Eple – og Ingefærkompott med kanel!

Nå er det snart Fastelavn igjen, og det var nettopp med dette i tankene jeg kom på denne kompotten. Jeg tenkte det kunne være morsomt å freshe opp årets fastelavnsboller med et litt krydret fruktfyll, og det ble utrolig godt! Fastelavn er forresten på samme dag som Morsdag, altså 11. Februar, dobbel grunn til å diske opp med noe godt! Har du ikke så lyst på boller så passer kompotten supert som kakefyll, eller varm over iskrem.

Denne kompotten ble fruktig, søt, og lett krydret med god smak av både ingefær og kanel. Sammen med luftige boller, honningsøtet kremfløte og et dryss mandler ble dette en skikkelig dekadent fastelavnsbolle som det skal godt gjøres å spise bare én av.

Jeg kaller dem: Tilslørte Fastelavnsboller! 

 

Ingredienser:

5 epler, str. M

2 ss sukker, hvitt

2 ss sukker, brunt

2 ts vanilje ekstrakt

2 ts kanel

1/2- 1 ts malt ingefær, avhengig av hvor fremtredende ingefær smak du ønsker

1/4 ts salt

2 dl vann

 

Instruksjoner:

Rens og del opp eplene i like store biter, jo større biter, jo lengre tar det å koke dem møre. Jeg fjernet ikke skallet, men gjør gjerne det om du ikke liker skall.

Ha alle ingrediensene i en stor kjele, og kok opp. 

La småputre til eplene er myke og kan moses sammen til en marmelade. For meg tok det ca. 20 minutter, med relativt store biter.

Vent til kompotten er romtemperert og overfør til en lufttett beholder. Oppbevar i kjøleskapet.

Tips: Kompotten smaker mest når den er ved romtemperatur, så ta den ut av kjøleskapet i god tid før bruk.

#fastelavn #morsdag #fastelavnsboller #boller #gjærbakst #bakst #kompott #eple #ingefær #kanel #eplekompott #dessert #matbloggsentralen #vegansk #vegan #vegetarisk