Produkttest: Eat Real Quinoa Chips Sourcream & Chive!

 
Produktet i denne testen er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.

Det begynner så smått å bli hverdag igjen, og etter været å melde har det såvidt begynt å bli høst også. For meg så betyr det at jeg kan begynne å glede meg til nye produktlanseringer og produkttester!

Vi begynner rolig med en snack-anmeldelse! Denne gangen av det litt sunnere slaget, glutenfrie chips med quinoa. 

Jeg har vært så heldig å få tilsendt denne nye snacksen fra “Eat Real”, distribuert av Lime Nordic. Du kan finne både denne posen, og mange andre varianter på blant annet Sunnkost. Der finner du chips laget av både frø, linser og hummus, for de som liker det. Snacksen kommer i poser på 80 gram, og har et litt rustikk design som liksom illustrerer at dette er en sunnere snacks med gode råvarer. Det er nå iallefall inntrykket jeg fikk.

Det jeg syntes var litt morsomt med denne var at den er vegansk, selv om den har smaken Sourcream (rømme). Det er altså et krydder som får det til å smake slik, og ikke meieriprodukter. Spennende!

Chipsen er crispy, men litt “kort” i konsistensen. Man merker at det også er maismel i disse, ikke bare quinoa mel. Først føltes det litt merkelig, men etter ett par- tre flak så greier man liksom ikke å stoppe heller! Det føles jo unektelig som du spiser noe som er litt sunt, og litt mer grovkornet i konsistensen enn vanlige chips. Og det er egentlig ikke så dumt, man er jo allerede innstilt på at dette er et sunnere alternativ til potetgull, og da skal det jo føles litt sånn også!

Smaken minner veldig om Sourcream & Onion, men ikke fult så syrlig, det er faktisk nesten litt søtt. Men godt like vel, og med et hint av quinoa. For min del er det greit at det bare holder seg til et hint, jeg er ikke så fryktelig glad i quinoa, men her var det såppas mildt at det funket veldig bra.

Så for å oppsummere: et produkt som er vegansk, glutenfritt, smakfullt og kan spises med litt bedre samvittighet til og med på en hverdag? I’m in!

 

#chips #hverdag #kos #potetgull #quinoa #vegansk #vegan #eatreal #limenordic

Orange Vanilla Sugar!

English instructions at the bottom!

Jeg hadde egentlig tenkt å vente med å dele denne oppskriften til det ble juletider, men jeg ble så fornøyd med den her at jeg nesten bare må gjøre det nå! Det er tross alt ikke så fryktelig mye som minner om sommervær ute akkurat nå, så en kopp kakao eller sterk kaffe med en skje eller to av dette her er vel ikke bare å anbefale, men nesten obligatorisk…

Jeg fikk en idé her om dagen, om at man kunne bruke smakssatt sukker til kakao, når man lager kakao fra bunnen av vel og merke. Eller i brownies, eller muffins, eller til kremer, eller alle andre steder man bruker sukker, eller vaniljesukker for den saks skyld.

Men det jeg tenkte da, var at man kunne lage en liten christmas edition av dette sukkeret og blande inn appelsinskall! Og ved å gni sukkeret og appelsinskallet sammen ville oljene i appelsinskallet blande seg med sukkeret og lage en nydelig aroma som ville komplimentere vaniljen ganske så godt!

Er ikke merkelappen på glasset fin forresten? Jeg elsker sånne merkelapper, og denne her er faktisk en chalkboard lapp som man kan tegne eller skrive på med kritt-penn. Jeg var så heldig å få tilsendt en pakke av disse her fra Honey Oak, en nettbutikk med så og si alt du trenger til fest og partydekor. Du skal ikke se bort ifra at det kommer flere små artikler fra Honey Oak med på bildene her på bloggen, de hadde nemlig veldig god kvalitet og et rustikk preg som jeg er skikkelig sucker for!

Men tilbake til sukkeret! Det kunne ikke vært enklere å lage, og jo lenger du lar sukkeret stå i boksen, jo mer kommer det til å smake.

