Produkttest: Maarud Original Chips!

Produktet i denne testen er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.

 

Da var det tid for enda en produkttest, og her har jeg samlet tre av smakene til den nye serien fra Maarud ved navn Original Chips! Smakene er som følger:

  • Havsalt
  • Biff & Løk
  • Paprika & Sweet Chili

 

Maarud selv sier dette om produktet: 

“Original Chips – Et konsept for chipselskere! 

Med Originalchips har Maarud gått tilbake til røttene  – og laget chips på  gamlemåten – kokt ekstra lenge i deilig peanøtt olje, for å gi forbruker smaken av skikkelig hjemmelaget chips. Et nytt og fantastisk smakskonsept med fokus på gode råvarer og nøye utvalgte poteter.”


Det høres jo unektelig bra ut! Fokus på gode råvarer er noe jeg alltid setter pris på, og å gjøre ting på “gamlemåten” får jo forbrukeren til å bli litt nostalgisk kan jeg tenke meg? Litt sånn som når vi ser gamle damer i skaut røre brunost på tv. Du skjønner hvor jeg vil.


Alle variantene kommer i samme posestørrelse på 180 gram, en størrelse jeg liker! Den er ikke så uendelig stor, og med mindre porsjoner føler jeg liksom at kvaliteten blir satt før det å selge mest mulig på en gang, og det liker jeg veldig godt! Emballasjen var ikke så fantastisk synes jeg. De kunne godt ha spilt litt mer på konseptet med Original Chips og hatt et litt mer “hjemmelaget” design. Kanskje matt papirpose istedenfor foliepose? Eller noe som spiller på måten chipsen er laget?



De forskjellige smakene har så og si samme konsistens; sprø og luftig, og du kjenner absolutt at chipsen er blitt fritert lenge. Jeg kjenner ikke så mye forskjell på denne peanøttoljen og raps- eller solsikkeolje, det må jeg ærlig innrømme. Men det er rikelig med krydder på hvert flak, og chipsen både lukter og smaker mye, noe jeg syns er bra. Skal det først smake noe så skal det jo smake! Vanligvis foretrekker jeg en annen konsistens på chips, den vanlige typen, eller aller helst den med rifler, men her funket det!


Den salte varianten var mild og grei, helt ok. Ikke for salt, men god i smak. Regner med at det er konsistensen på denne chipsen som egentlig har hovedrollen her.

 

Paprika & Sweet Chili var også ok, smakte søtt og spicy, og har en oransje farge som øyeblikkelig minner om paprikapotetgull. Jeg er personlig ikke en sweet chili fan, så det at jeg ikke ble så begeistret over denne smaken lover i grunn godt for de som faktisk liker det.

 

Biff & Løk var absolutt høydepunktet for meg her. Chipsen hadde en nydelig aroma og smakte godt av mild pepper, løk og noe fyldig og kjøtt-aktig, kanskje til og med litt smokey? Fargen er som salt potetgull, bare litt mørkere i kantene og med tydelig dryss av krydder.

Jeg er den som alltid leter etter det flaket med mest krydder på og plukker ut de mest krydrete chipsene i hver pose. Her slapp jeg det, de var alle godt krydret! Det hadde sikkert vært godt med rømme til, men jeg syns faktisk ikke at disse chipsene trengte dip, de smakte godt for seg selv! Den smakte skikkelig Biff & Løk som potetgullet jeg spiste da jeg var liten, yum! Finnes forresten Biff og Løk i vanlig potetgull lenger? Jeg tror ikke det…


Min dom? Ikke noe banebrytende akkurat, men solid god chips. Liker du denne typen chips, litt rustikk, litt oldschool, med mye godt krydder og masse smak, then go for it! Og som alltid oppfordrer jeg alle til å prøve og komme med tilbakemeldinger, jeg syns alltid det er gøy å diskutere nye produkter! 🙂

Gjennkjøp: Biff & Løk- yes, sir!

 

#potetgull #originalchips #kettlechips #snacks #produkttest #biffogløk #matblogg #bakeblogg

Produkttest: Maarud EXXTRA Røffe Rifler Rock Salt!

