Superenkel Vanilla Sundae Iskrem (Uten iskremmaskin!)

 

Noen av produktene i dette innlegget er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.

Jeg ble så inspirert da jeg leste bloggen til Idéfull her om dagen! 

Hun hadde laget mange forskjellige typer iskrem, og brukte der en iskrembase som besto kun av to ingredienser OG ble kremete og fin uten å kjøre den i iskrem maskin. Det måtte jeg jo bare prøve! Også så godt som det ble! 

Jeg fant ut at jeg ville tilsette litt vanilje til iskrembasen og det ble utrolig godt. Og siden jeg hadde vært så heldig å få tilsendt både vaniljepulver og forskjellige iskremsiruper fra Oluf Lorentzen så laget jeg like så godt en iskrem som var en Sundae i seg selv!

Hva er en Sundae? Det er når du lager deg en bolle med is og topper med alt mulig digg du har lyst på, for eksempel kjeks, iskremstrø, sjokoladesaus, karamellsaus osv. Og jeg tenkte at jeg like godt kunne gjøre selve isen om til en slik bolle, så da ble det slik!

Jeg ble utrolig fornøyd med denne isen her. Spesielt fornøyd ble jeg med sirupen fra Hershey’s, og jeg skjønner hvorfor de har kalt den “Sundae Dream”. Den er smakfull og nydelig tyktflytende, og holder seg flytende selv når den fryses. Supergod sammen med kjeksbitene og den fløyelsmyke iskremen! 

Jeg er ganske sikker på at det blir flere versjoner av denne isen altså, det blir jo ikke enklere enn det her!

 

Finner du ikke denne sirupen er det ingen ting i veien for å bruke vanlig iskremsirup eller sjokoladesaus. Jeg vet at Freia blant annet lager siruper som er gode på smak, selv om de er litt mer tyntflytende enn disse her. Ta det du liker best og det du har tilgjengelig!

Kanskje du til og med er så fancy at du lager din egen karamellsaus, eller sjokoladesaus? Jeg er sikker på at denne isen også hadde elsket å bli spekket med hjemmelagede cookies!

 

Du trenger (til ca. 1 liter iskrem) :

1 boks kremfløte (3,3 dl)

1 boks søtet kondensert melk (345 gram)

1 ts Mill & Morter vaniljepulver

2-3 dl Hershey’s Caramel Sundae Dream (karamellsaus)

2-3 dl Hershey’s Double Chocolate Sundae Dream (sjokoladesaus)

5 Digestive kjeks, i biter

 

Ha kremfløte og søtet kondensert melk i en stor miksebolle.

Pisk kremfløte og kondensert melk luftig, pisk inn vaniljepulveret.

Legg lagvis i en brødform kledt med bakepapir.

Først iskrembase, så siruper og digestive kjeks, gjennta.

Sett i fryseren over natten.

Done and done!

 

#iskrem #hjemmelagetis #sundae #oluflorentzen #produkttest #sommer #norsksommer

Rustikk Hvit sjokoladekake med Moreller 2.0!

Noen av produktene i dette innlegget er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.

Jeg håper dere ikke er lei av moreller? Her kommer nemlig en nydelig hvit sjokoladekake med saftige moreller!

Denne kaken er en remake av en kake jeg laget i fjor sommer!

Denne gangen har jeg forandret litt på fremgangsmåten, og brukt noen utrolig kjekke white chocolate baking chips fra Hershey’s som jeg var så heldig å få tilsendt av Oluf Lorentzen tidligere i sommer. De sendte meg nemlig en sommerpakke med alle mulige godsaker som er perfekte til å bruke i bakst, så bare gled dere! Her skal vi bake helt til jul tenker jeg!

Denne kaken er nydelig søt, fyldig og med masse gode moreller som blir ekstra aromatiske når de bakes. Liker du en kake som er litt myk i midten typ svensk kladdkaka steker du kaken i 45 minutter. Liker du den gjennomstekt steker du den i ytterligere 5-10 minutter.

Kaken får forresten en helt nydelig mørk og crunchy skorpe når den stekes, men synes du den blir litt i mørkeste laget kan du legge et ark med bakepapir over kaken de siste 20 minuttene av steketiden.