Jeg vurderer nesten å legge dette sukkeret i små skåler rundt om i huset, det dufter så utrolig godt!

 Du trenger / Ingredients: 

300 gram hvitt sukker / 300 grams white sugar

1 ts vaniljepulver / 1 teaspoon ground vanilla bean

1 ss finrevet appelsinskall, helst fra økologiske appelsiner / 1 tablespoon orange zest, preferably from organic oranges

 

Du gjør:

Ha sukkeret i en medium stor bolle.

Vask 2 store appelsiner og tørk av med papirhåndkle.

Finriv appelsinskallet og mål opp 1 ss, som du blander inn i sukkeret.

Tilsett vaniljepulveret og bruk fingrene dine til å blande alle ingrediensene godt sammen, til sukkeret skifter farge til lyst brunt, sukkeret blir såvidt fuktig i konsistens, og du begynner å kjenne appelsin og vanilje duft.

Ha sukkeret over i et luftett glass, og oppbevar enten i kjøleskap eller på kjøkkenbenken. Rør rundt i glasset en gang eller to om dagen for å forhindre klumper og mugg.

 

English Instructions:

Place your sugar in a medium sized bowl.

Rinse 2 large oranges, and dry them off with a kitchen towl.

Finely grate the orange peel into zest, measure up 1 tablespoon of the zest and place it in the bowl with the sugar.

Measure up the ground vanilla bean and put that in the bowl as well.

Using your hands, rub together the sugar, vanilla and orange zest. Rubbing the ingredients together, as opposed to just stirring them in, will release the oils from the orange zest making the mixture more aromatic and fragrant.

The sugarmixture will become light brown and somewhat moist as the ingredients mix.

Transfer the flavoured sugar to an airtight container, and keep at room temperature. Be sure to stirr the sugar every once in a while to prevent lumps and mould.

 

#sukker #appelsin #vanilje #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #dessert #hjemmelaget #mat #matbloggsentralen

Mine Topp 3 Sukkerfrie Oppskrifter med Bær!

Det er så utrolig mye deilige bær i både butikker og i naturen for tiden!

Men nå som hverdagen banker på døren, og mange av oss er tilbake til å spise litt sunnere og litt smartere, så er det ikke alltid man har lyst å spise disse bærene med alt for mye sukker. Eller så kan det jo faktisk også hende at man ikke tåler sukker, eller at man har noen form for diabetes, eller at den man baker til har behov for et sukkerfritt alternativ.

Derfor tenkte jeg at det hadde vært gøy å dele mine topp 3 sukkerfrie bæroppskrifter med dere! 

Dette er oppskrifter som ikke bare er gode til å være sukkerfrie, men skikkelig gode generelt! Bare trykk på teksten under bildene, og du blir videresendt direkte til oppskriften.

Jeg håper dere nyter dem like mye som meg og mine har gjort!

Forresten! Lager du noe fra bloggen vil jeg kjempegjerne se! Så om du legger det ut på Instagram, tag meg gjerne med @TheVanillaMonologues så jeg får sett alt det nydelige dere lager! 🙂

Sukkerfri vaniljekake med jordbær, appelsin og kokos


Sukkerfritt Jordbærsyltetøy med Vanilje!

Sukkerfrie Triple Berry Bars med Crunchy topping!

 

ENJOY!

 

#sukkerfritt #sugarfree #bær #norskebær #funksjonellmat #sukrin #sukringold #jordbær #blåbær # bringebær #syltetøy #sukkerfribakst #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #mat #dessert #kake

Vertikal Rullekake med Mascarponekrem, Pasjonsfruktcurd og Jordbær + Finalist i Bake’s Sommerkonkurranse!


 

Her kommer oppskriften som var mitt bidrag til Magasinet Bake og Opplysninskontoret for Brød og Korn sin sommerkonkurranse! Det var utrolig gøy å bli en av seks hovedfinalister og få kaken min trykket i Bake, og jeg har gledet meg lenge til å kunne legge ut denne oppskriften på bloggen! Må ærlig innrømme at jeg er litt stolt akkurat nå!