Produktet i denne testen er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.

 

Jeg har vært så heldig å få tilsendt vårens nyheter fra Maarud! Deriblant denne lille godbiten som jeg ærlig innrømmer at jeg ikke hadde så store forhåpninger til, men den overrasket heldigvis, og jeg er glad jeg ga den en sjanse!

Dere er kanskje kjent med Røffe Rifler fra Maarud? Jeg skrev om en av variantene Grillet Ost og Løk, da den kom på denne tiden i fjor. Denne gangen har de røffet riflene opp ekstra mye, med dypere furer i selve chipsen, og rock salt. Rock salt høres jo utvilsomt røft ut!

Jeg hadde nesten forventet meg små kuler med salt, på en heller vanlig og kjedelig chips, bare med større rifler. Men dette potetgullet har nesten litt smak og konsistens som Potet Skruer, bare luftigere og i form av en chip. Smaken er behagelig og rund, ikke for salt, og med et lite hint av… noe som fikk meg til å smatte sånn litt nysgjerrig og fornøyd. Igjen går tankene til Potet Skruer, og da jeg sjekket ingredienslisten så jeg at det faktisk er løkpulver i denne chipsen! Det passet supert og ble ikke for overhveldende, og jeg tror det er dette som gir den runde og gode smaken. Jeg vil nesten si at det er som en Potet Skruer Salt Potetgull – Hybrid!

Salt Potetgull 2.0 om du vil.

De ekstra store riflene er også litt tykkere enn vanlig chips, gir en behagelig tyggemotstand og minner meg om favoritt chipsen min, som Maarud har kommet med rundt juletider et par år nå, en salt chips som av en eller annen grunn har rifler, i motsetning til vanlig salt potetgull. Konsistensen er ikke helt som vanlige chips, litt kortere, men samtidig sprø og ligger godt på tungen uten å klistre eller svi av for mye salt. Jeg tror denne chipsen hadde vært perfekt til dip!

Maarud selv beskriver dette som storebroren til Røffe Rifler, og det kan jeg i grunn skjønne. Det er liksom Røffe Rifler Supersized!

 
Bildet er lånt fra www.maarud.no.

Pakken likte jeg også. Produktet kommer i en 180 grams pose, en mer praktisk størrelse enn større poser syns jeg!

Den er blå, og det formidler jo somregel smaken “salt”! Jeg syns det var en ganske delikat blåfarge, uten at den blir for feminin til å skremme bort det mannlige publikum. Det er jo tross alt Røffe Rifler, og det er en tømmerhogger på! Eller en potethogger strengt tatt… anyways. Tiltalende emballasje: check!

Alt i alt en overraskende god chips med rund og god smak, luftig og sprø konsistens og, våger jeg å si det? Staying power! Jeg tror denne kommer til å slå ann hos de som smaker på den. Da er vel spørsmålet bare om den er tiltalende nok til at folk faktisk prøver den og oppdager at den er anderledes enn “vanlige” salte chips!

 

#maarud #produkttips #potetgull #chips #snacks #matblogg

Produkttest: Møllerens 5 Korn Eltefritt Brød!

Produktet i dette innlegget er sponset.

Jeg har vært så heldig å fått tilsendt en spennende nyhet fra Møllerens, nemlig eltefritt brød!

Dette er en av de to nyhetene Møllerens kommer med på vårlanseringen om en kort uke, og miksen skal være i butikken fra 16. februar.

Eltefritt brød er et brød du ikke trenger å kna og elte, men som du bare kan røre sammen og la stå og godgjøre seg til det skal stekes, og da gjerne i en jernkjele i ovnen. Det høres kanskje litt rart ut å steke brød i en kjele, men det er jo i grunn bare som en stor form, så vi prøver!

Her ser du pakken:


Litt kjedelig med grått kanskje? Men brødet på forsiden er nydelig og jeg liker at det står tydelig hvor grovt brødet er og hva man trenger i tillegg til miksen.

