fra www.popcornindiana.com

Lime Nordic AS er forresten en av de som importerer Amerikanske godteri og snacks til Norske butikker. De får snart ny nettside, og de kommer med flere deilige nyheter utover høsten, så her er det bare å følge med! Som matblogger er det alltid utrolig artig å snakke med mennesker som har lidenskap for godteri og snacks, spesielt med tanke på min egen forkjærlighet for Amerikanske godsaker!

Nå har de tatt inn smaken Sea Salt også, et lettsaltet alternativ til både hverdagskos og helgekos.

Posen er lik den med Parmesan og Urter, med det forskjell at merket med smak er i blått. Jeg likte dette. Blåfargen frisker litt opp og gir et inntrykk av at innholdet i posen er noe sunnere.

Innholdet er hvite og luftige popcorn, hverken mer eller mindre. De ser ut som det popcornet vi er vant med. Ellers smaker popcornet som vanlig salt popcorn, synes jeg, ikke for salt hedligvis, og med god knas.

Har ikke tid til å ta fancy bilder når jeg snacker!

Jeg synes også det er et lite hint av smørsmak, noe jeg liker veldig godt. Favoritten min er jo salt popcorn med smør! Det smaker ikke heeeeelt nypoppet, men heller ikke tørt og gammelt på noen måte. Faktisk overraskende fresht til ferdigpoppet å være. Posen inneholder kun popcorn, planteolje (canolaoil) og salt, den er dermed også passende for vegeterianere, veganere, og melkeallergikere. 

Den inneholder ingen transfett, ingen kolestrol og ingen GMO-produkter. Det finnes heller ikke noe kunstig farge, smak eller preserveringsstoffer i dette produktet. Hurra for mer naturlige produkter! 

Kaloriinnholdet er en god del av poenget med denne snacksen, og her kan de skryte av kun 37 kalorier per “cup”.

Nå er vi ikke så kjente med Cup-mål her i Norge, men i USA brukes det i baking og matlaging istedenfor desiliter eller gram.

På baksiden av posen kan man også se hvor mange kalorier det er per “serving”, altså per porsjon. Det står også hvor mange porsjoner det er per pose; 2 stykker. Jeg synes alltid det er litt snikete med sånne porsjoner og hva som er beregnet som en porsjon. For min del hadde det vært mye enklere om det rett og slett var en porsjon per pose, men det er ikke så aktuelt i denne vurderingen, bare en personlig mening om merking i matvareindustrien.

Alt i alt er det 260 kalorier per pose, og det overlever jeg på en vanlig Tirsdag! Leter du etter en litt sunnere og kalorifattig snacks i hverdagen, som like vel gir deg følelsen av lørdagskos kan jeg absolutt anbefale denne posen!

Posen er også tydelig merket Gluten Free, og er sertifisert glutenfri, en gledelig nyhet for glutenallergikere!

Du får den på Ica!

#produkttest #vareprøve #limenordic #indianapopcorn #fit #healthysnacks #popcorn #glutenfri #glutenfree #vegan #gmofree #dairyfree #kosher #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #matbloggsentralen #godtno #matbloggerne