Konkurransen fungerte sånn at man sendte inn oppskrift og bilde av sin beste sommerkake, og så ville de 6 hovedfinalistene få kaken sin bakt av en proffesjonell konditor, og få kaken fotografert av en proff fotograf. Hovedbildet i bladet er med andre ord ikke jeg som har tatt, men det lille bildet på siden er mitt, og alle bilder i dette blogginnlegget er også mine, bare sånn for å ha det på det rene.


 

Både bilde av kaken og oppskrift er å finne i det nyeste Bake.

Der finner du også de 5 andre toppbidragene, deriblant den nydelige vinnerkaken. Så løp og kjøp!

Oppskriften på selve kakebunnen i denne supergode sommerkaken kommer faktisk fra min farmor. Jeg tror, med hånden på hjertet, jeg aldri har spist noe hun har laget som jeg ikke har likt. Aldri. Så da er det jo bare naturlig å spørre damen om råd når jeg skal sette sammen en kake med litt wow-faktor. 

 
 

Dette ble da altså det jeg kom opp med, og jeg håper dere liker den like mye som jeg gjør!

 

Du trenger

Kakebunn:

4 egg, økologiske

120 gram sukker

120 gram hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljeekstrakt

sukker til rulling

 

Pasjonsfrukt Curd:

5 egg størrelse XL (jeg bruker alltid økologiske egg fra frittgående høns)

200 gram pasjonsfrukt puré (jeg kjøpte ferdig frossen puré uten sukker)

200 gram hvitt sukker

120 gram meierismør (med salt)

1 ts vaniljefrø (både fra stang og på boks fungerer bra)

 

Mascarpone krem:

200 gram hvit sjokolade

335 gram mascarpone

150 gram smør

250 gram melis

2 ts vaniljeekstrakt

2 ts sitronsaft

—-

200 gram jordbær

 

Du gjør:

Kakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt sammen mel og bakepulver og bland godt inn i egedosisen.

Spre røren tynt utover en bakepapirkledt stekeplate, og stek på 225 grader, i 10 minutter.

Strø sukker i et tynt lag over kaken mens den enda er varm. Legg et bakepapir over, så en stekeplate over der igjen, og snu hele kaken over på den nye platen.

Avkjøl kaken helt på den nye platen før du begynner å dele opp kaken og sette sammen elementene.

Oppskriften er nok til 1 langpanne, som til slutt blir en liten lagkake á 15-19 cm avhengig av hvor mye fyll man bruker.

Pasjonsfruktcurd:

Ha eggene i en stor mikserbolle, sett til side.

Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vaniljefrø i en tykkbunnet kjele og smelt sammen til du har en jevn røre som såvidt har begynt å koke.

Ta kjelen av varmen når blandingen har nådd kokepunktet, og la den av kjøle i ca. 5 minutter.

Pisk eggene fluffy, dette tar ca 5 minutter med kjøkkenmaskin eller håndholdt elektrisk visp. Eggene skal doble i størelse og bli lyse i fargen.

Mens vispen går heller du forsiktig den varme sirupen ned i eggene og pisker godt til det hele er rørt sammen.

Ha så hele røren over i kjelen igjen og pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen. Dette tok ca. 15 minutter for meg. Røren skal småputre men ikke fosskoke.

Ta frem en stor bolle og sil blandingen over i denne. La avkjøle helt på kjøkkenbenken. Rør noen ganger for å forhindre snerk på toppen.

Sett i kjøleskapet for å tykne i ca. 30 minutter.

Mascarpone hvit sjokolade-krem:

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad.

Ha romtemperet mascarpone, romtemperert smør, og vanilje essens i en stor bolle.

Miks til en jevn krem.

Bland inn den smeltede sjokoladen.

Tilsett melis og rør til kremen er fluffy og klumpfri.

Er kremen for løs til å pynte med setter du den i kjøleskapet i 30 minutter. Da blir den festere og lettere å bruke.

Montéring:

Bruk en skarp kniv eller en pizzarulle og skjær bunnen i to like lange, og like brede, deler. Bruk gjerne linjal.