Førsteinntrykket var noe sånt som : “Oi, dette var mye mel!” Jeg hadde av en eller annen grunn forventet meg et litt mindre brød, men mixen består jo faktisk av en hel kilo mel ( både hvetemel og fullkornshvete), iblandet masse gode frø og gryn, deriblant linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø og havregryn. For de som er kjent med grovhetsskalaen som de fleste brød er merket med nå for tiden, scorer den 45%, altså Halvgrovt.

Fremgangsmåten her var i utgangspunktet enkel. Mix inn 9 dl kaldt vann og 1 ts tørrgjær og rør sammen. La deigen stå tildekket i romtemperatur i 12 til 18 timer (lenge!). Den lange hevetiden kommer av at miksen er basert på surdeig, og det gjør somregel mye for smaken!

Deretter blir det litt mer knotete. Du skal du først varme en jerngryte med lokk, i ovnen på 250 grader. Så skal du ha litt mel i bunnen av gryten, overføre deigen til gryten, sette på lokket, sette gryten i bunn av ovnen, senke varmen til 220 grader og steke brødet i 40 minutter. Så skal du ta lokket av og steke i ytterligere 20 minutter, før du avkjøler brødet på rist. PUH! Her gjelder det å lese bruksanvisningen godt før man setter i gang, med andre ord!

Det er også nevnt en fremgangsmåte nummer to, hvor man bruker dobbelt så mye tørrgjær, rører sammen deigen, lar den heve i en time, rører igjen, hever en time til og så steker på samme måte som fremgangsmåte nummer en. Jeg tenker at dette antakeligvis er en litt mer praktisk måte å gjøre det på. 12-18 timer heving er da veldig lenge for en miks?

Heldigvis står det også tips til fremgangsmåte med vanlige brødformer, hvor du bare trenger å varme ovnen til 250 grader, ha deigen i to brødformer, sette ned varmen til 220 og steke i 45 minutter. Adskillig lettere vil jeg si! Men hva er greia med at ovnen først skal varmes til 250 grader og så settes ned til 220 når du setter inn brødene?

For denne testen brukte jeg fremgangsmåte nummer én, den lengste, og jeg benyttet en jerngryte til steking. Når jeg først skal teste, så ville jeg jo gjøre det på den måten som fremsto som anbefalt på pakken. Jeg kan derfor ikke uttale meg om hvordan produktet ender opp etter fremgangsmåte nummer to, det kan hende at det er vel så bra som den første!

Jeg kan ærlig innrømme at jeg var skeptisk. Dels på grunn av den lange hevetiden, dels på grunn av den kronglete stekemåten.

Men så fylte duften av nystekt brød hele kjøkkenet og stua… og for en duft! Til og med bikkja satt seg opp og begynte å sniffe litt rundt i luften. Og for et nydelig rustikk utseende!

Smaken var mild, men god, og fyldig på samme tid. Det er masse smakfulle frø godt spredt rundt i hele brødet, som bidrar til fyldigheten, og en nydelig tykk, sprø og chewy skorpe. Den skorpen, altså! Og plutselig var jeg ikke så skeptisk til å steke brød i gryte! Man trenger faktisk ikke smøre gryten før steking heller, bare ha litt mel i bunnen og så får du et brød med sprø skorpe rundt hele, som løsner lett fra gryta og lar seg velte over på rist.

Jeg prøvde dette brødet, med litt salt smør, til en rykende varm lapskaus. Og det var virkelig godt! 

Mitt råd? Lag dette brødet i helgen, hvor du har god tid og kan la brødet heve vel og lenge før du steker brødet med full fokus på de forskjellige stegene. Les instruksjonene godt før du starter, så virker ikke fremgangsmåten så komplisert lenger!

En morsom detalj, som jeg har dobbeltsjekket, er at dette brødet ikke inneholder noen form for animalske produkter! Det er med andre ord vegansk og perfekt for deg som ikke tåler for eksempel melk eller egg. Allergivennlig er jo alltid et stort pluss i min bok, selv om jeg ikke har noen allergier selv! Det betyr at du kan lage dette brødet til en litt større anledning enn hverdags, og være sikker på at alle tåler det! Bortsett fra de med glutenallergi selvfølgelig.