Personlig synes jeg kaken er aller best servert varm med vaniljeis, men du kan også servere med nypisket krem, et enkelt dryss melis eller en kopp rykende fersk kaffe! Kanskje alt på en gang?

Du trenger:

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

100 gram smør

100 gram hvitt sukker

2 egg str L-XL

2 ts vaniljeekstrakt

115 gram hvite sjokoladedråper (Hershey’s White Chocolate Chips)

 ca 200 gram moreller (kun fruktkjøtt)

 

Du gjør:

Sikt sammen mel og bakepulver, og sett til side.

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Pisk inn de to eggene.

Smelt sjokoladedråpene på lav til medium varme. Om du bruker microbølgeovn trenger du bare å smelte i et par sekunder av gangen, rør godt mellom hver gang. På denne måten smelter dråpene fort og jevnt, og du unngår at de brenner seg.

Pisk inn den smeltede sjokoladen og vaniljeekstrakten.

Skyll og rens morellene. Del morellene i to og fjern steinen.

Smør og mel en springform på ca. 20 cm og ha over røren i formen.

Strø over moreller og trykk lett ned.

Stek kaken på 175 grader i ca. 45 – 55 minutter.

Avkjøl 10 minutter i formen, og avkjøl så helt på rist.

 

 

#moreller #norsksommer #hvitsjokolade #kake #sjokoladekake #bakst #sommerinspo #mat #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #matbloggsentralen

Rustikk Sommerpai med Moreller!

Jeg har hatt det dårligste hellet når det kommer til råvarer i det siste. Alt jeg kjøper av frukt og bær mugner i løpet av natten, og jeg våkner med super bakelyst og ingen ting å bake med… 

Sist jeg var i butikken bestemte jeg meg for at nå, NÅ! Så da jeg kom hjem vasket og renset jeg alle bærene, delte dem opp og la dem i ziplock poser som jeg la i kjøleskapet med en eneste gang. Og suksess! Det fungerte! Endelig fikk jeg laget denne nydelige rustikke paien, fylt med masse søte og gode moreller, vanilje og kanel. 

Har du veldig lyst å kunne skjære av pene stykker som holder formen så må du vente til paien er helt avkjølt. Men er du som meg og foretrekker paien din lun med en stor kule vaniljeis så er det ingen ting i veien for å spise den før den “setter” seg. Jeg greier aldri å vente så her blir det ingen vakre paistykker med rene linjer. Men det blir mye god pai, da!

 

Du trenger:

Deig:

190 gram hvetemel

100 gram hvitt sukker

115 gram smør, kaldt

1/2 ts bakepulver

1 egg, str. L

 

Fyll:

300 gram moreller, uten sten

25 gram hvitt sukker

25 gram brunt sukker

3 ss sitronsaft

2 ts maizena

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts kanel

 

 

Du gjør:

Deig:

Forvarm ovnen til 190 grader.

I en stor bolle visper du sammen mel, sukker og bakepulver. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en deig som minner om våt sand.

Rør inn egget til en tykk klissete deig.

Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på ca. 20 cm.

Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.

Fyll:

I en annen stor bolle visper du sammen hvitt sukker, brunt sukker, maisstivelse, kanel, vaniljeekstrakt og sitronsaft.

Kutt morellene i to og fjern stilk og stein.

Vend morellene inn i sukkerblandingen.

Legg fyllet over paibunnen og hell over den ekstra saften som blir igjen i bollen. Jeg var litt skeptisk til så mye væske i en pai, jeg trodde bunnen ville bli soggy, men den ble faktisk helt fint stekt. Jeg regner med at det er fordi jeg forstekte bunnen litt.

Fordel den andre halvparten av deigen i klumper over toppen av fyllet.

Stek på 190 grader i ca. 35minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.

 

 

 

#pai #moreller #fruktpai #bakverk #sommer #dessert #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #nektarin #matbloggsentralen #pie #sommerbakst #mat #dessert #kake

Chocolate Raspberry Devil’s Food Sommerkake med Bailey’s Chocolate Caramel Buttercream!

Jeg fikk en liten request om å lage en bursdagskake til et overaskelsesselskap i forrige uke. De som bestilte kaken hadde tidligere sett denne skjønnheten her som jeg laget i fjor, og ville ha noe liknende.

