Veganske Valentineshjerter med jordbærkremfyll!

Det hele begynte da jeg etterlyste litt søte og hyggelige konfektesker og søtsaker til Valentines Day, i nettbutikken Veganlife.no. De hadde ikke så mye å velge mellom, og jeg savnet et vegansk alternativ til Valentines godteri, nå som butikkene begynner å fylles av hjerter, roser og ikke minst: sjokoladekonfekt! Kundekontakten var utrolig behjelpelig og sa at jeg bare måtte komme med forslag, så skulle hun se hva hun kunne få tatt inn.

Jeg visste ikke om så mange alternativer, så jeg sa at jeg like godt kunne lage noe selv, og da spurte hun om jeg kunne tenke meg å lage noe til bloggen med produkter fra nettbutikken. Det ville jeg selvfølgelig, så denne oppskriften var opprinnelig sponset med ingredienser fra dem. Jeg har ikke lenger et samarbeid med Veganlife, men det er en kjempefin nettbutikk om du er ute etter veganske varer både av mat og annet, så ta en titt!

Jeg tenker at det må være utrolig kjipt å for eksempel ha laktoseintolleranse, og ikke bare kunne velge hva som helst av det som tilbys i butikkene når det kommer til spesielle anledninger som Valentines, påske og jul. Enten det er deg selv eller noen andre du vil gjøre litt stas på.

Så her kommer noen søte, kremete, smakfulle og ikke minst allergivennlige Valentineshjerter du kan lage til noen som fortjener litt ekstra kjærlighet, men som kanskje ikke tåler melk, eller av andre grunner ikke vil spise animalske produkter!

Ingredienser (til ca. 15 store konfekt)

100 gram hvit vegansk sjokolade

1/2 ts Wilton matfarge, i fargen “Rose”

170 gram vegansk sjokolade

100 gram vegansk kremost

1 ts vaniljeekstrakt

40 gram melis

20 gram frysetørket jordbær

 

Instruksjoner

Smelt hvit sjokolade i microbølgeovn på lav varme. Smelt i 5 sekunder av gangen, og rør etter hver gang så du ikke brenner sjokoladen.

Bland inn matfarge til ønsket rosasjatering og rør godt.

Ha den flytende sjokoladen over i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden, som du bruker til å sprøyte små hjerter nederst i sjokoladeformene.

Sett i kjøleskapet for å stivne.

Mens hjertene stivner smelter du kokesjokoladen på samme måte som den hvite sjokoladen.

Ta sjokoladeformene ut av kjøleskapet og hell over 1 ts sjokolade i hver form. Bruk håndtaket til en liten skje og trekk sjokoladen opp på sidene av formen. Dette blir “veggene” til konfekten.

Sett i kjøleskapet for å stivne, dette tar ca. 10 minutter.

Lag fyllet ved å knuse de frysetørkede jordbærene til et pulver med mindre biter jordbær, og bland dette med kremosten, vaniljen og melisen til du har en jevn røre, med noen litt større jordbærbiter.

Ha i en sprøytepose og sprøyt direkte ned i formene, eller bruk en skje og fordel ca 2 teskjeer med fyll i hver form, avhengig av hvor stor form du bruker.

Fyll så på med resten av kokesjokoladen så du dekker fyllet på alle sider.

Sett i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet.

Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.

Instagram, deling og inspirasjon!

Er du på Instagram?

Jeg er ikke spesielt god på hverken Pinterest eller YouTube, og Twitter har jeg ikke konto på en gang. Men Instagram! Der har jeg funnet min greie!

Trykk på bildet ovenfor, eller følg denne linken, for å komme til min Instagram konto @TheVanillaMonologues !

Jeg har blitt veldig glad i akkurat denne appen og syns det er kjempegøy både å følge og bli fulgt. Det er så utrolig mye inspirasjon å hente! Og jeg oppdaterer ofte Instagram med både bilder og konkurranser jeg ikke deler her på selve bloggen. Jeg kan sitte lenge av gangen å bare trykke meg rundt på forskjellige kontoer å samle inspirasjon og idéer! Dessuten er det  veldig lett å kommunisere der, og har dere spørsmål angående en oppskrift eller en kommentar til et bilde, så er det bare å skrive, så svarer jeg gjerne fortere der enn jeg gjør her! 

Det er så gøy når andre liker det jeg lager! Og ekstra gøy er det når det blir delt oppskrifter og bilder på Instagram!