Gjennkjøp: Ja. Men da til en spesiell anledning, ikke til hverdags, på grunn av hvor lang tid man faktisk bruker og alt knotet med varme og gryte og lokk og jeg vet ikke hva.. Smak og konsistens var like vel så god at jeg ikke ble helt avskrekket!

#produkttest #grytebrød #møllerens #matbloggsentralen #matblogg #bakeblogg #gjærbakst #gjennkjøp #vegan #vegansk #surdeig

Fluffy Fastelavnsboller med fancy Fyll!

Er du klar for Fastelavn denne helgen? I og med at det er “lillelørdag” i dag tenkte jeg det var greit å legge ut oppskriften på årets Fastelavnsboller allerede nå så du har tid til å kjøpe ingredienser og bake før selve dagen!

Her kommer noen litt utradisjonelle Fastelavnsboller, fra mitt kjøkken til ditt!

Det er en slags blanding av vanlige hveteboller og brioche, og er fluffy og lette med myk konsistens, og en nydelig crispy skorpe!

Her har jeg laget mange små boller, da er det lettere å få smakt på så mye forskjellig fyll som mulig! Jeg har stekt bollene i muffinsformer så de blir små, men ekstra høye. Mye plass til fyll!

Er du tradisjonell av deg kan du fylle med søt pisket krem, kanskje til og med driste deg til å ha over litt syltetøy. Men er du meg.. så fyller du med hjemmelaget passionfruit curd, mascarponekrem med vanilje, og melisdryss på toppen! Jeg ser heller ingen ting i veien for å fylle med Nugatti, Nutella eller smeltet mørk sjokolade! Ta det du liker best og eksperimenter med smakskombinasjoner!

Eventuelt kan du ta en svensk en og fylle bollene med mandelmasse og krem!

Disse bollene har ganske lite gjær i seg, og skal heve ganske lenge, så det er kjekt å lage dem en dag i forveien, så det bare er til å piske krem og sette sammen bollene når de skal serveres. De er heller ikke spesielt søte, så om du liker utpreget søtsmak, så ville jeg tilsatt litt mer sukker.

Du trenger (ca. 20 boller) :

470 gram siktet hvetemel

10 gram tørrgjær for søt deig

1/4 ts salt

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

85 gram usaltet smør

1 stort egg

4 store eggeplommer

2 dl kefir

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Tradisjonelt fyll:

3 dl kremfløte

2 ss hvitt sukker

1 ts vaniljefrø

—-

Mascarpone krem (Oppskrift fra Magasinet Bake nr.1, 2015) :

250 gram mascarpone

250 gram kremfløte (mindre om du ønsker en fastere krem)

50 gram hvitt sukker

litt revet sitronskall eller vaniljefrø, avhengig av hvilken smak du ønsker

Topping:

Pasjonsfrukt Curd med Vanilje

Smeltet mørk sjokolade

Sjokoladesaus

Marachino kirsebær

Lakris sirup

 

Du gjør:

Bolledeig:

I en bolle blander du sammen tørrgjær, mel, salt, kanel og kardemomme, og setter til side.

Smelt smøret over lav varme og sett til side.

I en annen bolle pisker du sammen egget, eggeplommene, kefiren, vaniljen og det smeltede smøret.

Ha eggeblandingen over i melblandingen og elt godt sammen. Jeg brukte en kjøkkenmaskin med eltekrok og lot den gå i ca. 3-4 minutter.

Når deigen er godt blandet sammen, ikke for tørr, ikke for klissete, så dekker du bollen med plastfilm og lar den heve på et lunt sted, i ca. 2 timer, eller til den er nesten dobbel størrelse. Det er lite gjær i denne oppskriften så den hever sent.

Ha muffinsformer av papir i et muffinsbrett og lag små emner, på størrelse med en pingpongball. Ha et emne i hver form, pensle med vann og dekk formen med plastfilm. La etterheve ca. 1 time. Bollene vil bli dobbelt så store.