Denne gangen fylte jeg kaken med en frisk bringebærsmørkrem, og brukte en Limited Edition Caramel Bailey’s i dekkekrem. Det er som vanlig Bailey’s, bare med hint av karamell. Heldigvis slo det ann, og kaken forsvant som dugg for solen!

Vanligvis ville jeg ikke lagt ut oppskriften på denne siden jeg ikke fikk tatt noen bilder av hvordan kaken ble inni, men jeg kunne jo ikke skjære i den før bursdagsbarnet fikk kaken sin!

Det var egentlig litt dumt for den ble utrolig fin med lys rosa bringebærsmørkem opp mot den mørke Devil’s Food sjokoladebunnen. Pluss de friske bringebærene utenpå kaken da!

Jeg lovet like vel en veldig hyggelig leser på Instagram å legge ut oppskriften på denne bomben av en kake her om dagen, og det tok litt lenger tid enn jeg hadde planlagt! Bedre sent enn aldri tenker nå jeg, så her kommer den!

I oppskriften under vil du se at jeg plutselig bytter fra gram til dl når det kommer til kakaoen og vannet som skal i kakebunnen. Det er fordi jeg alltid måler opp en dl bakekakao, så fyller på med 2 dl kokende vann, og så rører det sammen. På denne måten får jeg like mengdeforhold hver gang. Ellers bruker jeg somregel å måle opp ingrediensene mine i gram, da er det lettere å få samme resultat hver gang du baker den samme kaken!

En annen ting jeg kanskje bør nevne er at jeg bruker standard måleskjeer når jeg måler opp teskje og spiseskje av forskjellige ingredienser. Dette er en veldig kjekk måte å kontrollere at man faktisk får en spiseskje verdt av for eksempel vaniljesukker når man måler opp. Vanlige skjeer fra diverse serviser kan jo variere stort i størrelse og gir derfor ikke de riktige målene. Standard måleskjeer kan man få kjøpt i forskjellige bakebutikker som Kitchn og Cacas, men det hjelper også å vite at en standard spiseskje til oppmåling av ingredienser er på 15 ml, og en teskje er på 5 ml. 

 

Devil’s Food Sjokoladekake ( 20cm x2 ) :

200 gram smør

270 gram hvitt sukker

3 egg, str. L

1 dl bakekakao, mørk usøtet

2 dl kokende vann

310 gram siktet hvetemel, gjerne økologisk

1 ts bakepulver

1 ts natron

200 gram lettrømme

 

Bringebærsmøkrem:

240 gram usaltet smør

490+50 gram melis

230 gram ferske bringebær

2 ts vaniljeekstrakt

2 ts sitronsaft

1 ts sitronskall, finrevet

 

Bailey’s Karamell-Sjokoladesmørkrem:

240 gram usaltet smør

325 gram melis

30 gram bakekakao, mørk og usøtet

1 ss (15 ml)  Bailey’s Caramel Edition

 

Du gjør:

Kakebunn:

Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i ca. fem minutter, til blandingen blir hvit og luftig.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker og sett til side.

Tilsett eggene i smørblandingen, og rør godt.

Ha i melblandingen og rør godt.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjøl litt og bland i resten av deigen.

Rør inn rømmen.

Smør formene du vil bruke med smør og mel. Jeg brukte to former á 19 cm.

Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

La avkjøle i formen i rundt 10 minutter før du tar ut av formen og lar avkjøle på rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kakene i kjøleskapet mens du lager kremene, da blir de fastere og lettere å dele.

Du kan også lage kakebunnene dagen før, pakke dem inn i plastfilm og la dem hvile i kjøleskapet over natten.

Bringebærsmørkrem:

Bruk romtempererte ingredienser, da minsker du sjansen for at kremen skiller seg, og den blir lettere å blande sammen.

Ha smør i en medium stor bolle og miks til smøret er glatt og lysnet.

Miks inn 3/4 av melisen, vanilje, sitronsaft og sitronskall.

Skyll av bringebærene og tørk lett av dem med kjøkkenpapir.

Miks inn bærene med håndmixer eller kjøkkenmaskin til de fleste bringebærene er knust og kremen er sammenhengende men litt kornet.