Lengde og bredde kommer ann på om du ønsker en høy smal kake, eller en kort bred kake. Lag rette linjer og rene skiller.

Bre et lag av mascarponekremen over hver kakebunn.

Bre så over pasjonsfruktcurden, og strø over jordbærskivene.

Rull kaken forsiktig sammen, fest den ene rullen med litt krem, der den andre slutter, og fortsett å rulle.

Sett kaken på høykant på et kakefat og sett i kjøleskapet for å bli fast.

Om det virker som kaken skal skli fra hverandre kan du surre plastfilm rundt kaken og feste med et par biter tape. Denne «skreller» du lett av igjen når kaken er fast nok til å pyntes ferdig.

Bre et godt lag krem rundt hele kaken og pynt med dragefrukt, jordbær, physalis og pasjonsfrukt.

 

#sommerkake #sommer #bakst #festkake #rullekake #vertikalrullekake #bake #bakeblogg #dessertblogg #matblogg #dessert #mat

 

 

Sweet and Zesty Blueberry Lemon Vanilla Cream Pie!

Det måtte jo skje.. skogen er full av blåbær, Instagram er full av blåbær, alle matbloggene er fulle av blåbær… og i mitt tilfelle: Meny er fulle av blåbær som jeg kan kjøpe og lage noe digg med!

Jeg hadde lyst å lage en blåbærpai som ikke bare hadde blåbærfyll, men også noe som du ikke kunne se fra utsiden av paien, en liten overraskelse!

Så da bestemte jeg meg for å lage en nydelig blåbærpai med paibunn, og så et lag med vaniljekrem blandet med sitron for en søt og zesty smaksopplevelse! Over det laget er det et lag blåbærfyll med hint av vanilje, og en nydelig paiskorpe som legges i en ring på toppen og drysses med sukker før steking.

Jeg rakk dessverre ikke å ta noe bilde av paien før den ble kidnappet avgårde for å mate sultne lærere som var kommet hjem fra ferie og hadde sin første planleggingsdag. Men etter det jeg hørte falt den veldig i smak!

 

Du trenger

Paideig:

190 gram hvetemel

100 gram hvitt sukker +1 ss til å strø over deigen før steking

115 gram smør

1/2 ts bakepulver

1 egg, str. L

 

Paifyll:

250 gram blåbær

50 gram hvitt sukker

3 ss sitronsaft

2 ts maizena

1 ts vaniljeekstrakt

————–

200 gram vaniljekrem

1 ss sitronsaft

1 ts sitronskall, finrevet

 

Deig:

Forvarm ovnen til 190 grader.

I en stor bolle visper du sammen mel, sukker og bakepulver. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en deig som minner om våt sand.

Rør inn egget til en tykk klissete deig.

Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på ca. 20 cm.

Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen i kjøleskapet i 1-2 timer.

Pakk den resterende deigen i plastfilm og la denne også hvile i kjøleskapet i 1-2 timer.

Forstek formen i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.

Fyll:

I en medium stor bolle visper du sammen vaniljekrem, sitronsaft og sitronskall. Sett til side.

I en annen stor bolle visper du sammen hvitt sukker, maisstivelse, vaniljeekstrakt og sitronsaft.

Skyll blåbærene og tørk lett av dem med et papirhåndkle.

Vend blåbærene inn i sukkerblandingen.

Bre vanilje- og sitronfyllet over paibunnen.

Hell så over blåbærfyllet.

Ta resten av paideigen ut av kjøleskapet og rull til et par-tre små pølser som du legger rundt kanten av paiformen som en ekstra kant/ delvis lokk.

Strø sukker over paikanten.

Stek på 190 grader i ca. 35minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.

Avkjøl helt og server!

NB. Noen ganger kan det bli litt mye væske i blåbærfyllet, selv etter steking. Da kan du enkelt og greit trykke forsiktig ned på fyllet med et par papirhåndklær, til du har fått med deg ønskelig mengde med væske.

 

 

 

#pai #blåbær #blåbærpai #vaniljekrem #yum #mat #dessert #matblogg #dessertblogg #bakeblogg