Jordbær- og nektarinsyltetøy uten tilsatt sukker!

 

For å feire to av mine favoritt sommer-råvarer har jeg laget et deilig syltetøy uten tilsatt sukker! Fruktig, ikke for søtt, og helt nydelig på nystekt brød med smør!

Jeg spesifiserer med “uten tilsatt sukker” istedenfor “sukkerfri” fordi det forekommer sukker naturlig i både jordbær og nektarin, så helt sukkerfritt er det ikke, men syltetøyet er laget uten tilsatt raffinert sukker.

Her har jeg brukt to sukkererstatninger jeg selv er veldig fornøyd med, og ofte bruker når jeg skal lage for eksempel glaserte kryddernøtter, minikake med jordbær, appelsin og kokos, eller jordbærsyltetøy med vanilje. Alle disse oppskriftene er uten tilsatt sukker, og er supre både for de som liker å lage sukkerfri kos av kostholdshensyn, og de som trenger å redusere sukkerinntaket ved diabetes.

Det lukter alltid så nydelig når jeg lager dette syltetøyet, og siden det bare skal stå og putre for seg selv en stund er det en super oppskrift å lage mens du like vel er inne og gjør litt husarbeid i regnet eller mens du er ute i hagen ett av øyeblikkene solen glimter til!

Ingredienser

400 gram jordbær, gjerne norske

250 gram nektarin, ca. 3 små nektariner

4 dl vann

1 ts vaniljepulver

2 ss Sukrin Gold

1 ss Fibersirup Gold, du kan også bruke Fibersirup Clear

 

Instruksjoner

Vask og rens jordbær og nektariner.

Kutt i biter, små jordbær i to og store jordbær. Nektariner halveres, fjern stein og kutt i terninger.

Ha jordbær, nektarin, søtning, vann og vaniljepulver i en kjele og kok opp.

La putre i ca. 50 minutter.

Rør en gang i blant. Knus gjerne frukt og bær med en slikkepott underveis.

Ta syltetøyet av ovnen før tiden har gått om den har ønsket konsistens.

Jo lenger du koker, jo mer konsentrert blir smakene, og jo tykkere blir syltetøyet.

Ha syltetøyet over i en passende beholder.

Jeg bruker enten Mason jars eller glassbeholdere fra Weck. Disse steriliseres i ovnen på 100 grader i 10 minutter, deretter har du i syltetøyet, setter på lokk og lar glasset med syltetøy kjøle på kjøkkenbenken før du setter det i kjøleskapet.