Pensle bollene med eggehvite og stek på 175 grader i ca, 15 minutter. Pass på, denne deigen går fort fra perfekt stekt til overstekt. I min ovn tok det nøyaktig 15 minutter å få dem perfekt stekt.

Avkjøl på rist.

Jeg synes de er best samme dag som de stekes, men de kan oppbevar i sandwichpose på kjøkkenbenken noen dager.

Disse bollene kan også lett fryses ned og tines i microbølgeovn.

Tradisjonelt fyll:

Ha kald kremfløte i en kald miksebolle og pisk på lav hastighet.

Når kremen begynner å tykne tilsetter du sukkeret og vaniljen og pisker godt inn.

Pisk på høy hastighet til du får ønsket tykkelse på kremen, jeg liker den veldig veldig fast, mens andre kan foretrekke den løs.

Ha i sprøytepose og sprøyt ut på en den ene siden av en bolle som er delt i to.

Ha over ønsket topping, pasjonsfrukt curd eller smeltet sjokolade, eller kanskje lakris sirup?

Trykk forsiktig på den andre siden av bollen.

Mascarpone krem:

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks godt sammen, til en jevn krem.

Ha i sprøytepose, eller bruk en skje og legg en god klatt krem på ene siden av en bolle som er delt i to.

Ha over ønsket topping og sett på “lokket”. 

 

#fastelavnsboller #fastelavensboller #semlor #gjærbakst #boller #brioche #matbloggsentralen #matblogg #bakeblogg 

Produkttest: Møllerens Verdens Beste Boller!

Produktet i denne testen er blitt sponset.

Ah hveteboller.. finnes det noe som får huset til å lukte bedre enn nystekte boller?

Servert helt enkelt med en god dott smør og litt blåbærsyltetøy…mmm!

Har du forresten sett at Møllerens Verdens Beste Boller har fått nytt design?

Nå i disse dager lanserer nemlig Møllerens et nytt design på sine mest populære boller, og har du snust litt rundt i bakehyllene på butikken kan det faktisk hende at du allerede har sett den.

Sånn ser de ut nå:

Og sånn så de ut før:

Personlig syns jeg det gamle designet ikke er så ulikt det nye. De er begge ganske… blå. Men det nye designet er lysere og litt mer inviterende. Jeg kunne ha ønsket meg noe sprekere kanskje? Eller noe litt mer retro, som jeg er så glad i. Duse pasteller som minner om forklekledde husmødre med rød leppestift og krøller i håret? Eller kanskje noe litt mer landlig? Mørkt treverk, linduker, naturfarger, litt som på bildene jeg har tatt til dette innlegget!

Men det viktigste er vel hva som er på innsiden? Og det er fortsatt den samme gode bollemixen med kardemomme, som skal gi ca. 20 nystekte velduftende boller.

Fremgangsmåten er også den samme. Du blander posens innhold med en pakke tørrgjær (antar jeg, det står bare “gjær”), 100 gram smeltet smør eller olje, og 4 dl lunkent vann. La kjøkkenmaskinen elte for deg i fem minutter, eller elt for hånd i ti minutter, og la stå i minst 10 minutter for å hvile.

Pluss for at det står hvilken temperatur “lunkent” er! Her syns jeg også det hadde vært greit å spesifisere hvordan type gjær det skal være. Det er mest sannsynlig tørrgjær siden gjæren skal blandes rett i miksen og ikke blandes med væske først, men like vel, vær tydelig! Det hadde også vært greit om det fulgte med en pose gjær, eller om gjæren allerede var blandet inn i melmiksen, det hadde gjort produktet enda mer praktisk.

Deretter ruller du en pølse av deigen og skjærer av ca. 20 emner som du ruller til boller og lar etterheve på et bakepapirkledt brett i ca. 1 time, eller til bollene har fått dobbel størrelse. Pensle med egg eller melk om du vil ha blanke boller, og det vil jeg jo!

