Høstkrydret Gresskarkake med Ostekrem og Nøttecrunch!

Det er den tiden på året igjen: tid for konkurransen Norges Beste Bakst!

Jeg gleder meg like mye hvert år jeg altså, kan ikke si noe annet. Så i anledning årets runde har jeg re-vampet en gammel oppskrift, rett og slett pusset den opp litt og gjort den enda bedre og enda lettere å lage.

Saftig gresskarkake med smak av varmende krydder som kanel, ingefær og nellik blir dekket med en fløyelsmyk ostekrem, og toppet med glasert nøttecrunch. Kaken lages for enkelhets skyld i en brødform, og du trenger hverken kjøkkenmaskin eller håndmikser for å slenge den sammen!

Men er det ikke litt merkelig å ha most gresskar i en kake, sier du kanskje? Det er det ikke! Det er faktisk ganske smart, for ikke bare gir den kaken både sødme og en nydelig oransje farge, den sørger også for et skikkelig saftig og godt resultat.

Gresskarpuré får du kjøpt på velassorterte matbutikker. Finner du ikke gresskarpuré er det veldig enkelt å lage selv!
Skrell et flaskegresskar, skrap ut frøene og del i terninger.
Kok terningene møre, avkjøl og kjør i en blender eller knus med en stavmikser. Fiks ferdig gresskarpuré!

Har du lyst å stemme på meg i denne konkurransen går du inn HER og trykker “Lik” på oppskriften min. I år er det litt annerledes så du må lage deg en bruker når du stemmer. Er det litt stress så skjønner jeg det, men jeg håper like vel du lager kaken, for den er utrolig god!

Ps. I og med at konkurransen er i samarbeid med Bremykt er det dette smøret jeg har brukt i oppskriften. Dette innlegget er på ingen måte betalt eller sponset av Bremykt, og du må gjerne bruke et annet salt smør når du lager kaken.

 

Ingredienser

Gresskarkake

150 gram Bremykt, smeltet

100 gram sukker, hvitt

50 gram sukker, brunt

1/2 ts vanillabean paste

300 gram gresskarpuré

2 egg, str. L

175 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 ts kanel, malt

1/2 ts ingefær, malt

1/4 ts nellik, malt

1/4 ts kardemomme

Ostekrem

100 gram Bremykt, romtemperert

200 gram Philadelphia Original, romtemperert

300 gram melis

1 ts vanillabean paste

Nøttecrunch

3 ss lønnesirup, mørk

1 ss sukker, brunt

1 ss kanel, malt

1/2 ts vaniljepulver

70 gram pecan nøtter

30 gram tranebær, tørkede

Fremgangsmåte

Gresskarkake

Smelt Bremykt og sett til side.

Rør sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær, nellik og kardemomme. Sett til side.

Mål opp hvitt sukker, brunt sukker, vanilje og gresskarpuré i en stor bolle og visp sammen. Pisk inn eggene og smeltet Bremykt.

Rør forsiktig inn melblandingen i det våte. Bruk gjerne en ballongvisp for å unngå klumper. Ikke rør for mye, bare nok til å få en jevn røre.

Fordel røren i en bakepapirkledd brødform.

Stek på 160 grader i ca. 55 minutter, til en prøvepinne kommer ut ren. Avkjøl i formen.

Ostekrem

Visp sammen romtemperert Bremykt og Philadelphia ost.

Rør inn vanilje, og tilsett melisen litt og litt mens du pisker.

Bre over helt avkjølt kake.

Tips: Synes du kremen er for myk kan du sette den i kjøleskapet ett kvarter før du brer den over kaken.

Nøttecrunch

Vend sammen lønnesirup, brunt sukker, kanel, vaniljepulver, pecan nøtter og tranebær i en liten bolle.

Spre ut på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 175 grader i ca. 15 minutter. Rør et par ganger underveis, og en siste gang når du har tatt nøtteblandingen ut av ovnen.

La nøtteblandingen stivne og avkjøle helt på bakepapiret før du hakker den opp og strør den over kaken.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg