Double Bailey’s Birthday Cupcakes!


 

Nå har jeg endelig fått bakt litt igjen!

En god venninne spurte om jeg kunne bake en liten something til bursdagsselskapet hun skulle ha på lørdag, og det ville jeg jo selvfølgelig, så da var det å slenge seg rundt å finne en bra oppskrift på cupcakes! Og også finne frem de søteste bursdagslysene jeg hadde, som ble disse rosa du ser ovenfor her. De skifter farge ettersom de brenner, et sekund rosa, så oransje, lilla osv. Love it!

Oppskriften på selve muffinsene er denne fra Det Søte Liv, som jeg doblet og tilpasset steketiden på. Jeg har laget såppas lite muffins at jeg ikke ville ta sjansen på å slenge sammen noe etter egen hjerne når de faktisk skulle serveres i et bursdagsselskap. Da er det veldig kjekt å ha bakedronninger kun et klikk unna!

Muffinsene ble saftige og gode, med smak av sjokolade og et lite hint av Bailey’s. 


 

Frostingen ble også supergod, og den er min egen, så den ble jeg ekstra glad for at ble vellykket. Jeg brukte forøvrig Bailey’s Caramel, så det var en liten smak av karamell der også. Bursdagsgjestene ble begeistret, og jeg fikk klar beskjed om at jeg definitivt kunne legge disse på bloggen. Så her er de!

 

Bailey’s Chocolate Cupcakes ( ca. 30 stykker) 

Ingredienser:

8 dl hvetemel

4 dl sukker

2 1/2 ss bakepulver

1 ts salt

2 dl bakekakao

4 dl melk ( jeg brukte mandelmelk)

2 dl Bailey’s

2 dl matolje ( jeg brukte risolje)

2 egg, str. XL

 

Bailey’s Chocolate Frosting

Ingredienser:

350 gram smør, romtemperert

200 gram Philadelphia ost, romtemperert

3 ss bakekakao

1/2- 1 dl Bailey’s 

500 – 700 gram melis

 

Cupcakes

Fremgangsmåte:

Sikt sammen mel, sukker, bakepulver og bakekakao i en stor bolle.

I en annen bolle pisker du sammen Bailey’s, melk, olje og egg.

Ha det våte i det tørre og pisk til en relativt jevn røre.

Ha muffinspapir i en muffinform og fordél røre i formene. Bruker du en cookie scooper bruker du to scoops per papirform. Eventuelt fyller du røre 2/3 av hver papirform.

Sett formen på rist midt i ovnen og stek på 180 grader i 20-25 minutter. Test muffinsene med en bakenål før du tar dem ut, kommer nålen ut uten deig er muffinsene klare.

Avkjøl på rist.

 

Frosting

Fremgangsmåte:

Ha smør i en stor bolle og pisk det hvitt.

Tilsett kremosten og pisk til en jevn røre.

Sikt i bakekakao og melis, og rør deretter inn Bailey’s.

Start med 500 gram melis og justér så til ønsket tykkelse. Er frostingen for tykk tilsetter du mer Bailey’s. Er den for tynn kan du tilsette mer melis, eller sette den i kjøleskapet så den tykner. Frostingen vil bli helt stiv når den kjøles.

 

 

#bakeblogg #dessertblogg #matblogg #bursdagskake #bursdagsmuffins #baileys #sjokolade

4 oppskrifter på sukkerfri kos, og en liten oppdatering!


Sukkerfri mini – sjokoladekake med Cookies & Cream frosting!

Nå er det lenge siden det har kommet noe nytt her på bloggen, og det er rett og slett fordi jeg bare ikke har orket å leke meg på kjøkkenet i det siste. Det er ikke så mye engasjementet det står på, mer det at jeg rett og slett ikke har funnet noe overskudd til å gjøre noe utenom de daglidagse tingene. Kanskje det er mangelen på dagslys eller kulden som kom krypende. Uansett hva det er så gleder jeg meg til jeg kan dele noe nytt med dere igjen. Jeg garanterer at det senest blir til Valentines Day, for der har jeg faktisk en liten oppskrift på lur som jeg laget til en dag solen skinte litt ekstra.

Til den tid så kan dere jo kose dere med alle oppskriftene i arkivet, og jeg kommer til å dele mine favoritter fra arkivet på Instagram fremover.

Jeg tenkte også at det hadde vært fint med noen inspirerende oppskrifter til sukkerfri kos som passer både til hverdags og helg, nå som jeg vet flere av dere ( oss ) prøver å kutte ned litt på blant annet sukker etter en lang og mat-tung jul.

Er det noe du ønsker å se på bloggen i det kommende året så må du mer enn gjerne kommentere og komme med forslag, og følg meg på Instagram, der kommer det nemlig mye oftere oppdateringer!

 

Veganske sjokoladetrøfler med frysetørket jordbær

 

Saftige Eplemuffins med hasselnøtt streussel

 

Glutenfrie Granolabarer med mandler, kokos, vanilje og tranebær

 

 

Kos deg, og ikke glem å bruke #thevanillamonologues og @thevanillamonologues  når du poster en oppskrift herfra på Instagram!

 

#matblogg #dessertblogg #hverdagskos #sukkerfri #vegansk #dessert #kake #trøfler #jorbær #bakst #bakeblogg