Stek så på 225 grader i 8-10 minutter. I min ovn tok det nøyaktig 8 minutter å få perfekt stekte boller.

Bollene ble riktig så fine de! Luftige, og jeg ble overrasket over hvor lette de var da jeg løftet dem over på avkjølingsristen. Hadde jeg hatt evnen å trille runde boller så hadde de blitt perfekte! Jeg vet ikke hva som er galt med meg, men jeg kan altså ikke trille en rund bolle for å redde livet mitt… Så derfor laget jeg halvparten vanlige boller, og halvparten kanelsnurrer! 

Nå skal det nevnes at jeg heller aldri har laget snurrer på denne måten, men da jeg så Mat på Bordets nydelige kanelsnurrer ble jeg fristet til å prøve meg! Jeg tror vi alle kan være enige i at bollene hennes er ganske fabelaktige! 

Alt i alt vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med dette produktet. Litt kjedelig design, og ikke store forskjellen fra det gamle designet synes jeg. Lite minus for det med gjæren. Smaken var det uansett ingen ting å utsette på, og jeg ville absolutt anbefalt denne til for eksempel Fastelavnsboller, om man ikke har lyst/ork/evne til å bake fra bunnen av. Det har sjeldent jeg!

Gjennkjøp: Ja!

 

#boller #hvetebakst #hveteboller #fastelavn #møllerens #gjærdeig #kanelsnurrer #kanelboller #produkttest #gjennkjøp

 

Vegansk konfekt med sjokoladekrem og røstede hasselnøtter! (Vegansk Ferrero Rocher)

Er du klar for en skikkelig god vegansk konfekt?

Kremete nougatfyll, crunchy røstede hasselnøtter og søt sjokolade. Trenger man egentlig mer?

Denne konfekten er så enkel å lage, kun 3 ingredienser, og så gode at jeg rett og slett må kalle dem de beste veganske konfektene jeg har laget til nå. Jeg syns de smaker som Ferrero Rocher, og i min verden er det umulig å misslike Ferrero Rocher.

Ingredienser

150 gram vegansk melkesjokolade

200 gram vegansk nøtte- og sjokoladepålegg a la Nutella (tenk Valsoia la Crema)

40 gram hasselnøtter

Hasselnøtter til pynt

 

Instruksjoner

Sett ovnen på 175 grader, og fyll en ildfast form med 40 gram hasselnøtter, i ett lag.

Sett formen midt i ovnen og la nøttene varmes til skinnet begynner å sprekke, 10- 15 minutter.

Pakk hasselnøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i ett minutt før du gnir skinnet av hasselnøttene med kjøkkenhåndkleet de ligger i.

Hakk 50 gram av de røstede nøttene.

Ha nøtte- og sjokoladepålegget i en bolle, rør inn de hakkede nøttene og sett til side.

Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt i microbølgeovn på medium til lav varme.

Smelt i 15 sekunder av gangen og rør mellom hver gang for å unngå å brenne sjokoladen.

Sett muffinsformer av papir i en muffinpanne som får plass i kjøleskapet ditt.

Fordél 1 ts eller 1 ss, avhengig av størrelsen på formen, med smeltet sjokolade i hver form.

Vend på formen så sjokoladen også dekker sidene, eller bruk håndtaket på en skje til å dra sjokoladen litt opp på sidene av formen for å skape “vegger” til fyllet.

Sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 10 minutter.

Når formene er stive fyller du nesten helt opp med fyll i hver form. Du kan bruke en skje, eller fylle en sprøytepose med fyllet og så bare sprøyte ut direkte ned i formene. Pass på å kutte stort nok hull i posen så nøttebitene ikke tetter igjen hullet.

Fyll så opp med sjokolade i hver kopp, så du lukker inn fyllet på alle kanter, og på toppen.

Sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

Fyllet kommer til å holde seg mykt, mens sjokoladen rundt skal stivne.

Konfekten oppbevares best i en lufttett boks i kjøleskapet i opp til to uker, selv om jeg tviler sterkt på at de kommer til å vare så lenge!