I dag delte @oluf_lorentzen, et svært importfirma, bilde og link til oppskrift på disse krydrede kanelbollene med gresskarpuré, en oppskrift jeg selv også er utrolig glad i. Den gir deg de luftigste og mest velsmakende kanelbollene du kan tenke deg, med et hint av krydder og deilig cream cheese frosting!

yFCHoQPNIi
Et par tastetrykk og så kan du dele et bilde med hele verden, I love it!

God Tirsdag alle sammen, her skal jeg ligge under dyna og være forkjølet og se på Netflix og surfe rundt på Instagram for å hente inspirasjon til hva jeg skal lage de kommende ukene!

 

#instagram #sharingiscaring #inspirasjon #diy #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #gjærbakst #kanelboller #mat #bakst #dessert #forkjølet #oluflorentzen

Passionfruit Curd med Vanilje!

I dag har jeg en søt, syrlig, kremete og fantastisk nydelig godbit til dere, nemlig Pasjonsfrukt Curd med ekte vanilje! Jeg er virkelig excited over denne curden, den er så god! Jeg har lyst å putte den på alt! Toast, iskrem, kaker, kremer, alt!

Og det sier ganske mye, for jeg er vanligvis den som ikke gidder å lage noe med mindre det inneholder sjokolade…

For de av dere som ikke vet hva “curd” er så er det en slags kremet marmelade, laget med egg. Egg?! Jada, jeg syns også det var veldig rart første gang jeg leste om det, da som den litt vanligere Lemon Curd, det som brukes i sitron marengs pai vet du! 

I noen oppskrifter bruker man kun eggeplommene, i andre hele egg. Jeg bruker hele egg denne gangen, og jeg syns det gjorde det litt lettere. Da slipper jeg å sitte igjen med en hel haug med eggehviter som jeg egentlig ikke trenger.

Tidligere har jeg vært litt redd for å prøve meg på oppskrifter hvor man må blande egg i noe varmt, jeg har tenkt at jeg ikke kommer til å få det til og at produktet kommer til å bli til ekkel eggerøresuppe med en gang, men jeg tok et par forhåndsregler og det gikk veldig bra!

Jeg har brukt oppskriften i dette innlegget fra bloggen Drizzle and Dip, og lagt til en god dose vaniljesmak, fra ekte vaniljefrø. Det er så utrolig mye inspirasjon å hente der ute, og siden Pasjonsfrukt Curd er noe jeg har satt meg som mål å lage i 2015 var det gøy å finne en så enkel oppskrift, som også var lett å personalisere til mine egne preferanser. Blant annet forandret jeg litt på fremgangsmåten, og la til vaniljefrøene som jeg syns ga en skikkelig dybde i smaken.

Du trenger (ca. 8 dl ) :

5 egg størrelse XL (jeg bruker alltid økologiske egg fra frittgående høns)

200 gram pasjonsfrukt puré (jeg kjøpte ferdig frossen puré uten sukker)

200 gram hvitt sukker

120 gram meierismør (med salt)

1 ts vaniljefrø (både fra stang og på boks fungerer bra)

 

Du gjør:

Ha eggene i en stor mikserbolle, sett til side.

Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vaniljefrø i en tykkbunnet kjele og smelt sammen til du har en jevn røre som såvidt har begynt å koke.

Ta kjelen av varmen når blandingen har nådd kokepunktet, og la den av kjøle i ca. 5 minutter.

Pisk eggene fluffy, dette tar ca 5 minutter med kjøkkenmaskin eller håndholdt elektrisk visp. Eggene skal doble i størelse og bli lyse i fargen.

Mens vispen går heller du forsiktig den varme sirupen ned i eggene og pisker godt til det hele er rørt sammen.

Ha så hele røren over i kjelen igjen og pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen. Dette tok ca. 15 minutter for meg. Røren skal småputre men ikke fosskoke.

Ta frem en stor bolle og sil blandingen over i denne. La avkjøle helt på kjøkkenbenken. Rør noen ganger for å forhindre snerk på toppen.

Sil så blandingen to ganger til, og fordel i luftette oppbevaringsglass.

Det virker kanskje i overkant å sile curden tre hele ganger, men den første er for å få ut eventuelle eggebiter, den andre er for å få få ut de groveste vaniljekornene og den tredje gangen er for å få vekk eventuell snerk som har samlet seg under avkjøling. Vær obs på at blandingen kommer til å tykne enda litt til når den kjøler.

Serveringsforslag: hva med å bruke en god skje av denne curden og blande den inn i skyr eller yoghurt til frokost?

