Ekstra God pizza med hvit saus med korianderpesto!

Reklame | ekstragodt.no

Jeg har inngått et samarbeid med en ny nettbutikk som heter Ekstra Godt, en delikatessebutikk som selger sjokolade, lakris, olje, krydder, kaffe og te. De satser på å være en nettbutikk hvor du kan finne gaven til den som har alt, eller til deg selv når du vil unne deg noe ekstra godt.

I sammenheng med dette samarbeidet har jeg laget en liten serie med oppskrifter jeg kaller “Ekstra God”, hvor jeg da inkorporerer produkter fra ekstragodt.no, og lager noe vel.. ekstra godt!

Her har jeg benyttet meg av en veldig smakfull og aromatisk pesto fra det norskproduserte merket “Drit Forbanna”. Noget spesielt navn, men veldig god pesto, som også er vegansk for de som er på utkikk etter det!

Dette er pesto nummer 4 i en serie på seks forskjellige pestoer med forskjellig smaksbilde og intensitet. Den er dessuten litt morsom fordi den er basert på koriander istedenfor basilikum, og inneholder dessuten blant annet soltørket tomat, hvitløk og chili.

Til denne oppskriften bruker jeg en solid bunnoppskrift på pizzadeig som kjærsten min alltid lager når vi skal ha pizza. Den blir saftig, elastisk, og holder til en stor langpanne. Her har jeg dog halvert den. Perfekt om du liker typisk amerikansk pizza som er litt tykkere og ikke like sprø som den italienske varianten.

Jeg tror faktisk den kommer fra baksiden av melposen til Møllerens, men jeg kaller den bare “Babe’s pizzadeig”. (Jeg elter riktignok deigen lengre, og lar den heve minst dobbelt så lenge, som henvist i originaloppskriften, for å få en riktig god, smidig og luftig deig uten utpreget gjærsmak).

Angående topping på pizzaen så kan du bruke hva du måtte ønske av bacon, kylling, kjøttboller, hva enn du liker. Her har jeg valgt bacon, kylling, rødløk, smakfulle oster, samt ruccola og pinjekjerner. Smaker som harmonerer godt med pesto nr. 4!

Du kan forresten helt greit også sløyfe kjøtt i sin helhet og legge på masse deilige grønnsaker.

Uansett er dette en skikkelig kosepizza, gled deg!

 

Pizzadeig (2-3 porsjoner, halv langpanne)

250 gr mel

1,5 – 2 dl vann, lunkent

1 ss olje

0,5 ts salt

0,5 pakke tørrgjær

 

Hvit saus med korianderpesto

150 gram creme fraiche

2-3 ts korianderpesto fra Drit Forbanna

0,25  ts salt

 

Topping:

1 liten Rødløk

1 Kyllingfilet i strimler

Bacon

Ruccola

Ristede pinjekjerner

Cheddar

Mozzarella

 

Instruksjoner

Pizzadeig

Ha alle ingrediensene til pizzadeigen i bollen til en kjøkkenmaskin, og elt sammen til en smidig deig. (virker deigen tørr kan du tilsette litt mer vann)

Elt sammen på litt over medium hastighet i 10-15 minutter. Dekk bollen med plastfilm og la den heve på et lunt sted i minst en halv time, gjerne en time, du vil at deigen skal doble i størrelse.

Strekk deigen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i 2-3 minutter på 220 grader.

Ta pizzabunnen ut av ovnen og bre over saus, ost og topping. Stek videre i ca. 10-15 minutter, til osten er smeltet, baconet er sprøtt og hjørnene på pizzaen har en gylden farge. Denne gangen også på 220 grader.

Topp med ruccola og ristede pinjekjerner, og servér.

Hvit saus

Rør sammen alle ingredienser i en liten bolle. Smak deg frem og tilsett gjerne mer pesto om du ønsker en mer fremtredende pesto-smak.

Lag gjerne sausen et par dager i forveien, og la den stå i kjøleskapet. Jo lengre den står, jo mer smaker det.

Topping

Stek bacon kjapt i en panne og legg til side.

Stek kylingstrimlene i baconfettet så de får litt farge, og en gyllen skorpe. La strimlene være rå inni så de steker seg ferdig i ovnen sammen med resten av pizzaen. Smak til med salt og pepper, gjerne litt chilli om du vil ha mer kick.

Rødløken kan du skjære i ringer og legge på rå.

Spar ruccolaen og de ristede pinjekjærnene til pizzaen har kommet ut av ovnen.

En ny blogg-vår!

Det har vært litt stille her en god stund, og her om dagen sa jeg litt om dette på Insta stories, men for de som ikke er på instagram tenkte jeg å skrive et lite innlegg om det her også.

Hovedsakelig har det vært to grunner til denne lille bloggpausen, og det er blant annet at jeg har vært syk med bihulebetennelse av og på siden før jul.

Som flere av mine medbloggere vet har det også vært omrokkeringer på blogg.no, og portalen har fått nytt opplegg. Det var usikkert om bloggen fikk være med videre, men nå har jeg fått bekreftet at den er blitt flyttet over til det nye opplegget, yay!

Bloggen ser derfor litt anderledes ut, og det er nå blitt lettere å navigere seg mellom de forskjellige kategoriene i arkivet, som du finner på toppen av siden.

Det ligger med andre ord til rette for en ny blogg-vår her på The Vanilla Monologues, og jeg gleder meg til å fortsette å dele oppskrifter med dere, svare på spørsmål om ingredienser, snakke om baking og både gi og få inspirasjon utover våren og sommeren!

Følg meg gjerne på Instagram, jeg er ofte mer aktiv der og legger ut både stories og bilder!

 

Ps. slenger med et bilde på sinnsykt god jordbæris på pinne med et hint av vanilje, fordi vi trenger en smak av sommer.

 

– Marie