Miks inn resten av melisen, dette bør gi en tykk, elastisk krem, som ikke lenger er kornet.

Synes du kremen er for løs kan du sette den i kjøleskapet 1/2 til 1 time for å tykne.

Bailey’s Sjokoladesmørkrem:

Ha romtemperert smør i en stor miksebolle, og miks glatt.

Ha i melis, kakaopulver, og vanilje, og miks til en jevn, tykk frosting.

Skrap gjerne ned sidene av mikserbollen en gang eller to mens du mikser så er du sikker på at du får med all that good stuff som har en tendens til å gjemme seg i bunnen av bollen. Spesielt om du bruker en kjøkkenmaskin!

Ha til slutt i Bailey’s og miks røren jevn.

Synes du frostingen er for løs til å pynte med så kan du sette den i kjøleskapet til den oppnår ønsket konsistens. Min krem var helt ok å bre rundt kaken som den var, men for å pynte med en bord på toppen av kaken tok jeg kremen i en sprøytepose og satt den i kjøleskapet i ca. 20 minutter til den var fastere og lettere å sprøyte.

Montéring:

Skjer hver kakebunn i to tynnere bunner.

Legg en bunn på det fatet du skal servere på, og bre 1/4 av bringebærkremen.

Legg på bunn nummer to og bre over like mye bringebærkrem. Fortsett til du har brukt opp alle kakebunnene, og all bringebærkremen.

Bre et tynt lag av Baileys smørkremen rundt kaken, og sett i kjøleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at du ikke skal få smuler i det ytterste laget med krem, når du pynter kaken ferdig.

Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk med et tykt lag smørkrem både rundt og på toppen av kaken.

Sprøyt gjerne en bord med Baileys smørkrem om du har noe igjen, og dekorer med friske bringebær.

Jeg brukte en fransk åpen stjerne tip til borden.

Oppbevar kaken i kjøleskapet til servering.

#kake #festkake #sjokoladekake #lagkake #bringebær #sommer #sommerinspo #bakeblogg #matblogg #dessertblogg #mat #dessert #norsksommer #baileys #smørkrem

To veganske iskremer for å hjelpe deg gjennom varmen! / Two vegan icecream recipes to get you through the heat!

English instructions at the bottom!

 

Holy crap det er varme dager for tiden!

Jeg klager absolutt ikke, jeg sier bare at vel.. denne typen varme krever iskrem. Så da har jeg like så godt gravd litt i arkivet og funnet frem to av mine beste veganske iskremer til dere. En ganske sunn og en ikke fult så sunn, sånn for balansens skyld.

Og siden det antakeligvis ikke bare er jeg som blir litt slapp av denne varmen, så er en av dem en enkel ispinne som er gjort i en fei. Nydelige ispinner laget på kokosmelk og friske bær, søtet med lønnesirup. Det er så og si sunt! Du kan bruke både muffinsformer i papir, engangskopper, plastglass eller iskremformer, ta det du har!

Sjokoladeisen derimot er fantastisk over the top med hjemmelagede peanutbutter cups og kremete konsistens. Her trenger du en litt større form, gjerne en brødform eller en brownie form. Eventuelt kan du faktisk også kjøpe fine pappbokser på både Claes Ohlson og Jernia, som er laget for akkurat hjemmelaget iskrem. Veldig kjekt!

Forresten! Jeg har laget min egen hashtag på Instagram, så om du lager noe fra bloggen har jeg kjempelyst at du bruker hashtaggen #vanillamademedoit og viser meg hva du har laget! Tag også gjerne selve kontoen @thevanillamonologues, så er jeg sikker på at jeg får det med meg! 

Over til oppskriftene!

 

Vegan Cocoberry Popsicles

Du trenger / Ingredients :

1 boks økologisk kokosmelk (jeg brukte full-fat) / 1 can full fat organic cocnut milk

2 ss mørk lønnesirup / 2 tablespoons dark maple syrup

2 ss sitronsaft / 2 tablespoons lemonjuice

0,5 ts vanilla bean paste (vaniljeekstrakt eller vaniljepulver fungerer også) / 0,5 teaspoon vanillabean paste

——

100 gram blåbær / 100 grams blueberries

50 gram bringebær / 50 grams raspberries

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract

 

Du gjør:

Visp sammen kokosmelk, lønnesirup, sitronsaft og paste til en jevn røre. Har du ikke vanilla bean paste kan du bruke vaniljeekstrakt eller vaniljepulver.