 

 

#passionfruitcurd #curd #hverdagskos #pasjonsfrukt #granadilla #matblogg #matblogger #kakeblogg #bakeblogg #marmelade #diy #hjemmelaget #vanilje #oppskrift

Vegansk konfekt med hvit sjokoladekrem-fyll! (Vegansk Kinder Maxi)

Denne konfekten ble så utrolig god, og mye enklere å lage enn det jeg først så for meg da jeg begynte å fundere på om det var mulig å lage en vegansk versjon av favorittsjokoladen her i huset!

Dette er absolutt det nærmeste jeg har kommet til å spise hjemmelaget Kinder Maxi, de er dessuten veganske, så de er super allergivennlige! Ingen laktose, egg, eller noen andre animalske produkter her.

 

Ingredienser (ca. 14 små konfekt) :

100 gram vegansk kokesjokolade (du kan også bruke vegansk melkesjokolade)

—-

50 gram vegansk hvit sjokolade

50 gram vegansk kremost, romtemperert

4 – 5 ss melis

1 ts vaniljepulver

1/2 ts vaniljeekstrakt

 

Instruksjoner

Smelt kokesjokoladen i microbølgeovn og fordél 1 ts i hvert hull i en konfektform.

Bruk en liten pensel og pensle sjokoladen oppover sidene av hvert hull i formen, dette blir veggene til konfekten.

Sett formene i kjøleskapet, så de stivner mens du lager fyllet.

For å lage fyllet smelter du den hvite sjokoladen, og blander så sammen med romtemperert kremost, melis, vaniljepulver og vaniljeekstrakt.

Husk å være ekstra forsiktig når du smelter hvit sjokolade, den har veldig lett for å brenne seg, så smelt på lavest varme i microbølgeovn, eller over vannbad.

Ha fyllet i en sprøytepose og sprøyt ut ca. 1 ts i hver konfektform.

Dekk over med et tynt lag smeltet kokesjokolade og sett i kjøleskapet for å stivne.

Oppbevares i kjøleskap.

Glutenfree Sugarfree Coconut Almond Granolabars!

I dag får dere en oppskrift som jeg slang sammen i sommer, og som ble så god at jeg har laget den mange ganger siden da! Det gamle innlegget ligger HER og er i grunn akkurat likt som dette, bare at denne gangen har jeg også laget dem glutenfrie!

Og nå som det er et nytt år og mange av oss gjerne vil komme inn i gode og sunne vaner igjen etter julen, så er disse granola barene virkelig perfekte. De inneholder nesten ikke fett, og null sukker. Ikke en gang de tørkede tranebærene har ekstra tilsatt sukker, de er nemlig søtet med eplejuice! 

Jeg har kjøpt både tranebær, kokoschips og god vanilje på iHerb, men du skal ikke se bort ifra at de har det på din nærmeste helsekostbutikk! 

Første gang jeg laget disse så tenkte jeg ikke på at de enkelt kunne lages glutenfrie, men etter at jeg ble med på Matbloggsentralens julegavebytte og fikk en gavemottaker som ikke tålte gluten, så har jeg laget disse med glutenfrie havregryn. Det smaker det samme, og barene blir like gode, saftige og crispy utenpå. Dette er med andre ord noe du kan spise med den beste samvittighet!

Slå et slag for hverdagskosen og lag disse barene nå i helgen, så er du klar for hverdagen på Mandag!

 

Du trenger (8-10 barer) :

2 egg

45 gram sukrin gold

15 gram sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver

1 ts vaniljeekstrakt

115 gram glutenfrie havregryn

70 gram mandler, skivet

30 gram kokosflak

35 gram tørket tranebær

1/2 ts kanel

1/2 ts salt

 

Du gjør:

Pisk sammen eggene og sukrin.

Tilsett vanilje, salt og kanel og pisk inn.

Ha så i resten av ingrediensene og vend godt sammen med en slikkepott.

Kle en browniepanne med stekepapir og ha over granola blandingen.

Spre blandingen jevnt over og trykk lett ned med en skje.

Stek på 180 grader i ca. 20 – 25 minutter, til overflaten er gylden.

La pannen avkjøles helt før du deler opp i biter.

For de som er interesserte er det 143 kalorier per bare, om du deler pannen opp i 9 biter.

Har du lyst kan du også smelte litt sukkerfri sjokolade og ringle over.

 

#granola #granolabars #hjemmelaget #hverdagskos #cinnamon #cranberries #frokost #luns #glutenfri #glutenfreej #sukkerfri #sugarfree #dairyfree #coconut #healthy #healthyeating #godtno #bakemag #morshjemmebakte #sukringold #funksjonellmat #matbloggsentralen #matblogg #oppskrift