Kjør blåbær, bringebær og vaniljeekstrakt til en jevn masse i en kjøkkenmaskin.

Fordel kokosmelk røren og bærene lagvis i isformer. Jeg brukte små plastglass til disse for å få små porsjoner.

Rør rundt et par ganger om du vil ha et swirly mønster.

Sett i ispinner, jeg brukte papirsugerør fra Green Gate.

Sett ispinnene i fryseren til de har stivnet, gjerne natten over.

For å få ut ispinnene av formen kan du ha litt varmt vann på sidene av formene og så dra ut isen.

 

English instructions for Cocoberry Popsicles:

Whisk together the coconutmilk, maple syrup, lemonjuice and vanilla, and set aside. I prefer using room temperatured ingredients, the batter just comes together more easily that way.

Mash the blueberries, raspberries and vanilla into a paste, and set aside.

Layer the popsiclebatter and the berry sauce in popsicle moulds and place a pospicle stick in each mould. I used paper straws, but you can also use wooden sticks or plastic spoons.

Use your pospicle stick to swirl together the batter and the berries.

Place your popsicles in the freezer for atleast 3 hours, or over night if you prefer.

Done and done!

 

 

Vegan Chocolate Peanutbutter Cup Icecream

Du trenger ( 500 ml/ 0,5 liter) / Ingredients for about 1 Pint :

400 ml (1 boks) full fat kokosmelk / 400 ml (1 can) full fat organic coconutmilk

4 ss bakekakao / 4 tablespoons cocoa powder ( not chocolate milk mix)

4 ss sukker / 4 tablespoons white sugar

1 ts vanillabean paste (bruk vaniljeessens eller vaniljefrø om du ikke har paste) / 1 teaspoon vanillabean paste

4-5 vegan chocolate peanutbutter cups

 

Du gjør:

Visp sammen kokosmelk, bakekakao, sukker og vanilje til du får en jevn masse som har tyknet såvidt.

Hell så over i iskrem-maskin og la gå i ca. 40 minutter, eller til isen er som fast soft-is.

Hakk opp peanutbutter cup’ene og rør inn i isen.

Ha isen over i en passende boks, jeg bruker iskrembokser av papp.

Sett i fryseren minst en time.

Oppbevares i fryser.

Har du ikke iskrem-maskin?

Visp sammen kokosmelk, bakekakao, sukker og vanilje til du får en jevn masse som har tyknet såvidt.

Hakk opp peanutbutter cup’ene og rør inn i isen.

Ha over i en passende beholder og sett i fryseren.

Rør godt om ca. hvert 20. minutt til isen har en fast konsistens, jo mer du rører, jo færre iskrystaller danner seg.

Oppbevares i fryser.

 

English instructions for Vegan Chocolate Peanutbutter Cup Icecream:

Place coconutmilk, cocoa powder, sugar and vanilla in the bowl of a standmixer, or use a handmixer.

Whisk together on low speed, then whip it until it thickens, about 2-3 minutes.

Transfer the icecream batter into an icecream-maker and let it run for about 40 minutes.

Roughly chop your peanutbutter cups and stirr into the batter, using a spatula.

Transfer the icecream into what ever box you see fit for freezing. I’ve had success using a browniepan covered with plastic wrap, a breadpan and storebought paper cups with lids. Pint-cups with lids can be purchased on Etsy.

Freeze your icecream for atleast an hour, and keep in the refrigerator until ready to serve.

If you find the icecream is too hard to scoop, allow to soften in room temperature for 20 minutes before serving.

No icecream maker? Just transfer the icecreambatter directly into the box you choose to freeze and store your icecream, and stirr every 20 minutes or so, while in the freezer.

The more you stirr, the smoother your icecream will set.

 

 

#iskrem #is #hjemmelagetis #hjemmelaget #sommerinspo #diy #matblogg #kakeblogg #dessert #bakeblogg #kokosmelk #sunnis #vegan